31.05.2022 | A
Današnji trening popestrili otroci

Slovensko nogometno reprezentanco je na današnjem treningu v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pričakala nenavadna navijaška kulisa, saj je reprezentante glasno vzpodbujalo več kot 270 otrok iz vrtcev. Ti so navdušeno spremljali svoje vzornike, medtem ko so se slovenski reprezentanti drug za drugim spominjali svojih otroških dni in časov, ko so se šele navduševali nad nogometom.

»Zelo lepo je videti toliko otrok na treningu. Ko jih vidiš, se spomniš, kako si ti doživljal vse skupaj in se veselil reprezentančnih tekem. Takšne priložnosti so tiste prave, ko lahko otroke navdahneš, da bodo tudi jutri razmišljali o nogometu,« je pred treningom dejal Jaka Bijol, ki se še danes spominja, kako je kot deček na zelenico pospremil nekdanjega kapetana slovenske reprezentance Roberta Korena.

Otroških dni se dobro spominja tudi Miha Zajc, ki si je od nekdaj želel zaigrati na igrišču skupaj s someščanom Valterjem Birso. »Vedno je lepo videti toliko otrok, ki imajo radi nogomet. Zelo lepo se je družiti, sploh po teh težkih časih, ki so za nami. Sam sem si vedno želel igrati z Valterjem Birso in to se mi je uresničilo kasneje v reprezentanci. Podobno si želim za vse te otroke, ki nas danes bodrijo,« je razložil vezist Fenerbahceja in misli preusmeril k prihajajočim tekmam v Uefini ligi narodov.

»Šli bomo iz tekmo. Najprej igramo doma proti Švedom, ki so močna in višje rangirana reprezentanca. To nam zagotovo pomeni neko dodatno motivacijo, nenazadnje smo v preteklosti že dokazali, da proti boljšim reprezentancam morda še boljše igramo. Potrebujemo dobre tekme, da dvignemo nivo naše igre. Veselim se močnih tekem, saj lahko samo tako pokažeš tisto kar znaš,« pravi Zajc, ki se ne obremenjuje z napornim ritmom tekem.

»Na razpored tekem nimamo nobenega vpliva, veliko igralcev je tukaj, tako da bo zagotovo prišlo do določenih rotacij. Priložnost za igro bomo dobili, moramo pa izgledati dobro kot ekipa in si želeti točk. Vsi že precej časa čakamo na nek velik uspeh in smo malo že nestrpni. Verjamem pa, da se bo nekoč tudi to zgodilo, saj imamo dobro reprezentanco,« zaključi vezist iz Šempetra pri Gorici in poudari, da je pripravljen prevzeti odgovornost na igrišču in imeti pomembno vlogo v reprezentanci.

Odgovorna vloga kljub mladosti bržkone čaka tudi Jako Bijola, ki se je v zadnjih letih prelevil iz defenzivnega vezista v branilca. Nogometaš moskovskega CSKA-ja obljublja boj za vsako točko prav na vsaki tekmi. »Nehvaležno je napovedovati, je pa jasno, da se bomo potrudili in na vsaki tekmi poskušali osvojiti maksimalno število točk. Veliko bo odvisno od tega, kakšen dan bomo imeli. Če si pravi, ni pomembno kako kakovosten je nasprotnik, če pa imaš slab dan, se lahko opečeš proti vsaki reprezentanci.«

Tekst: MKo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA