19.04.2020 | 1. SFL
Danes na Šport TV: Rekord 1. SFL iz koprske Bonifike

Današnja nedelja bo minila v znamenju futsala, ljubitelji tega športa pa bomo prišli na svoj račun ob 18. uri, ko bo Šport TV 1 predvajal posnetek tekem 7. kroga 1. SFL iz sezone 2010/2011. To je bila posebna tekma - v koprski Bonifiki se je na derbiju med FC Bronx in KMN Izola zbralo kar 2000 gledalcev!

1. SFL, 7. krog, Koper, 29.10. 2010
KMN Bronx Škofije – KMN Izola 4:3 (2:1)
1:0 Brozina (4.), 2:0 Hrvatin (12.), 2:1 Mirkovič (18.), 3:1 Štampfer (23.), 3:2 Lakošeljac (26.), 3:3 Mirkovič (31.), 4:3 Brozina (34.)

FC Bronx: Z. Štampfer, Osojnik, Franetič, Vajič, Šarkanj, Kranjec, Brozina, M. Stampfer, Hrvatin, Suhopoljac, Brus, Šmon.
KMN Izola: Rupnik, Goranovič, Novak, Lazarevič, Lakošeljac, Janjič, Peljhan, Meš, Jačimovič, Sirotič, Kofalt, Mirkovič.

Rekordno

Obalni derbiji so bili vedno dobro obiskani. Obračun med KMN Bronx Škofije in Izolo pa se je zapisal v zgodovino. Tisti petek, 29.10. 2010, se je na tribunah dvorane Bonifika zbralo kar 2000 gledalcev! S tem izkupičkom je Koper vzel rekord Litiji, kjer je bilo v sezoni 96/97 na tekmi Litija - Sevnica 1200 gledalcev.

Izjava vodilnih

Pred tekmo sta se s posebno izjavo oglasila tudi predsednica KMN Izola Kristina Miličič in predsddnik KMN Bronx Željo Stanič„Igralci in trenerji naj se borijo po svojih najboljših močeh, vendar naj spoštujejo svojega nasprotnika in uradne osebe. Oni morajo prvi pokazati, da tekmujejo po načelih fair play-a. Zmagal bo najbrž boljši, morda tudi srečnejši vsekakor pa ta tekma ni edina v prvenstvu in priložnosti za revanšo bo še veliko. Jemljimo šport kot zabavo in priložnost za druženje, saj se bomo že naslednji dan znova srečevali v šoli, službi ali na pijači v priljubljenem lokalu ne glede na to od kje prihajamo. Vsem udeležencev želiva obilo športnih užitkov na tekmi,“ sta zapisala dva dni pred tistim petkom in pozvala vse k umiritvi strasti in fair obnašanju. Vse je bilo pripravljeno za spektakel na terenu.

Stanič in Lakošeljac na klopi

Na klopi ekipi sta sedela Goran Stanič, ki je vodil Bronxe, ter Valter Lakošeljac, ki je bil trener Izolanov. Domačini so srečanje začeli s postavo Osojnik, Franetič, Vajič in Šarkanj ter Štampferjem; gostje pa z Rupnikom, Goranovičem, Novakom, Lazarevičem, Lakošeljcem.

O tekmi je minulo jesen za spletno stran Futsal.si razmišljal tudi Marko Hrvatin:

Selitev iz Izole

„To je bila izjemna tekma,“ pravi Marko Hrvatin, Koprčan, ki je v dresu Izole opozoril nase, derbi pa je odigral v dresu Bronxa. „Kariero sem začel na turnirjih, kjer sem večinoma igral z Valdijem Lakošeljcem. Markom Janjičem in Draženkom Vujićem ter Slavenom Radiškovičem. Povabili so, da se pridružim Izoli, kjer sem preživel dve krasni sezoni in pol,“ se spominja Hrvatin, ki pa se je nekaj mesecev pred derbijem selil na Škofije.

„Na tekmah med Koprčani in Izolani je vladala posebna napetost, saj nihče drug drugemu ni priznal, da je boljši. To rivalstvo je bilo v času futsal derbijem izjemno, ni bilo ravno lahko nam igralcem,“ nadaljuje Hrvatin, ki pa se rad spominja tega derbija in tekme pred 2000 gledalci.

„Navijači Izole Ribari so prišli kar s trolo na tekmo, sicer pa je bilo iz Izole več kot 1000 ljudi. Atmosfera v dvorani je bila izjemna, sam pa sem bil eden teh, ki sem bil zaradi prestopa k Bronxom še bolj pod udarom zbadljivk,“ nadaljuje Hrvatin.

Ni slavil zadetka

„Bilo je kar malce čudno, ker sem igral proti bivši ekipi, kjer je igral moj vzornik Valdi. Potem pa sem prišel v klub KMN Bronx, ki je že takrat veljal za izredno dobro organizirano sredino, kjer sem se moral šele uveljaviti. Tudi pri minutaži – v Izoli sem igral po 40 minut, tu pa sem prišel med 10 enakovrednih igralcev, kjer je vsak dobil svoje. V prvi sezoni mi je bilo težko, potem sem si izboril svoje,“ nadaljuje Hrvatin.

Bronxi so dobro začeli tekmo in povedli v 4. minuti, zadel je Borut Brozina, v 12. je prav Hrvatin povišal na 2:0. „Gola se nisem veselil v znak spoštovanja do Izolanov in navijačev Ribarov. Vsi ti so mi ostali v lepem spominu, v dveh sezonah in pol pa sem doživel mnogo lepega. Tudi to, da so Ribari pred pomembnimi tekmah prihajali na treninge z baklami, po 200 se jih je zbralo,“ Hrvatin navrže detajl iz sezon, ki jih je preživel v Izoli.

Junak Brozina

So pa se Izolani vrnili v tekmo in v 33. minuti prek Dragana Mirkoviča izenačili na 3:3, v 34. minuti je za tri domače točke poskrbel Borut Brozina. „Kot se spomnim, je nazadnje igral nogomet v Ilirski Bistrici, bil je eden večjih talentov futsala v Sloveniji,“ navrže Hrvatin.

Na tekmi sta sodila Dejan Nikolič Koprivec in Simon Todorovič.

Vabljeni k ogledu!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 30.05.2020 | 1. SFL
  Futsal sezona 2019/2020 tudi uradno zaključena
  Na podlagi 27. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije je Izvršni odbor NZS na 48. seji dne 29.05.2020 sprejel tri sklepe.
 • 27.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Davorin Šnofl in Rok Grželj
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Zadnja dva kandidata na levem boku sta Davorin Šnofl in Rok Grželj.
 • 26.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Slaviša Goranovič in Damir Pertič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. V tem tednu smo na levem boku, danes pa pod drobnogledom Slaviša Goranovič in Damir Pertič.
 • 25.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Benjamin Melink in Rok Mordej
  Danes se začenja 3. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Igor Osredkar izbran na poziciji ogranizator/branilec, teden dni poprej Darko Tokić na mestu golmana.
 • 20.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan
  Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.
 • 19.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Mile Simeunovič in Igor Osredkar
  Nadaljujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta na vrsti Mile Simeunović in Igor Osredkar, ki sta se izkazala tudi z igranjem v tujini.
 • 18.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Igor Kragelj in Zoran Tesko
  Danes se začenja 2. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Darko Tokić izbran za najboljšega vratarja, od danes do srede smo na poziciji obrambni/organizator.
 • 13.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Milko Verboten in Aljoša Mohorič
  Še dva vratarja predstavljamo danes: to sta Milko Verboten in Aljoša Mohorič. Bila sta izbrana med tistih najboljših 30, ki so zaznamovali minulih 25 sezon 1. SFL. V četrtek in petek sledi glasovanje na Facebooku.
 • 12.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Igor Bratić in Darko Tokić
  Igor Bratić ima 32 nastopov za reprezentanco do 21 let, zbral je 30 nastopov za člansko vrsto. Kar 45 nastopov pa je za Slovenijo zabeležil Darko Tokić.
 • 11.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Vojko Majcen in Damir Puškar
  Danes začenjamo s predstavijo uvodnih dveh igralcev, ki sta bila izbrana med najboljših 30, ki so zaznamovali minulih 25 sezon 1. SFL. Začenjamo pred golovo črto.

DELI NA