Danes finalna pokalna sreda

Današnji dan lahko označimo za pravi praznik slovenskega nogometa, saj se bodo na Bonifiki zvrstile kar tri finalne tekme pokalnega tekmovanja. Nogometni festival odpirajo dame s finalom med Teleing Pomurjem in Rudar Škalami, štafetno palico zatem prevzemajo mladinci Aluminija in Domžal, medtem ko bo osrednja pozornost pripadla moškemu članskemu spektaklu med Luko Koprom in Celjem.

Finale Ženskega pokala 2014/15:

20.5. ob 16h: ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Rudar Škale

Stadion: ŠRC Bonifika
Sodnice: Aleksandra Česen, Petra Bombek, Helena Buh, Tanja Subotič
Delegat: Branko Gros
Prepoved nastopa: /
Video prenos: NZS.si





Bojan Jančar
, trener ŽNK Teleing Pomurje: “To bo tipična pokalna tekma. Nihče ne bo popuščal. Velenjčanke nimajo kaj izgubiti, mi pa bomo diktirale tempo. Vem, da se bodo tekmice branile. Želim si, da bi povedli. Zavedamo se, da smo favoritinje, od tega ne bežimo, vlogo sprejemamo. Ne vem, kako bom sestavil ekipo. Upam, da bom lahko računal na vse razpoložljive sile.”




Dušan Uršnik
, trener ŽNK Rudar Škale: “Obeta se nam pravi taktični boj, a dejstvo je – vse je odvisno od naših deklet in kakšen dan bodo imele. Ob dobrem dnevu je vse mogoče. Napočil je čas za naš uspeh. Pazljivi in pozorni bomo, prepričan sem, da nam lahko uspe. Kdor bo dal prvi gol, bo v veliki prednosti. Četudi se nam to zgodi, lahko ujamemo tekmice. Imamo dobro ekipo. Ko pa bomo zabile gol, bomo še pridobile na samozavesti.”


Kot se tudi spodobi, bo prva današnja lovorika romala v roke nežnejšega spola. Ob 16h se bodo na osrednjem igrišču koprske Bonifike še četrto sezono zapored pomerile nogometašice Teleing Pomurja in Rudar Škal, ki nikakor ne uspejo prekiniti prevlado Beltinčank. Slednje so svojo premoč demonstrirale tudi v ligaškem tekmovanju, kjer so si v šampionskem slogu pokorile konkurenco. Pomurkam so najbližje prav igralke Rudar Škal, ki vidijo v pokalnem tekmovanju odlično priložnost za presenečenje. V obeh taborih imajo sicer nekaj težav s poškodbami, ki bi utegnile vplivati na razplet današnje tekme. Pri Pomurkah sta za nastop vprašljivi Andreja Nikl in Manja Rogl, medtem ko so pri Velenjčankah na stranskem tiru najboljša strelka Moira Murič in Maja Jevtič.


Finale Mladinskega pokala 2014/15:

20.5. ob 18h: Aluminij – Domžale

Stadion: Atletski stadion Bonifika
Sodniki: Nejc Kajtazovič, Davor Brezar, Miha Kalan, David Šmajc
Delegat: Otmar Komel
Prepoved nastopa: Nejc Brodnjak (Aluminij) in Dominik Ivkič (Domžal)
Video prenos: NZS.si





Bojan Špehonja
, trener NK Aluminij: “Vloga favorita pripada Domžalam, ki imajo zadnji dve leti najboljšo ekipo v tej starostni kategoriji. Za nas predstavlja velik uspeh že sama uvrstitev v veliki finale. V Koper se odpravljamo sproščeni, saj nimamo kaj izgubiti. V vsakem primeru bo šlo za pravi praznik slovenskega nogometa, na katerem se bomo skušali predstaviti v najboljši luči.”





Darko Birjukov
, trener NK Domžale: “Pričakovanja so takšna, kot tudi morajo biti za tako pomembno tekmo. V obračun z Aluminijem se bomo podali na zmago, saj bi z naslovom pokalnih zmagovalcev dosegli zgodovinski uspeh. Smo v dobri formi, kar potrjuje tudi naslov državnih prvakov. To seveda še nič ne pomeni, saj ima tudi Aluminij zelo dobro ekipo. Ocenjujem, da imamo oboji enake možnosti za uspeh.”

 
Mladinci se bodo tokrat srečali na atletskem stadionu Bonifika. Po dveh zaporednih finalih med Luko Koprom in Mariborom, bomo tokrat priča obračunu med Aluminijem in Domžalami, ki naskakujejo dvojno krono. Varovanci Darka Birjukova so prvenstveno lovoriko že uspeli pospraviti pod streho, medtem ko pokalne trofeje doslej še sploh niso uspeli osvojiti. Kidričani, trenutno zasedajo šesto mesto na lestvici najmočnejše mladinske lige, se lahko pohvalijo že z enim pokalnim naslovom, drugi pa bi bil bržčas nekoliko presenetljiv. Obe ekipi sta se namreč letos že dvakrat pomerili v ligaškem tekmovanju, kjer so dve visoki zmagi vknjižili nogometaši Domžal. Ti bodo danes nastopili brez kaznovanega Dominika Ivkiča, v taboru Aluminija pa nima pravice nastopa Nejc Brodnjak.



Finale Pokala Slovenije:

20.5. ob 20.30: Luka Koper – Celje

Stadion: ŠRC Bonifika
Vstopnina: 10 eur (5 eur: otroci do 14. leta)
Sodniki: Slavko Vinčič, Tadej Friš, Uroš Benc, Bojan Šinkovec, Bojan Mertik in Dejan Balažič
Delegat: Alojz Kovačič
Prepoved nastopa: /
Televizijski prenos: TV Slovenija 2
Tekstovni prenos: NZS.si




Rodolfo Vanoli
, trener FC Luka Koper: “Celjane izjemno spoštujemo in jim tudi čestitamo za odlično sezono, vendar verjamem v naš klub in sem prepričan, da bodo fantje iztisnili iz sebe svoj maksimum. Mi smo odlično pripravljeni, predvsem pa osredotočeni na nalogo, ki nas čaka. Pričakujem pravi spektakel za vse ljubitelje nogometa. Igranje na domačem stadion zagotovo predstavlja veliko spodbudo, vendar se na to vseeno ne smemo preveč ozirati.”



Simon Rožman
, trener NK Celje: “Mi smo naš cilj že izpolnili, tako da smo se razbremenili določenega pritiska, ki smo si ga sicer sami ustvarili. Finale Pokala Slovenije prihaja za nas v idealnem času, saj smo maksimalno pripravljeni in v dobri formi. Z naše strani pričakujem fantastično tekmo. Navijači vedo, kaj lahko od nas pričakujejo, jaz pa jim obljubljam, da bomo v maksimalni formi. Veseli smo, da nas bo podpiralo veliko število gledalcev in verjamem, da se bodo tudi fantje zelo lepo počutili.”


Ko bosta prvi današnji lovoriki že podeljeni, se bo napetost približala vrhuncu s članskim finalom med Luko Koprom in Celjem. Gostitelji imajo za sabo skromno ligaško sezono, tako da vidijo še zadnjo priložnost za preboj v evropske pokale prav z dvigom kristalnega pokala. Celjani iz tega zornega kota ne čutijo posebnega pritiska, saj so si mednarodno prizorišče že zagotovili skozi prvenstvo. Motivacija Štajercev niti slučajno ne bo vprašljiva, saj so doslej edino klubsko lovoriko osvojili pred več kot desetimi leti prav preko pokalnega tekmovanja. Primorci imajo nekoliko bolj zaseden vitrine, saj se lahko pohvalijo z dvema naslovoma pokalnih in enim državnih prvakov. Vloga papirnatega favorite vseeno pripada Celjanom, ki so v dobri prvenstveni formi, medtem ko so Kanarčki v zadnjem času zbirali slabše rezultate. Oba trenerja nimata kaznovanih nogometašev, bi pa znale igralsko zasedbo narekovati številne poškodbe, ki spremljajo oba finalista.

Tekst: MKo
Foto: ekipa24.si, nkdomzale.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.

DELI NA