05.05.2018 | 2. SNL
Črno-beli na Portovalu napadajo naslov prvaka

Do zaključka 2. SNL so ostali le še štirje krogi, v nedeljo pa bi lahko okronali novega prvaka drugoligaškega prvenstva. Mura bi z zmago na novomeškem Portovalu tudi v teoriji potrdila prvo mesto in se prebila med prvoligaše, a imajo tudi Dolenjci svoje načrte.

Pričakovanja pred spopadom, ki si ga boste ob 12.30 ogledali v prenosu na Sportklubu, sta predstavila Žiga Kastrevec in Arpad Vaš. Lendavčan je z Nafto in Muro 05 že nastopal v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki jo bodo, kot vse kaže, v Prekmurju znova spremljali že od poletja naprej. Potrditev naslova prvaka je le še vprašanje časa, ponavaljajo pristaši Mure, a izkušeni vezist poudarja, da so misli zgolj pri naslednji tekmi: »Ne moremo napovedati, če bo naslov prvaka potrjen že jutri. Tako kot vselej, pa bomo tudi v Novem mestu krenili po zmago. Vemo, kaj nam prinašajo tri točke. Dali bomo vse od sebe, tako kot vsakič, da bi z zmago izpolnili svoj cilj.«

»Morda je poraz proti Krki ostal globoko v podzavesti in se bomo zaradi tega še bolj potrudili, da se jim oddolžimo, vendar jesenski poraz ni vplival na pripravo. Naš motiv za zmago bo isti kot na vsaki drugi tekmi,« poudarja Vaš, ki je tudi v letošnji sezoni dokazal, da je izjemno dober izvajalec prostih udarcev. Nazadnje je svoje znanje pokazal v Dobu, kjer je še petič letos meril v polno. Vezist bo nevarno orožje Mure tudi v Novem mestu, kamor bo zaradi teže srečanja krenil še kakšen pristaš črno-belih več: »Težko govorim o tem, ne vem, kako so se organizirali. Nogometaši o naslovu ne razmišljamo, naše misli so povezane zgolj s tekmo in željo po novem kompletu točk.«

Prva sezona razširjene 2. SNL gre počasi, a zanesljivo proti koncu. Letošnja novost so bili tudi televizijski prenosi, ki so poskrbeli za še več zanimanja. »Strinjam se, da je bila letošnja sezone 2. SNL medijsko bolje pokrita kot prejšnje. Mislim, da je bil s tem dosežen tudi namen organizacije drugoligaškega tekmovanja. Z boljšo medijsko pokritostjo so lahko ljubitelji nogometa spremljali več tekem, gledanost je bila višja, kar je verjetno tudi posledica tega, da so v tekmovanju nastopali klubi kot so Mura, Nafta in Drava,« zaključuje Vaš, ki je na drugoligaških zelenicah zbral 83 nastopov, še bogatejša pa je zbirka prvoligaških tekem, odigral jih je 103.

S prvoligaškimi izkušnjami se lahko pohvali tudi Žiga Kastrevec. Otrok novomeškega kluba je v Prvi ligi Telekom Slovenije nastopil na 76 srečanjih, z 12 goli pa je ob Josipu Fučku tudi najboljši strelec v prvoligaški zgodovini kluba. Napadalec, ki se je po slovesu od Portovala preizkušal v Španiji in na Malti, se je pozimi vrnil v domače gnezdo in bo v nedeljo ena od glavnih nevarnosti za soboška vrata. »Tudi naši cilji so, tako kot vselej, iti na zmago. Pred domačimi gledalci smo še posebej motivirani. Vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja, saj bodo imeli gostje zaradi dejstva, da bi z zmago postali prvaki, dodaten motiv. Kljub temu pa se ne bojimo, krenili bomo po zmago,« uvodoma pravi nekdanji član mlade izbrane vrste.

Krka je doma izgubila zgolj z Rogaško in Dravo, drugačna pa je slika na gostovanjih, čeprav so Dolenjci z goloma Wilsona slavili v Fazaneriji. »Tudi mi se sprašujemo, zakaj takšne razlika med domačimi in gostujočimi tekmami. Nekaj igralcev je še mladih in šele vstopajo na drugoligaško sceno. To bomo morali v naslednji sezoni popraviti, če želimo meriti višje in prepričan sem, da nam bo to tudi uspelo,« poudarja Kastrevec. Štiriindvajsetletni napadalec spada med najbolj izkušene adute Borivoja Lućića. Mu je novomeški strateg namenil tudi dodatne zadolžitve? »Skušam motivirati soigralce in z izkušenejšimi soigralci na terenu spodbujati predvsem mlajši. Sicer pa smo vsi v enakovrednem položaju, vsi se borimo in dajemo vse od sebe, kar je najbolj pomembno.«

Tudi Kastrevec se je dotaknil dejstva, da bo nedeljski obračun moč spremljati tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu. »Boljša medijska pokritost, predvsem pa neposredni televizijski prenosi so za nas, 2. SNL  in slovenski nogomet dodaten plus. Dobro je, da se promovira tudi drugoligaško tekmovanje, v katerem igra veliko mladih nogometašev. Le-ti si ob prenosih še bolj motivirani, še bolj željni dokazovanja, saj jih vidi celotna Slovenija,« svoje misli sklene napadalec, ki je spomladi dosegel tri zadetke.

Dvoboj na novomeškem Portovalu se bo pričel že ob 12.30, zato velja pohiteti z nedeljskim kosilom in si zagotoviti mesto na kavču in televizijskim ekranom.

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.10.2017 | 2. SNL
    V Fazaneriji se bosta udarila pokalna četrtfinalista
    Drugoligaško prvenstvo se nadaljuje s tekmami 12. kroga, ki ga bosta v soboški Fazaneriji odprla udeleženca četrtfinala Pokala Slovenije. Mura se bo pred kamerami Sportkluba udarila z novomeško Krko.

DELI NA