26.02.2010 | NZS
Coca-Cola novi partner NZS

Coca-Cola Slovenija in Nogometna zveza Slovenije  sta pred nastopom naše reprezentance na  svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki pripravili skupen projekt, ki bo naznanil začetek nogometne mrzlice. Z njuno pomočjo, v okviru svetovne Coca-Cola turneje FIFA World Cup™ Trophy Tour, v Slovenijo prihaja pokal svetovnega prvenstva. Znameniti kipec bo pri nas tri dni, od 28. do 30. marca, nogometni navdušenci pa si ga bodo lahko ogledali v živo 30. marca in se z njim fotografirali.

Po zgledu uspešnega dolgoletnega partnerstva med mednarodno nogometno organizacijo (FIFA) in družbe Coca-Cola so se letos v Coca-Cola Slovenija odločili vzpostaviti sodelovanje z nogometaši tudi pri nas. Skupni cilj Coca-Cole in Nogometne zveze Slovenije je ustvariti navdušenje, pravo navijaško vzdušje in množično podporo slovenski reprezentanci v Južni Afriki. Partnerja sta zato združila moči tudi pri oglaševanju in v ta namen k sodelovanju povabila kapetana reprezentance Roberta Korena.

»Coca-Cola je zelo aktiven pokrovitelj svetovnega nogometnega prvenstva, saj gre za  blagovno znamko, ki najbolje pooseblja vrednote, povezane z nogometom, kot sta veselje in optimizem. Prepričan sem, da bomo skupaj ustvarili pravo navijaško vzdušje v Sloveniji pred, med in po prvenstvu. Upam tudi, da je tokratno partnerstvo  le prvi korak k uspešnemu dolgoročnemu sodelovanju med Coca-Colo in Nogometno zvezo Slovenije,« je ob tej priložnosti dejal mag. Ivan Simič, predsednik NZS.

Clemens Brugger
, odgovoren za Slovenijo v podjetju Coca-Cola, pa dodaja: »Počaščeni smo, da lahko sodelujemo z Nogometno zvezo Slovenije pri tako pomembnem dogodku, kot je FIFA svetovno prvenstvo 2010. Še posebej se veselimo, da bomo lahko v Slovenijo pripeljali pokal prvenstva in slovenskim navijačem s tem, ko ga bodo videli v živo,  omogočili enkratno doživetje.« Sodelovanje zato pozdravljajo tudi v slovenskem podjetju Coca-Cola Hellenic Slovenija, ki pri nas, poleg ostalih znanih pijač, že desetletja zastopa to najbolj popularno pijačo na svetu: »FIFA svetovno prvenstvo 2010 in Coca-Cola FIFA World Cup™ Trophy Tour sta edinstveni priložnosti za sodelovanje z našimi strankami in potrošniki. Veseli nas, da lahko tako globalno dogajanje prenesemo tudi k nam in prispevamo k nepozabnemu nogometnemu vzdušju v Sloveniji,« pojasnjuje Uroš Kanduč, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Slovenija.

Pokal, ki prihaja v Slovenijo, je original, izdelan iz 18-karatnega zlata in v trajni lasti mednarodne nogometne organizacije FIFA. V višino meri 36,8 centimetrov, težak pa je nekaj več kot 6 kilogramov. V Slovenijo bo prispel s posebnim letalom, ki bo pristalo na brniškem letališču 28. marca. Ekipe, ki osvojijo svetovno prvenstvo, v trajno last dobijo zgolj pozlačeno kopijo originala.

Slovenski nogometni navdušenci bodo pokal lahko občudovali in se z njim celo fotografirali na posebnem dogodku 30. marca, pred vodnim mestom Atlantis, v ljubljanskem BTC City. V sklopu pestrega zabavnega programa si bodo lahko ogledali tudi posebni 3D nogometni film in se v vsakem trenutku osvežili z ledeno hladno Coca-Colo. Brezplačne vstopnice za to edinstveno doživetje bodo na voljo na spletni strani organizatorja www.coca-cola.si, od 1. marca dalje.Slovenija je bila kot gostiteljica pokala izbrana v elitno druščino trinajstih evropskih držav, sicer pa svetovna turneja FIFA World Cup™ Trophy Tour vključuje kar 83 držav po vsem svetu.


Tekst in foto: Coca-Cola
SORODNE NOVICE

 • 21.03.2024 | NZS
  Po 45. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
 • 20.03.2024 | NZS
  Zagotovite si svoj dres slovenske reprezentance
  Nogometna zveza Slovenije z veseljem naznanja začetek večletnega partnerstva z MatchWornShirt, podjetjem, ki je po vsem svetu prepoznan kot vodilni v panogi edinstvenih športnih spominkov. V partnerstvu z več kot 300 ekipami se MatchWornShirt osredotoča na nošene in podpisane nogometne drese ter ponuja bogat izbor zbirateljskih predmetov iz košarke, hokeja in mnogih drugih športov.
 • 20.03.2024 | NZS
  Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
  Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
 • 05.03.2024 | NZS
  Posvet NZS o varnosti na stadionih
  Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.

DELI NA