15.12.2017 | Pokal Terme Olimia
Danes "prvi polčas" četrtfinala pokala Terme Olimia

V dobrem tednu dni bomo dobili potnike na finalni turnir pokala Terme Olimia. Danes so na sporedu uvodne tekme četrtfinala, povratne bodo že v torek, 19.12., zadnja pa 23.12. Naslov prvaka branijo Mariborčani. V konkurenci za lovoriko je ostala sedmerica prvoligašev in zasedba nekdanjega tretjeligaša KMN Slemen iz Selnice ob Dravi.

V četrtfinalu se igrata po dve tekmi. Na prvih tekmah velja kot končni vsak doseženi rezultat (tudi neodločeni). Na povratnih tekmah se v primeru identičnih rezultatov izvajajo kazenski udarci, prvotno po trije udarci vsake ekipe.

Zaključni del tekmovanja bo potekal v Termah Olimpia 3. in 4. marca.

Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja.  V dosedanjih dvaindvajset sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, po dvakrat mariborski Luvin in FutureNet, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije.

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekma, 15.12.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (20.30)
Siliko Rem Power – KMN Slemen (20.30)
FC Ivančna Gorica – Dobovec MB-Monting (20.40)

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 2. tekma, 19.12.
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije (20.30)
Dobovec MB-Monting – FC Ivančna Gorica (21.00)

23.12.
KMN Slemen – Siliko Rem Power (18.00)

Prepoved nastopa v pokalu Terme Olimia:
Žan Kranjc (FC Hiša daril Ptuj)
Viljem Lovrenčič (FC Hiša daril Ptuj)
Thomas Pihler (FC Hiša daril Ptuj)
Uroš Martič (KMN Sevnica)

Derbi derbijev

Verjetno je par FC Litija – KMN Oplast največji derbi četrtfinala. Ekipi se poznata v dno duše, pred dobrim mesecem dni je bilo 3:3 v 1. SFL. „Pred nami sta dve izredno zahtevni tekmi. Od ekipe pričakujem maksimalno zrelost in disciplino že na 1. tekmi. Po vsej verjetnosti bo o potniku na zaključni turnir odločala tekma v Kobaridu,“ napove trener FC Litija Damir Pertič, ki bo moral v boj brez treh igralcev. Poškodovani oz. odsotni so Vid Sever, Gašper Vrhovec in Borut Ručna.

O tekmi proti Litiji je trener Oplasta Saša Leban razmišljal cel mesec, ko je na vsakem koraku opozarjal na Litijane. Tekma je tu. „O pomembnosti tekme ne gre izgubljati besed. Imamo nekaj malih poškodb, a bodo vsi igralci stisnili zobe in zaigrali. Cilj je, da odigramo tako, da ostanemo v igri za napredovanje na drugi tekmi. Vsi vemo, da je Litija favorit, vsaj tako kažejo letošnji rezultati. Tekmeca spoštujemo, a se ga ne bojimo!“ pa jasno napove Leban.

Druga(čna) tekma

Drugič v petih dneh se bosta udarila Bronx in FutureNet Maribor. Prva tekma, bilo je v 1. SFL, se je končala z zmago vijolic, 8:0 je bilo. Po tej tekmi je "zaropotoval" domači trener Marko Hrvatin, njegovi soigralci so jih slišali. „Težka tekma, še težja najava. Cilj pa je jasen: ostati v igri na drugi tekmi,“ je bil redkobeseden Hrvatin.

V Mariboru so zadovoljni z zadnjo tekmo, a hkrati dobro vedo, da bo to danes druga(čna) tekma,. Prav gotovo Štajerci niso poza bili, da so jih škofjoti v 4. krogu 1. SFL na Škofijah že porazili – 4:2 je bilo. Prav tako jim je jasno, da so Primorci najprijetnejše presenečenje. Po drugi strani pa: ve se, kdo je aktualni pokalni prvak. Tako se Mariborčani tudi obnašajo.

„Naš cilj je jasen: uvrstitev na F4 pokala Terme Olimia. Vemo, da nas čakata zahtevni tekmi. Domačin bo danes naredil vse, da popravi vtis z zadnje tekme v prvenstvu. Mi moramo gledati predvsem nase in ohraniti pristop z zadnjega obračuna,“ pove trener Matej Gajser, ki ne more računati na poškodovanega Miho Magdiča.

Mojstri na delu

Tretji prvoligaški obračun bo tekma med Ivančno Gorico in Dobovec. Dileme ni, ekipa iz Obsotelja je absolutni favorit. Novinec v 1. SFL bo skušal zvezdniški zasedbi iz Rogaške Slatine nuditi čvrst odpor. Da je razlika v kvaliteti očitna, potrjujeta letošnji tekmi v 1. SFL – 10:2 in 9:1 je bilo za Dobovec MB-Monting. „Nekaj težav nam povzročajo službene odsotnosti, poškodb pa nimamo,“ uvodoma pove trener FC Ivančna Gorica Jože Gačnik. „Igrali bomo s precej pomlajeno zasedbo. Z željo, da odpravimo napake, ki smo jih delali na prvih dveh medsebojnih tekmah in da popravimo vtis. Vemo, da so super favoriti, mi pa nabiramo izkušnje proti takim mojstrom,“ sklenejo v Ivančni Gorici, ki jo vodi Jože Gačnik.

Vrhničani favoriti

KMN Slemen je za prvo presenečenje že poskrbel – v osmini finala pokala so izločili drugoligaški Ptuj. S tem so dokazali, da je pokal resnično tekmovanje, kjer je prostor za presenečenja. „Ekipe nismo menjali. Vemo pa, da nas čaka zahteven prvoligaški tekmec. Upam na ugoden rezultat pred povratno tekmo na Teznem,“ sporoča Andrej Zadravec v imenu KMN Slemen.

„Čaka nas zahtevna tekma, kjer pa smo izrazit favoriti. Takšna vloga nam ne leži, zato bo treba odigrati drugače kot na drugih tekmah,“ je jasen Mile Simeunovič, ki bo imel na voljo vse igralce, družno pa računajo na pozitiven rezultat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA