26.02.2010 | NZS
Coca-Cola novi partner NZS

Coca-Cola Slovenija in Nogometna zveza Slovenije  sta pred nastopom naše reprezentance na  svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki pripravili skupen projekt, ki bo naznanil začetek nogometne mrzlice. Z njuno pomočjo, v okviru svetovne Coca-Cola turneje FIFA World Cup™ Trophy Tour, v Slovenijo prihaja pokal svetovnega prvenstva. Znameniti kipec bo pri nas tri dni, od 28. do 30. marca, nogometni navdušenci pa si ga bodo lahko ogledali v živo 30. marca in se z njim fotografirali.

Po zgledu uspešnega dolgoletnega partnerstva med mednarodno nogometno organizacijo (FIFA) in družbe Coca-Cola so se letos v Coca-Cola Slovenija odločili vzpostaviti sodelovanje z nogometaši tudi pri nas. Skupni cilj Coca-Cole in Nogometne zveze Slovenije je ustvariti navdušenje, pravo navijaško vzdušje in množično podporo slovenski reprezentanci v Južni Afriki. Partnerja sta zato združila moči tudi pri oglaševanju in v ta namen k sodelovanju povabila kapetana reprezentance Roberta Korena.

»Coca-Cola je zelo aktiven pokrovitelj svetovnega nogometnega prvenstva, saj gre za  blagovno znamko, ki najbolje pooseblja vrednote, povezane z nogometom, kot sta veselje in optimizem. Prepričan sem, da bomo skupaj ustvarili pravo navijaško vzdušje v Sloveniji pred, med in po prvenstvu. Upam tudi, da je tokratno partnerstvo  le prvi korak k uspešnemu dolgoročnemu sodelovanju med Coca-Colo in Nogometno zvezo Slovenije,« je ob tej priložnosti dejal mag. Ivan Simič, predsednik NZS.

Clemens Brugger
, odgovoren za Slovenijo v podjetju Coca-Cola, pa dodaja: »Počaščeni smo, da lahko sodelujemo z Nogometno zvezo Slovenije pri tako pomembnem dogodku, kot je FIFA svetovno prvenstvo 2010. Še posebej se veselimo, da bomo lahko v Slovenijo pripeljali pokal prvenstva in slovenskim navijačem s tem, ko ga bodo videli v živo,  omogočili enkratno doživetje.« Sodelovanje zato pozdravljajo tudi v slovenskem podjetju Coca-Cola Hellenic Slovenija, ki pri nas, poleg ostalih znanih pijač, že desetletja zastopa to najbolj popularno pijačo na svetu: »FIFA svetovno prvenstvo 2010 in Coca-Cola FIFA World Cup™ Trophy Tour sta edinstveni priložnosti za sodelovanje z našimi strankami in potrošniki. Veseli nas, da lahko tako globalno dogajanje prenesemo tudi k nam in prispevamo k nepozabnemu nogometnemu vzdušju v Sloveniji,« pojasnjuje Uroš Kanduč, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Slovenija.

Pokal, ki prihaja v Slovenijo, je original, izdelan iz 18-karatnega zlata in v trajni lasti mednarodne nogometne organizacije FIFA. V višino meri 36,8 centimetrov, težak pa je nekaj več kot 6 kilogramov. V Slovenijo bo prispel s posebnim letalom, ki bo pristalo na brniškem letališču 28. marca. Ekipe, ki osvojijo svetovno prvenstvo, v trajno last dobijo zgolj pozlačeno kopijo originala.

Slovenski nogometni navdušenci bodo pokal lahko občudovali in se z njim celo fotografirali na posebnem dogodku 30. marca, pred vodnim mestom Atlantis, v ljubljanskem BTC City. V sklopu pestrega zabavnega programa si bodo lahko ogledali tudi posebni 3D nogometni film in se v vsakem trenutku osvežili z ledeno hladno Coca-Colo. Brezplačne vstopnice za to edinstveno doživetje bodo na voljo na spletni strani organizatorja www.coca-cola.si, od 1. marca dalje.Slovenija je bila kot gostiteljica pokala izbrana v elitno druščino trinajstih evropskih držav, sicer pa svetovna turneja FIFA World Cup™ Trophy Tour vključuje kar 83 držav po vsem svetu.


Tekst in foto: Coca-Cola
SORODNE NOVICE

 • 04.02.2023 | NZS
  Izveden delegatski seminar
  V soboto je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar, ki se je zaradi izbruha pandemije prvič po februarju 2020 izvedel v fizični obliki.
 • 01.02.2023 | NZS
  Poslovil se je Mahmut Kapidžić
  V 85. letu se je poslovil Mahmut »Šoja« Kapidžić. Nekdanji odlični branilec je po nogometni upokojitvi v osedmesetih letih deloval pod okriljem NZS, kjer je deloval kot vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij Zahvaljujoč predanemu delu je zaslužen za razvoj prenekaterih mladih nogometašev.
 • 25.01.2023 | NZS
  Uefa potrdila spremembe v ligi narodov in kvalifikacijah za EP
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je na današnji seji izvršnega odbora potrdila nekatere manjše spremembe v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in ligi narodov, s katerimi želi zagotoviti več odločujočih tekem v teh dveh tekmovanjih po letu 2024. V ligi narodov se bodo reprezentance srečale tudi v tekmah za napredovanje.
 • 07.01.2023 | NZS
  Intervju: Igor Benčič - Čine
  Ob omembi največjih uspehov v zgodovini slovenske nogometne reprezentance pogosto pomislimo na Srečka Katanca, Zlatka Zahovića ali Matjaža Keka, pri tem pa pozabljamo na vse ostale junake, ki so dali svoj kamenček v mozaiku nepozabnih športnih zgodb. Če so prvi blesteli bodisi na igrišču bodisi na trenerski klopi, pa je nekje drugje pustil svoje srce Igor Benčič - Čine.
 • 01.01.2023 | NZS
  Intervju: Radenko Mijatović
  Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije se v intervjuju za revijo Naš nogomet tradicionalno ozre v preteklost in na dogodke, ki so zaznamovali odhajajoče leto.
 • 30.12.2022 | NZS
  Po 30. seji IO NZS
  Izvršni odbor je na svoji zadnji seji v letu 2022 poleg sprememb za vključevanje mladih in doma vzgojenih igralcev v članske ekipe ter podaljšanja pogodb direktorju reprezentanc in selektorjem nekaterih reprezentanc sprejel še nekaj pomembnejših sklepov, ki jih povzemamo v naslednjih vrsticah.
 • 23.12.2022 | NZS
  Podaljšanje sodelovanja z direktorjem reprezentanc in selektorji
  Miran Pavlin, Milenko Ačimović in Muamer Vugdalić nadaljujejo svoje delo na Nogometni zvezi Slovenije, enako pa po sklepu izvršnega odbora NZS velja tudi za Boruta Jarca, Petro Mikeln, Tino Kelenberger in Anjo Milenković.
 • 22.12.2022 | NZS
  Nogometna zveza Slovenije pripravila novoletni sprejem
  Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani pripravila tradicionalni novoletni sprejem, ki se ga je med številnimi uglednimi gosti udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.
 • 21.12.2022 | NZS
  Velika sprememba glede vključevanja mladih slovenskih nogometašev
  Izvršni odbor NZS je na 30. seji potrdil predlog strokovne službe NZS o obveznem vključevanju mladih slovenskih nogometašev v 1. in 2. SNL. Gre za evolucijo, katere namen je zagotoviti učinkovitejši razvoj slovenskih nogometašev.
 • 23.11.2022 | NZS
  Podpis sodelovanja med NZS in JZS
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) in Judo zveza Slovenije (JZS) sta 24.11.2022 v prostorih NZS podpisali dogovor o sodelovanju. 

DELI NA