08.11.2018 | Ženska A
Članice uspešno končale leto 2018

Slovenska ženska članska reprezentanca je z zmago proti Albaniji (2:0) sklenila koledarsko leto 2018. Gola za zmago je prispevala kapetanka Mateja Zver.

Prijateljska tekma, Gornja Radgona, 8.11.
Slovenija – Albanija 2:0 (1:0)
1:0 Zver (4.), 2:0 Zver (68./11m)
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman, Zver, Čonč, Ivanuša, Kolbl, Eržen, Prašnikar.
Igrale so še: Mori, Milović, Makovec, Kuštrin, Križaj, Prša

Videoposnetek tekme:

Agilna kapetanka

Slovenija je začela tekmo v pričakovani postavi, pa tudi z jasno usmeritvijo: odločno, agresivno in dominantno, kot je to napovedal selektor Borut Jarc. Zato so bile naše reprezentantke nemudoma nagrajene. V 4. minuti so v svoji obrambni polovici gostje slabo vrnile žogo zavoljo pritiska Slovenije. Vse skupaj je pozorno spremljala kapetanka Mateja Zver, ki je prišla na levem delu kazenskega prostora do žoge, pomerila je z levico in poslala žogo v daljši kot albanskega gola. Prav Zverova je bila pri strelu v 12. in 13. minuti, do konca prvega polčasa pa se je še enkrat stresel okvir (Špela Rozmarič) vrat Albanije. Prvi polčas je minil v popolni prevladi domačink, gostje proti golu Slovenije niso pomerile.

Podjetno v drugi del

Tudi drugi polčas je Slovenija začela podjetneje. Prva prava akcija se je končala z prekrškom Mateje Zver. V 52. minuti je bila Špela Kolbl za hipec prekratka po globinski podaji Lare Prašnikar. V 53. minuti je s 16 metrov poizkusila Adrijana Mori. Potem pa so iz minute v minuto gostje postajale podjetnejše, dogajanje na terenu pa se je preselilo na sredino terena. „Dvignimo tempo,“ je v 62. minuti pozval selektor Jarc svoje varovanke, potem je ekipi z menjavo vlil novih moči. Namesto Lare Ivanuša je v igro poslal Ano Milović.

V 68. minuti pa so gostje nepravilno v kazenskem prostoru ovirale Špelo Kolbl, ki je padla, sodnica pa je pokazala na najstrožjo kazen. Mateja Zver je rutinirano izvedla strel in ob levi vratnici poslala žogo po tleh še drugič danes v albanski gol.

Prav Kolblova in Zverova sta bili v glavni vlogi tudi v 76. minuti, a so albanske branilke Špelin strel blokirale. V 78. minuti je od daleč poizkusila razpoložena Mateja Zver, žoga pa je šla v gol avt mimo leve vratnice. Kapetanka je zadnjič resneje zapretila v 84. minuti, v 90. pa ob aplavzu s tribune zapustila teren. Nadomestila jo je Izabela Križaj.

Tekmo sta si ogledala tudi Milan Jarc (podpredsednik NZS) in Danilo Kacijan (podpredsednik NZS, predsednik MNZ Murska Sobota. Sodile je domača sodniška trojka v postavi Aleksandra Česen, Tanja Vrabel, Staša Špur.

Izjavi po tekmi:

Borut Jarc, selektor Slovenije:
„Od mojega nastopa in dela celotnega strokovnega štaba smo od februarja 2018 do danes naredili ogromno delo, na novo smo selekcionirali ekipo, ki je zelo nadarjena, sam pa pogledujem štiri, pet let naprej. Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, potem še kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Menim, da lahko ta ekipa pride vsaj v zaključne boje za preboj na evropsko prvenstvo. Za danes pa še tole: bilo je preveč zgrešenih in netočnih podaj. Praviloma smo dobro začeli graditi, tja do tretje, četrte podaje je šlo. Potem ne. Prav to sem pogrešal v prvem polčasu.“

Mateja Zver, kapetanka Slovenije:
„Vesela sem zmage. Igrale smo na rezultat. Igra je bila že boljša, taktično smo dobro stale, dobro smo zapirale prostor. Zmoremo še boljše. Lahko bi dosegle še kak gol več, v prihodnje bo treba malce več zbranosti pred golom.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 09.04.2019 | Ženska A
  Le še vprašanje je, kdaj se ena od ekip uvrsti na EP
  „V Sloveniji se dobro dela z mladimi nogometašicami. Te igralke so prišle in začele prevzemati vlogo in odgovornost.  Naj igrajo, naj se kalijo. Imamo tudi izvrstni reprezentanci do 17 in 19 let. Le vprašanje je, kdaj se ena od ekip uvrsti na evropsko prvenstvo,“ pravi Kaja Eržen.
 • 04.03.2019 | Ženska A
  Slovenija ugnala Srbijo in osvojila turnir
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je z zmago izvrstno sklenila turnir na Hrvaškem. V finalu so varovanke selektorja Boruta Jarca z 2:0 ugnale Srbijo in se zasluženo veselile izjemnega uspeha, končne zmage na močnem mednarodnem turnirju! Za zmago sta zadeli Adrijana Mori in Lara Prašnikar.
 • 04.03.2019 | Ženska A
  V Zagrebu za prvo mesto proti Srbiji
  „En dan bo dovolj za slavje v glavi,“ je že po sobotni zmagi proti Ukrajini napovedal selektor Jarc, ki je svoje razmišljanje (tudi o prijateljskih tekmah, ki jih ni) ter zmagovalno mentaliteto prenesel na igralke. Ne zanima jih nastop, ampak konkretna vloga in končna zmaga v Zagrebu. „Današnji finale se ne igra, ampak zmaguje,“ dodaja kapetanka Mateja Zver.
 • 02.03.2019 | Ženska A
  Izjemna zmaga Slovenije proti Ukrajini
  Varovanke selektorja Boruta Jarca so na drugi tekmi na turnirju s 3:1 porazile Ukrajino, 15. reprezentanco na Uefini lestvici in 24. ekipo s Fifine lestvice, kjer Slovenija zaseda 55. mesto. Zadetke za zmago so prispevale Lara Prašnikar, Mateja Zver in Dominika Čonč.
 • 02.03.2019 | Ženska A
  Z boljšo igro v napadu parirati Ukrajini
  V Zagrebu se danes nadaljuje močan mednarodni turnir, kjer nastopa tudi naša ženska članska izbrana vrsta. Ob 11.30 se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile z Ukrajino, ki je na prvi tekmi s 4:0 ugnala Hrvaško, Slovenija pa je s sosedami remizirala (0:0).
 • 28.02.2019 | Ženska A
  Uvodoma remizirale s Hrvaško
  Slovenska ženska članska reprezentanca je z remijem (0:0) začela nastop na turnirju na Hrvaškem. V obračunu z domačinkami se mreža ni tresla, bližje golu in zmagi pa so bile varovanke selektorja Boruta Jarca.
 • 27.02.2019 | Ženska A
  Motivirano proti Hrvaški
  „Dekleta so dobro, resno in odgovorno trenirala, vzdušje je pozitivno. Pričakujem močno in zahtevno tekmo z domačinkami. Čuti se že tekmovalni naboj. Želim si, da igralke pokažejo pravi obraz,“ nadaljuje Jarc, ki meni, da v tej situaciji ni kaj testirati, ampak le igrati z najboljšo enajsterico, ki je v tem hipu na voljo.
 • 25.02.2019 | Ženska A
  V pričakovanju tekem proti Hrvaški in Ukrajini
  „Pričakovanja so velika. Po dobrih predstavah proti Albaniji in Črni gori je čas, da se pomerimo še z močnejšimi nasprotniki. Zato sta tekmi s Hrvaško in Ukrajino super za naslednji korak in za bolj realno sliko pred pričetkom kvalifikacij,“ razmišlja reprezentantka Dominika Čonč.
 • 21.02.2019 | Ženska A
  Slovenija v skupini A, pridejo tudi evropske prvakinje
  Vseh 47 reprezentanc bo s prvim delom kvalifikacij opravilo med 26. avgustom 2018 in 22. septembrom 2020. Ekipe so razdeljene v devet skupin – dve po šest ekip (v A in B) in sedem po pet. Na evropsko prvenstvo se direktno uvrsti devet prvakinj skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe.
 • 20.02.2019 | Ženska A
  Članice v pričakovanju žreba za Euro 2021
  „Želje so eno, realnost pa drugo. Želel bi si, da bi dobili skupino z morda malce manj zvenečimi imeni z Uefine lestvice. Jasna želja pa je, da smo do konca v igri in konkurenčni za preboj na veliko tekmovanje,“ pa pred žrebom razmišlja selektor Borut Jarc.

DELI NA