Dan Nogometa za vse v NNC Brdo

Ko se prižgejo luči velikega odra in na njega stopijo zvezdniki nogometnih zelenic, ki so veliki vzorniki milijonom najstnikov po celem svetu, se marsikdo prikloni nogometu in mu prizna njegovo veličino.

Lepo je biti del vsebine, ki je tako pomembna in vplivna v današnji družbi. Zato se moramo včasih obrniti tudi stran od žarometov in se pokloniti tistim, ki so najbolj zaslužni, da ima nogomet takšen položaj in ugled v družbi.

Temelj tlakovanja poti vrhunskim zvezdnikom na veliki oder je množičnost nogometa za vse. Piramida kvalitete ja produkt želja, sanj in motivacije milijonov mladih ljudi, ki sledijo svoje zvezdnike po celem svetu. Le en odstotek jih bo uspelo priti pod žaromete pozornosti vsi ostali pa bodo živeli z nogometom kot vsebino, ki jih izpolnjuje in jih je oblikovala. Zato je nogomet za vse tako pomemben temelj na katerega se včasih ne spomnimo, nikakor pa ne smemo pa pozabiti.

Zato UEFA z Evropskimi nogometnimi zvezami vsako leto konec septembra praznuje UEFA Grassroots teden v katerega se vključimo tudi v Sloveniji. Vseh 9 Medobčinskih nogometnih zvez bo ali je že organiziralo festival nogometa v počastitev pomena množičnosti, prav posebnega pa smo v sodelovanju z UEFO organizirali v NNC Brdo. Otroci, veterani, dekleta in SOS nogometaši so uživali v igranju nogometa na vrhunsko pripravljenih zelenicah nogometnega centra. Starši otrok so imeli priložnost poslušati predavanje, kako se lahko kvalitetno vključijo v športno aktivnost njihovih otrok. 170 udeležencev je NNC Brdo zapuščalo zadovoljnih s polno novih vtisov in potrdilo, da je nogomet nekaj kar je pomembno negovati in razvijati v slovenski družbi.

Tekst: RK
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA