08.03.2019 | 1. SFL
Danes znani pari četrtfinala 1. SFL

Danes je na sporedu še zadnji krog rednega dela 1. SFL, ki se igra že 24. sezono. Že pred tem krogom je jasno, kdo se je uvrstil v četrtfinale, vprašanje je, kakšni bodo pari četrtfinala. Znano je tudi, da se Benedikt seli v 2. SFL, Ivančna Gorica se bo v dodatnih kvalifikacijah borila za obstanek (njen tekmec bo 2. ekipa rednega dela 2. SFL).

1. SFL, 18. krog, 8.3.
KMN Sevnica – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
Siliko Mkeršmanc – FutureNet Maribor (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Ivančna Gorica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FSK Stripy (20.00)

Oslabljeni Sevničani

Sevnica višje od 8. mesta ne more, v četrtfinalu pa jo čaka številka ena po rednem delu (vodilni Dobovec odhaja v zadnji krog z dvema točkama plusa pred Mariborčani). „Zadnjo tekmo rednega dela bomo izkoristili, da minute dobijo tudi igralci, ki so v tej sezoni igrali manj. Pa tudi za dvig samozavesti,“ pove trener Sevničanov Mitja Jontez, ki zadnje dejanje rednega dela opravlja brez Marka Račiča in Davida Bučarja. Manjka tudi kaznovani Denis Govekar.

Benedikt se poslavlja od 1. SFL. Lani je bil sedmi po rednem delu, v 1. SFL pa je nastopal do sezone 2014/2015. Kar nekaj odmevnih odhodov pred začetkom te sezone so botrovali, da ni bil konkurenčen v 1. SFL, kjer je v 17 tekmah zabeležil le en remi in 16 porazov ob negativni gol razliki -128.

Mariborčani na Vrhniki

Vrhničani, najbolj prijetno presenečenje te sezone, so korak do 4. mesta. V goste jim prihajajo Mariborčani. Če se Siliku ponesreči tekma in ostane brez točk, mu za ohranitev 4. mesta zadostuje, da Stripy ne premaga Oplasta.

„Verjamem, da bodo moji fantje na nivoju dosedanjih domačih tekem,“ se nadeja trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki je v dosedanjih 17 krogih doma osvojil 11 točk, v gosteh pa šest. „Vabim gledalce, da pridejo na ogled vrhunske tekme proti ekipi, ki meri na najvišja mesta,“ Mile mojstrsko polaska gostom.

Ekipi ne bosta nastopili v popolni postavi. Pri gostih, ki jih vodi Tomislav Horvat, bo manjkal izkušeni Josip Jurić, v domači vrsti pa ne bo Alana Muratagića in Aljaža Končana.

Bronx še upa

To bo tekma poražencev polfinala pokala Terme Olimia. Litijanom je že pred to tekmo jasno, da višje ali nižje od 3. mesta ne morejo, Bronxi pa se lahko ob ugodnem razpletu zavihtijo na 6. mesto.

"Gripa in poškodbe so nas zdelale. Gašper Vrhovec je še bolehen, poškodoval se je Denis RamićGoste čakamo v pomlajeni postavi, a brez podcenjevanja in popuščanja. Za nas tekma ni rezultatsko pomembna, za goste pač. Želim videti, da se igralci borijo za svoje nove minute v četrtfinalu,“ tekmo proti Bronxom napove trener Litije Damir Pertič.

„Zadnji krog rednega dela službi bolj temu, da minute dobijo tudi novinci v ekipi. Pričakujem, da bo na obeh straneh precej mladih obrazov. Če zmagamo, se v končnici vrnemo v Litijo. Če pa nam ne uspe, bo naš tekmec Maribor,“ napoveduje trener Bronxov Marko Hrvatin. Ki tudi ne ve, ali bo v ekipi Alen Mordej, ki je herojsko stopil med vratnici na finalnem turnirju pokala Terme Olimia, čeprav je dva dni pred tekmo preležal z vročino.

Potrditi 1. mesto

Dobovec kot po tekočem traku izpolnjuje zadane cilje. Trdo delo, strokovnost in kvaliteta prinašajo rezultate. V Rogaški Slatini ne odstopajo od tega.

Ivančna Gorica bo skušala tekmo izkoristiti kar se da dobro. „Odhajamo k pokalnemu prvaku. Nastopili bomo v oslabljeni vrsti z upanjem, da se predstavimo v dobri luči,“ napove trener Dolenjcev Jože Gačnik, ki ga z ekipo čaka ogorčen boj za obstanek v 1. SFL. V dodatnih kvalifikacijah se bo pomeril z 2. ekipo rednega dela 2. SFL.

Gorenjci dolžniki Oplasta

 Ekipa iz Posočja je v drugem delu rednega dela popravila vtis. „S Stripyjem imamo še nekaj neporavnanih računov, tekma bo odprta in zanimiva. Zmaga lahko prinese skok na lestvici in drugo ekipo v končnici. Poškodbe smo sanirali, goste čakamo v popolni zasedbi,“ napoveduje Saša Leban, trener Oplasta.

„To bo pomembna tekma za oboje, saj veliko prinaša in odnaša na lestvici. Odhajamo na težko gostovanje. Odločala bo dnevna forma. Mi smo v dobrem stanju. Imamo nekaj malih težav zaradi bolezni, a verjamem, da bomo do danes vsi pravi in dobri!“ napoveduje Aleš Bešter, kapetan Škofjeločanov, ki so ob povratku v 1. SFL navdušili z mladostjo in gledljivim futsalom

Lestvica strelcev po 17. krogu:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 32
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 28
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 20

Gneča med 4. in 7. mestom (po 17. krogu):
4. Siliko Mkeršmanc 25
5. FSK Stripy 23
6. KMN Oplast Kobarid 22
7. KMN Bronx Škofje 21

Prepoved nastopa v 17. krogu:
Žiga Kotar (FC Ivančna Gorica)
Josip Jurić (FutureNet Maribor)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Denis Govekar (KMN Sevnica)
Aljaž Končan (Siliko Mkeršmanc)
Alan Muratagić  (Siliko Mkeršmanc)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA