19.04.2020 | 1. SFL
Danes na Šport TV: Rekord 1. SFL iz koprske Bonifike

Današnja nedelja bo minila v znamenju futsala, ljubitelji tega športa pa bomo prišli na svoj račun ob 18. uri, ko bo Šport TV 1 predvajal posnetek tekem 7. kroga 1. SFL iz sezone 2010/2011. To je bila posebna tekma - v koprski Bonifiki se je na derbiju med FC Bronx in KMN Izola zbralo kar 2000 gledalcev!

1. SFL, 7. krog, Koper, 29.10. 2010
KMN Bronx Škofije – KMN Izola 4:3 (2:1)
1:0 Brozina (4.), 2:0 Hrvatin (12.), 2:1 Mirkovič (18.), 3:1 Štampfer (23.), 3:2 Lakošeljac (26.), 3:3 Mirkovič (31.), 4:3 Brozina (34.)

FC Bronx: Z. Štampfer, Osojnik, Franetič, Vajič, Šarkanj, Kranjec, Brozina, M. Stampfer, Hrvatin, Suhopoljac, Brus, Šmon.
KMN Izola: Rupnik, Goranovič, Novak, Lazarevič, Lakošeljac, Janjič, Peljhan, Meš, Jačimovič, Sirotič, Kofalt, Mirkovič.

Rekordno

Obalni derbiji so bili vedno dobro obiskani. Obračun med KMN Bronx Škofije in Izolo pa se je zapisal v zgodovino. Tisti petek, 29.10. 2010, se je na tribunah dvorane Bonifika zbralo kar 2000 gledalcev! S tem izkupičkom je Koper vzel rekord Litiji, kjer je bilo v sezoni 96/97 na tekmi Litija - Sevnica 1200 gledalcev.

Izjava vodilnih

Pred tekmo sta se s posebno izjavo oglasila tudi predsednica KMN Izola Kristina Miličič in predsddnik KMN Bronx Željo Stanič„Igralci in trenerji naj se borijo po svojih najboljših močeh, vendar naj spoštujejo svojega nasprotnika in uradne osebe. Oni morajo prvi pokazati, da tekmujejo po načelih fair play-a. Zmagal bo najbrž boljši, morda tudi srečnejši vsekakor pa ta tekma ni edina v prvenstvu in priložnosti za revanšo bo še veliko. Jemljimo šport kot zabavo in priložnost za druženje, saj se bomo že naslednji dan znova srečevali v šoli, službi ali na pijači v priljubljenem lokalu ne glede na to od kje prihajamo. Vsem udeležencev želiva obilo športnih užitkov na tekmi,“ sta zapisala dva dni pred tistim petkom in pozvala vse k umiritvi strasti in fair obnašanju. Vse je bilo pripravljeno za spektakel na terenu.

Stanič in Lakošeljac na klopi

Na klopi ekipi sta sedela Goran Stanič, ki je vodil Bronxe, ter Valter Lakošeljac, ki je bil trener Izolanov. Domačini so srečanje začeli s postavo Osojnik, Franetič, Vajič in Šarkanj ter Štampferjem; gostje pa z Rupnikom, Goranovičem, Novakom, Lazarevičem, Lakošeljcem.

O tekmi je minulo jesen za spletno stran Futsal.si razmišljal tudi Marko Hrvatin:

Selitev iz Izole

„To je bila izjemna tekma,“ pravi Marko Hrvatin, Koprčan, ki je v dresu Izole opozoril nase, derbi pa je odigral v dresu Bronxa. „Kariero sem začel na turnirjih, kjer sem večinoma igral z Valdijem Lakošeljcem. Markom Janjičem in Draženkom Vujićem ter Slavenom Radiškovičem. Povabili so, da se pridružim Izoli, kjer sem preživel dve krasni sezoni in pol,“ se spominja Hrvatin, ki pa se je nekaj mesecev pred derbijem selil na Škofije.

„Na tekmah med Koprčani in Izolani je vladala posebna napetost, saj nihče drug drugemu ni priznal, da je boljši. To rivalstvo je bilo v času futsal derbijem izjemno, ni bilo ravno lahko nam igralcem,“ nadaljuje Hrvatin, ki pa se rad spominja tega derbija in tekme pred 2000 gledalci.

„Navijači Izole Ribari so prišli kar s trolo na tekmo, sicer pa je bilo iz Izole več kot 1000 ljudi. Atmosfera v dvorani je bila izjemna, sam pa sem bil eden teh, ki sem bil zaradi prestopa k Bronxom še bolj pod udarom zbadljivk,“ nadaljuje Hrvatin.

Ni slavil zadetka

„Bilo je kar malce čudno, ker sem igral proti bivši ekipi, kjer je igral moj vzornik Valdi. Potem pa sem prišel v klub KMN Bronx, ki je že takrat veljal za izredno dobro organizirano sredino, kjer sem se moral šele uveljaviti. Tudi pri minutaži – v Izoli sem igral po 40 minut, tu pa sem prišel med 10 enakovrednih igralcev, kjer je vsak dobil svoje. V prvi sezoni mi je bilo težko, potem sem si izboril svoje,“ nadaljuje Hrvatin.

Bronxi so dobro začeli tekmo in povedli v 4. minuti, zadel je Borut Brozina, v 12. je prav Hrvatin povišal na 2:0. „Gola se nisem veselil v znak spoštovanja do Izolanov in navijačev Ribarov. Vsi ti so mi ostali v lepem spominu, v dveh sezonah in pol pa sem doživel mnogo lepega. Tudi to, da so Ribari pred pomembnimi tekmah prihajali na treninge z baklami, po 200 se jih je zbralo,“ Hrvatin navrže detajl iz sezon, ki jih je preživel v Izoli.

Junak Brozina

So pa se Izolani vrnili v tekmo in v 33. minuti prek Dragana Mirkoviča izenačili na 3:3, v 34. minuti je za tri domače točke poskrbel Borut Brozina. „Kot se spomnim, je nazadnje igral nogomet v Ilirski Bistrici, bil je eden večjih talentov futsala v Sloveniji,“ navrže Hrvatin.

Na tekmi sta sodila Dejan Nikolič Koprivec in Simon Todorovič.

Vabljeni k ogledu!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA