08.11.2018 | Ženska A
Članice uspešno končale leto 2018

Slovenska ženska članska reprezentanca je z zmago proti Albaniji (2:0) sklenila koledarsko leto 2018. Gola za zmago je prispevala kapetanka Mateja Zver.

Prijateljska tekma, Gornja Radgona, 8.11.
Slovenija – Albanija 2:0 (1:0)
1:0 Zver (4.), 2:0 Zver (68./11m)
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman, Zver, Čonč, Ivanuša, Kolbl, Eržen, Prašnikar.
Igrale so še: Mori, Milović, Makovec, Kuštrin, Križaj, Prša

Videoposnetek tekme:

Agilna kapetanka

Slovenija je začela tekmo v pričakovani postavi, pa tudi z jasno usmeritvijo: odločno, agresivno in dominantno, kot je to napovedal selektor Borut Jarc. Zato so bile naše reprezentantke nemudoma nagrajene. V 4. minuti so v svoji obrambni polovici gostje slabo vrnile žogo zavoljo pritiska Slovenije. Vse skupaj je pozorno spremljala kapetanka Mateja Zver, ki je prišla na levem delu kazenskega prostora do žoge, pomerila je z levico in poslala žogo v daljši kot albanskega gola. Prav Zverova je bila pri strelu v 12. in 13. minuti, do konca prvega polčasa pa se je še enkrat stresel okvir (Špela Rozmarič) vrat Albanije. Prvi polčas je minil v popolni prevladi domačink, gostje proti golu Slovenije niso pomerile.

Podjetno v drugi del

Tudi drugi polčas je Slovenija začela podjetneje. Prva prava akcija se je končala z prekrškom Mateje Zver. V 52. minuti je bila Špela Kolbl za hipec prekratka po globinski podaji Lare Prašnikar. V 53. minuti je s 16 metrov poizkusila Adrijana Mori. Potem pa so iz minute v minuto gostje postajale podjetnejše, dogajanje na terenu pa se je preselilo na sredino terena. „Dvignimo tempo,“ je v 62. minuti pozval selektor Jarc svoje varovanke, potem je ekipi z menjavo vlil novih moči. Namesto Lare Ivanuša je v igro poslal Ano Milović.

V 68. minuti pa so gostje nepravilno v kazenskem prostoru ovirale Špelo Kolbl, ki je padla, sodnica pa je pokazala na najstrožjo kazen. Mateja Zver je rutinirano izvedla strel in ob levi vratnici poslala žogo po tleh še drugič danes v albanski gol.

Prav Kolblova in Zverova sta bili v glavni vlogi tudi v 76. minuti, a so albanske branilke Špelin strel blokirale. V 78. minuti je od daleč poizkusila razpoložena Mateja Zver, žoga pa je šla v gol avt mimo leve vratnice. Kapetanka je zadnjič resneje zapretila v 84. minuti, v 90. pa ob aplavzu s tribune zapustila teren. Nadomestila jo je Izabela Križaj.

Tekmo sta si ogledala tudi Milan Jarc (podpredsednik NZS) in Danilo Kacijan (podpredsednik NZS, predsednik MNZ Murska Sobota. Sodile je domača sodniška trojka v postavi Aleksandra Česen, Tanja Vrabel, Staša Špur.

Izjavi po tekmi:

Borut Jarc, selektor Slovenije:
„Od mojega nastopa in dela celotnega strokovnega štaba smo od februarja 2018 do danes naredili ogromno delo, na novo smo selekcionirali ekipo, ki je zelo nadarjena, sam pa pogledujem štiri, pet let naprej. Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, potem še kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Menim, da lahko ta ekipa pride vsaj v zaključne boje za preboj na evropsko prvenstvo. Za danes pa še tole: bilo je preveč zgrešenih in netočnih podaj. Praviloma smo dobro začeli graditi, tja do tretje, četrte podaje je šlo. Potem ne. Prav to sem pogrešal v prvem polčasu.“

Mateja Zver, kapetanka Slovenije:
„Vesela sem zmage. Igrale smo na rezultat. Igra je bila že boljša, taktično smo dobro stale, dobro smo zapirale prostor. Zmoremo še boljše. Lahko bi dosegle še kak gol več, v prihodnje bo treba malce več zbranosti pred golom.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/B.R.

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA