19.04.2020 | 1. SFL
Danes na Šport TV: Rekord 1. SFL iz koprske Bonifike

Današnja nedelja bo minila v znamenju futsala, ljubitelji tega športa pa bomo prišli na svoj račun ob 18. uri, ko bo Šport TV 1 predvajal posnetek tekem 7. kroga 1. SFL iz sezone 2010/2011. To je bila posebna tekma - v koprski Bonifiki se je na derbiju med FC Bronx in KMN Izola zbralo kar 2000 gledalcev!

1. SFL, 7. krog, Koper, 29.10. 2010
KMN Bronx Škofije – KMN Izola 4:3 (2:1)
1:0 Brozina (4.), 2:0 Hrvatin (12.), 2:1 Mirkovič (18.), 3:1 Štampfer (23.), 3:2 Lakošeljac (26.), 3:3 Mirkovič (31.), 4:3 Brozina (34.)

FC Bronx: Z. Štampfer, Osojnik, Franetič, Vajič, Šarkanj, Kranjec, Brozina, M. Stampfer, Hrvatin, Suhopoljac, Brus, Šmon.
KMN Izola: Rupnik, Goranovič, Novak, Lazarevič, Lakošeljac, Janjič, Peljhan, Meš, Jačimovič, Sirotič, Kofalt, Mirkovič.

Rekordno

Obalni derbiji so bili vedno dobro obiskani. Obračun med KMN Bronx Škofije in Izolo pa se je zapisal v zgodovino. Tisti petek, 29.10. 2010, se je na tribunah dvorane Bonifika zbralo kar 2000 gledalcev! S tem izkupičkom je Koper vzel rekord Litiji, kjer je bilo v sezoni 96/97 na tekmi Litija - Sevnica 1200 gledalcev.

Izjava vodilnih

Pred tekmo sta se s posebno izjavo oglasila tudi predsednica KMN Izola Kristina Miličič in predsddnik KMN Bronx Željo Stanič„Igralci in trenerji naj se borijo po svojih najboljših močeh, vendar naj spoštujejo svojega nasprotnika in uradne osebe. Oni morajo prvi pokazati, da tekmujejo po načelih fair play-a. Zmagal bo najbrž boljši, morda tudi srečnejši vsekakor pa ta tekma ni edina v prvenstvu in priložnosti za revanšo bo še veliko. Jemljimo šport kot zabavo in priložnost za druženje, saj se bomo že naslednji dan znova srečevali v šoli, službi ali na pijači v priljubljenem lokalu ne glede na to od kje prihajamo. Vsem udeležencev želiva obilo športnih užitkov na tekmi,“ sta zapisala dva dni pred tistim petkom in pozvala vse k umiritvi strasti in fair obnašanju. Vse je bilo pripravljeno za spektakel na terenu.

Stanič in Lakošeljac na klopi

Na klopi ekipi sta sedela Goran Stanič, ki je vodil Bronxe, ter Valter Lakošeljac, ki je bil trener Izolanov. Domačini so srečanje začeli s postavo Osojnik, Franetič, Vajič in Šarkanj ter Štampferjem; gostje pa z Rupnikom, Goranovičem, Novakom, Lazarevičem, Lakošeljcem.

O tekmi je minulo jesen za spletno stran Futsal.si razmišljal tudi Marko Hrvatin:

Selitev iz Izole

„To je bila izjemna tekma,“ pravi Marko Hrvatin, Koprčan, ki je v dresu Izole opozoril nase, derbi pa je odigral v dresu Bronxa. „Kariero sem začel na turnirjih, kjer sem večinoma igral z Valdijem Lakošeljcem. Markom Janjičem in Draženkom Vujićem ter Slavenom Radiškovičem. Povabili so, da se pridružim Izoli, kjer sem preživel dve krasni sezoni in pol,“ se spominja Hrvatin, ki pa se je nekaj mesecev pred derbijem selil na Škofije.

„Na tekmah med Koprčani in Izolani je vladala posebna napetost, saj nihče drug drugemu ni priznal, da je boljši. To rivalstvo je bilo v času futsal derbijem izjemno, ni bilo ravno lahko nam igralcem,“ nadaljuje Hrvatin, ki pa se rad spominja tega derbija in tekme pred 2000 gledalci.

„Navijači Izole Ribari so prišli kar s trolo na tekmo, sicer pa je bilo iz Izole več kot 1000 ljudi. Atmosfera v dvorani je bila izjemna, sam pa sem bil eden teh, ki sem bil zaradi prestopa k Bronxom še bolj pod udarom zbadljivk,“ nadaljuje Hrvatin.

Ni slavil zadetka

„Bilo je kar malce čudno, ker sem igral proti bivši ekipi, kjer je igral moj vzornik Valdi. Potem pa sem prišel v klub KMN Bronx, ki je že takrat veljal za izredno dobro organizirano sredino, kjer sem se moral šele uveljaviti. Tudi pri minutaži – v Izoli sem igral po 40 minut, tu pa sem prišel med 10 enakovrednih igralcev, kjer je vsak dobil svoje. V prvi sezoni mi je bilo težko, potem sem si izboril svoje,“ nadaljuje Hrvatin.

Bronxi so dobro začeli tekmo in povedli v 4. minuti, zadel je Borut Brozina, v 12. je prav Hrvatin povišal na 2:0. „Gola se nisem veselil v znak spoštovanja do Izolanov in navijačev Ribarov. Vsi ti so mi ostali v lepem spominu, v dveh sezonah in pol pa sem doživel mnogo lepega. Tudi to, da so Ribari pred pomembnimi tekmah prihajali na treninge z baklami, po 200 se jih je zbralo,“ Hrvatin navrže detajl iz sezon, ki jih je preživel v Izoli.

Junak Brozina

So pa se Izolani vrnili v tekmo in v 33. minuti prek Dragana Mirkoviča izenačili na 3:3, v 34. minuti je za tri domače točke poskrbel Borut Brozina. „Kot se spomnim, je nazadnje igral nogomet v Ilirski Bistrici, bil je eden večjih talentov futsala v Sloveniji,“ navrže Hrvatin.

Na tekmi sta sodila Dejan Nikolič Koprivec in Simon Todorovič.

Vabljeni k ogledu!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA