Danes za pokalno lovoriko

Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.

Koprčani so v pokalnem tekmovanju nazadnje slavili v sezoni 2014/15, ko so na domači Bonifiki premagali Celjane. Kanarčki imajo prijetne spomine tudi na finalne dvoboje v mestu ob Savinji, saj so se v Celju veselili leta 2006 in 2007. Četa Zorana Zeljkovića je v zaključku letošnje sezone v odličnem položaju, da osvoji dvojno krono, kar je pred štirimi leti nazadnje uspelo ljubljanski Olimpiji.

Nogometaši Kopra in Brava so se v finale Pokala Pivovarna Union prebili s tremi zmagami, z dvema gostujočima v jesenskem delu sezone, v polfinalu tekmovanja pa so se eni in drugi veselili pred svojimi pristaši.

Ljubljančani v prvem krogu niso imeli pretiranih preglavic z Gorico, mrežo katere sta v razmaku dobre minute zatresla Loren Maružin in Sandi Ogrinec. Koprčani so s preobratom v prvem polčasu - zadela sta Kaheem Parris in Matej Palčič - izločili Aluminij, v četrtfinalu pa je Parris že v peti minuti tekme poskrbel, da so se od branjenja pokalne lovorike poslovili nogometaši Olimpije. Bravo je v Fazaneriji slavil na krilih vratarja Renata Josipovića, ki se je izkazal tudi pri izvajanju kazenskih udarcev. 

Najbolj svež je spomin na aprilski polfinalni tekmi. Bravo je bil ob polčasu spopada z Domžalčani v izgubljenem položaju, Šiškarji pa so se pobrali v drugem polčasu in z norim preobratom prišli do zmage. Usodo Domžalčanov je v 94. minuti zapečatil Gregor Bajde. Tudi v Kopru je zmagovalca odločil zadetek v sodniškem podaljšku, Celjani pa so brez domačega finala ostali po enajsmetrovki novopečenega očeta Bedeja Amarachija Osujija.

"Imamo priložnost osvojiti pokal in vse bomo naredili, da se bo tako izšlo. Nimam težav s sprejemanjem vloge favorita, ampak Bravo nas je že premagal v sezoni, premagal je tudi Maribor, zdaj v eni tekmi pa je lahko izid kakršen koli. Vse prej kot lahko bo, zato moramo biti stoodstotni. Smo skromni, ampak samozavestni in verjamemo v zmago," pred finalom sporoča koprski strateg Zoran Zeljković.

Svoje načrte imajo tudi Ljubljančani, ki ne skrivajo, da želijo sezono zaključiti z lovoriko, ki bi Bravu prinesla tudi nastop v poletnih kvalifikcijah UEFA Evropske konferenčne lige. "Prihranili smo moči. V sredo moramo biti tekmovalni. Koper je favorit, mi pa zelo dobro napadamo favorite, tako da gremo zelo samozavestno po zmago," poudarja Dejan Grabić.

Ob tem še enkrat izpostavimo, da bo finalni obračun minil tudi v duhu trajnostnih aktivnosti. Pri tem lahko sodelujete tudi vsi, ki si nameravate tekmo ogledati v živo. Kako? Na označenem zbirnem mestu oddajte rabljeno športno opremo oziroma oblačila, ki bodo podarjena ukrajinskim beguncem v Sloveniji. Vsak navijač bo v zameno za rabljeni kos ali rekvizit športne opreme prejel brezplačno vstopnico za ogled finalne tekme Pokala Pivovarna Union.

Finalni obračun na zelenici Stadiona Z'dežele se bo pričel ob 20:30, ogledali si ga boste lahko na prvem programu Sportkluba. 

Tekst: PDo
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Koprom in Bravom
    Nogometaši Kopra in Brava Kostela so se v 32. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo Kostel
    Koper se po porazu na zaostali tekmi v Domžalah ni uspel zavihteti pred Bravo. Lahko Primorci pred Ljubljančane skočijo v nedeljo, ko se bosta tekmeca za četrto mesto pomerila na Bonifiki?
  • 26.02.2024 | Prva liga Telemach
    Tudi Koper in Bravo brez zadetkov
    Nogometaši Brava Kostela in Kopra so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Koper
    Zdesetkani Bravo v Ljudskem vrtu ni uspel presenetiti Maribora. V kakšni zasedbi se bodo Šiškarji lotili Koprčanov? Primorci med tednom niso odigrali tekme z Muro, v prestolnici pa bodo lovili drugo zaporedno zmago.
  • 17.01.2024 | Prva liga Telemach
    Koper remiziral s Hajdukom, Bravo z Rijeko
    Nogometaši Kopra so pred dva tisoč gledalci na domači Bonifiki remizirali s splitskim Hajdukom, Bravo pa je na Rujevici brez zadetkov remiziral z Rečani.
  • 28.10.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo vzel točko tudi v Kopru
    Nogometaši Kopra in Brava so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 25.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo
    Koprski niz neporaženosti se po remiju v Murski Soboti nadaljuje, Bravo pa bo skušal nadgraditi uspeh proti Mariboru.
  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Koper zanesljivo do zmage pri Bravu
    Nogometaši Kopra so v tekmi 5. kroga Prve lige Telemach premagali Bravo s 3:0 (1:0).
  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Koper
    Bravo je v uvodnih treh krogih izkusil zmago, remi in poraz, s štirimi točkami pa zaseda šesto mesto na lestvici. Na četrtem mu z dvema točkama več beži Koper, ki v prestolnico prihaja v petek popoldne. Komu bo pripadel spopad rumeno-modrih?
  • 01.04.2023 | Prva liga Telemach
    Koprčani do pomembne zmage
    Nogometaši Kopra so v 29. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 1:0 (1:0).

DELI NA