26.02.2010 | NZS
Coca-Cola novi partner NZS

Coca-Cola Slovenija in Nogometna zveza Slovenije  sta pred nastopom naše reprezentance na  svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki pripravili skupen projekt, ki bo naznanil začetek nogometne mrzlice. Z njuno pomočjo, v okviru svetovne Coca-Cola turneje FIFA World Cup™ Trophy Tour, v Slovenijo prihaja pokal svetovnega prvenstva. Znameniti kipec bo pri nas tri dni, od 28. do 30. marca, nogometni navdušenci pa si ga bodo lahko ogledali v živo 30. marca in se z njim fotografirali.

Po zgledu uspešnega dolgoletnega partnerstva med mednarodno nogometno organizacijo (FIFA) in družbe Coca-Cola so se letos v Coca-Cola Slovenija odločili vzpostaviti sodelovanje z nogometaši tudi pri nas. Skupni cilj Coca-Cole in Nogometne zveze Slovenije je ustvariti navdušenje, pravo navijaško vzdušje in množično podporo slovenski reprezentanci v Južni Afriki. Partnerja sta zato združila moči tudi pri oglaševanju in v ta namen k sodelovanju povabila kapetana reprezentance Roberta Korena.

»Coca-Cola je zelo aktiven pokrovitelj svetovnega nogometnega prvenstva, saj gre za  blagovno znamko, ki najbolje pooseblja vrednote, povezane z nogometom, kot sta veselje in optimizem. Prepričan sem, da bomo skupaj ustvarili pravo navijaško vzdušje v Sloveniji pred, med in po prvenstvu. Upam tudi, da je tokratno partnerstvo  le prvi korak k uspešnemu dolgoročnemu sodelovanju med Coca-Colo in Nogometno zvezo Slovenije,« je ob tej priložnosti dejal mag. Ivan Simič, predsednik NZS.

Clemens Brugger
, odgovoren za Slovenijo v podjetju Coca-Cola, pa dodaja: »Počaščeni smo, da lahko sodelujemo z Nogometno zvezo Slovenije pri tako pomembnem dogodku, kot je FIFA svetovno prvenstvo 2010. Še posebej se veselimo, da bomo lahko v Slovenijo pripeljali pokal prvenstva in slovenskim navijačem s tem, ko ga bodo videli v živo,  omogočili enkratno doživetje.« Sodelovanje zato pozdravljajo tudi v slovenskem podjetju Coca-Cola Hellenic Slovenija, ki pri nas, poleg ostalih znanih pijač, že desetletja zastopa to najbolj popularno pijačo na svetu: »FIFA svetovno prvenstvo 2010 in Coca-Cola FIFA World Cup™ Trophy Tour sta edinstveni priložnosti za sodelovanje z našimi strankami in potrošniki. Veseli nas, da lahko tako globalno dogajanje prenesemo tudi k nam in prispevamo k nepozabnemu nogometnemu vzdušju v Sloveniji,« pojasnjuje Uroš Kanduč, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Slovenija.

Pokal, ki prihaja v Slovenijo, je original, izdelan iz 18-karatnega zlata in v trajni lasti mednarodne nogometne organizacije FIFA. V višino meri 36,8 centimetrov, težak pa je nekaj več kot 6 kilogramov. V Slovenijo bo prispel s posebnim letalom, ki bo pristalo na brniškem letališču 28. marca. Ekipe, ki osvojijo svetovno prvenstvo, v trajno last dobijo zgolj pozlačeno kopijo originala.

Slovenski nogometni navdušenci bodo pokal lahko občudovali in se z njim celo fotografirali na posebnem dogodku 30. marca, pred vodnim mestom Atlantis, v ljubljanskem BTC City. V sklopu pestrega zabavnega programa si bodo lahko ogledali tudi posebni 3D nogometni film in se v vsakem trenutku osvežili z ledeno hladno Coca-Colo. Brezplačne vstopnice za to edinstveno doživetje bodo na voljo na spletni strani organizatorja www.coca-cola.si, od 1. marca dalje.Slovenija je bila kot gostiteljica pokala izbrana v elitno druščino trinajstih evropskih držav, sicer pa svetovna turneja FIFA World Cup™ Trophy Tour vključuje kar 83 držav po vsem svetu.


Tekst in foto: Coca-Cola
SORODNE NOVICE

 • 09.08.2022 | NZS
  Umrl Iztok Gustinčič
  Nogometno Slovenijo je pretresla žalostna vest, da je po hudi bolezni v 65. letu starosti preminil Iztok Gustinčič.
 • 08.08.2022 | NZS
  Martin Koželj generalni sekretar NZS do leta 2026
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 24. seji sprejel sklep o ponovnem imenovanju Martina Koželja na mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022–2026.
 • 12.07.2022 | NZS
  Pred novo sezono tudi o VAR-u
  Nogometna zveza Slovenije je v okviru projekta VAR pred začetkom nove sezone organizirala izobraževanje o uporabi sistema VAR za trenerje, nogometaše in medije. Izobraževanje je vodil častni predsednik ZNSS, Vlado Šajn z namenom, da javnost in klubi čim bolje spoznajo ter razumejo trende in navodila v sodobnem nogometu
 • 04.07.2022 | NZS
  NZS s stimulacijami podpira vključevanje mladih igralcev
  Nogometna zveza Slovenije je v preteklosti klubom prve in druge lige že zagotavljala finančne stimulacije za minute, ki so jih na igrišču preživeli mladi slovenski nogometaši, zdaj pa je IO NZS sprejel sklep, ki klube spodbuja k še večjemu vključevanju večjega števila mladih slovenskih nogometašev.
 • 21.06.2022 | NZS
  Razpis za generalnega sekretarja NZS
  Nogometna zveza Slovenije na podlagi 32. člena Statuta NZS objavlja javni razpis za mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022 – 2026.
 • 21.06.2022 | NZS
  ŠD Skorba veteranski prvaki
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli konec tedna potekal zaključni turnir tekmovanja NZS v veteranski kategoriji za sezono 2021/22.
 • 20.06.2022 | NZS
  Danes žreb parov prihajajoče sezone
  Nacionalni nogometni center Brdo danes gosti tradicionalno žrebanje tekmovalnih parov Prve lige Telemach in 2. SNL za tekmovalno sezono 2022/23.
 • 04.06.2022 | NZS
  Poslovil se je Goran Sanković
  V 43. letu starosti je umrl nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković, član reprezentance, ki se je leta 2002 z zlatimi črkami vpisala v zgodovino slovenskega nogometa s prvim nastopom Slovenije na svetovnem prvenstvu v nogometu.
 • 30.05.2022 | NZS
  Mijatović obiskal Ukrajince ob zaključku priprav na Brdu
  Ukrajinska nogometna reprezentanca danes zaključuje enomesečne priprave na tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na SP 2022 s Škotsko. Ukrajinci so se pripravljali v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, ki jim je nudil prepotreben mir in odlične pogoje za delo.
 • 10.05.2022 | NZS
  Odziv NZS na izstop FC Litija iz tekmovanj
  NZS je v ponedeljek dobila obvestilo, da futsal klub FC Litija z dnem 08. 05. 2022 izstopa iz vseh tekmovanj pod njenim okriljem. Gre za individualno odločitev kluba, na katero Nogometna zveza Slovenije nima vpliva. 

DELI NA