18.12.2020 | Ženska A
Članice do novega mejnika na Fifini lestvici

Leto se končuje. Fifa je obelodanila novo lestvico ženskih reprezentanc. Slovenija je vnovič naredila korak naprej in leto končuje najvišje dosedaj. Varovanke selektorja Boruta Jarca so se zavihtele na 48. mesto, v letu dni so napredovali za dve mesti, ob zadnjem beleženju avgusta letos so bile 49.

Lani prvič med 50

Slovenija je vnovič naredila korak naprej, lansko leto je prvič v zgodovini napredovala med prvih 50. Lansko leto je bila Slovenija tudi reprezentanca, ki je najbolj opozorila nase po izboru Fife.

Poškodbe in bolezni

Naša izbrana vrsta je v letošnjem koledarskem letu nadaljevala s kvalifikacijami za EP 2022, kamor pa se ji ni uspelo uvrstiti. Reprezentanca je imela obilo smole pred ključno tekmo v Rusiji.

„Kvalifikacij še ni konec. So pa dekleta naredile ogromen napredek. V prvi vrsti na planu igre in samozavesti. Naše igralke so naredile velik korak naprej tudi v psihološki pripravi na posamezno tekmo. S tega aspekta smo lahko zadovoljni s kvalifikacijami. Smo pa malce jezni, ker se nam je na obeh tekmah proti Rusiji zgodilo to, kar si v športu najmanj želimo: da poškodbe in bolezni krojijo končen rezultat. Nekako si želimo, da se čimpreje končajo kvalifikacije, ki pa jih želimo skleniti rezultatsko uspešno in da se v miru prekonstruiramo, zorganiziramo za nadaljnje delo v reprezentanci,“ se je na skoraj končane kvalifikacije ozrl selektor Borut Jarc. Slovenija se bo z Estonijo pomerila v torek, 23.2. 2021.

Verjamejo v svoje kvalitete

„Narejeni so bili veliki koraki. Prisotna je velika pripadnost državi Sloveniji, izoblikoval se je kult reprezentance, pozitiva se čuti na vsakem koraku. Igralke so kot ena družina, kar je bistvenega pomena pred, med in po tekmi. Ne glede na rezultat. Največ energije in zadovoljstva pa dobim, ko vidim, kako dojemajo zahteve na treningu, da jih maksimalno izpolnjujejo in to prenašajo na tekmo. Predvsem pa je pomembno, da smo jih uspeli prepričati v svoje kvalitete in sposobnosti ter da so vedno delavno razpoložene in nasmejane,“ je še pristavil selektor Jarc.

Na vrhu so Američanke, sledijo jim Nemke in Francozinje, evropske prvakinje Nizozemke so na četrtem mestu.

Pripravil: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 03.03.2021 | Ženska A
  Izjemen večer Mateje Zver
  Vodilna ekipa avstrijske lige St. Pölten, kjer igra Mateja Zver, je gostoval pri švedskem Rosengardu. Avstrijske predstavnice so v 46. minuti vodili že 0:2, oba zadetka pa je prispevala prav Mateja Zver. Uvodoma je zadela že v 21. minuti.
 • 01.03.2021 | Ženska A
  Maja Zajc na Irsko
  Slovenska reprezentančna vratarka  Maja Zajc (1998) ostaja na tujem. Po naslovu državnih prvakinj, ki ga je osvojila z litovsko ekipo Gintra Universitetas, se zdaj seli na Irsko.
 • 01.03.2021 | Ženska A
  Uspešna vrnitev Sare Ketiš
  V Nemčiji bi moral Eintracht Lare Prašnikar včeraj odigrati tekmo 19. kroga proti Duisburgu, a je zavoljo karantene tekmic srečanje preloženo. Ekipa naše reprezentantke Lare Prašnikar je tako odigralo pripravljalno tekmo z drugoligaško ekipo Würzburger Kickers, 17:0 je bilo za Eintracht. Gol k zmagi je dodala tudi Lara Prašnikar.
 • 24.02.2021 | Ženska A
  Z evrogoloma tlakovale pot k zmagi
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je z visoko zmago proti Estoniji (9:0 je bilo v Tallinu) sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022. K izdatni zmagi so po dva gola prispevale Mateja Zver, Lara Prašnikar ter Zala Vindišar.
 • 23.02.2021 | Ženska A
  Vesela vrnitve v ekipo, ki je naredila velik korak naprej
  „Pričakujem zmago, v Estonijo smo prišle po tri točke. Sama pa si želim, da izkoristim priložnost, če dobim minute na terenu,“ pa napove Adrijana Mori, igralka nemškega kluba Turbine Potsdam. Za Adrijano je zahtevno obdobje. Kvalifikacije za EP 2022 je izpustila zaradi poškodbe, ki jo je za dobrih 13 mesecev oddaljila s terena.
 • 22.02.2021 | Ženska A
  Po Estoniji z jasnimi cilji v nove kvalifikacije
  „Estonija je zadnja v skupini, to je res. A se ne obremenjujemo s tem, kdo je prvi, kdo zadnji. Na vsaki tekmi nas zanima 100-odstoten pristop. Za našo ekipo ni lahkih tekem,“ je med letom proti Baltiku razmišljala kapetanka reprezentance Mateja Zver.
 • 21.02.2021 | Ženska A
  Kvalifikacije pri koncu, ciljev ne manjka
  Ženska reprezentanca končuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo leta 2022, pred izbrano vrsto selektorja Boruta Jarca je še torkovo gostovanje v Estoniji. Reprezentanca se je zbrala v petek, ko je začela z delom, jutri pa ekipa že leti v Tallin, kjer jo v torek čaka tekma v Sportland Areni.
 • 19.02.2021 | Ženska A
  Prvi test pred kvalifikacijami za SP
  Ženska članska nogometna reprezentanca se bo danes zbrala v Mariboru, v torek, 23.2., pa jo čaka še zadnji preizkus v kvalifikacij za EP 2022. Slovenija in Estonija sta se že pomerili lani decembra v Kopru, 2:0 je bilo za Slovenijo, en gol je dosegla Barbara Kralj, drugega so si tekmice zabile same.
 • 15.02.2021 | Ženska A
  Čonč in Eržen v polfinalu italijanskega pokala
  Lana Golob se je iz ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci preselila v ZDA, kjer je vnovič združila študij in igranje nogometa. S svojo ekipo Virginia Commonwealth University je dobro začela tekmovanje v Ligi NCAA. Uvodoma so zabeležile dve zmagi, Lana je obakrat igrala celo tekmo.
 • 08.02.2021 | Ženska A
  Erženovi slovenski derbi, debi Adrijane Mori
  Včeraj bi morala s sezono v ameriški študentski ligi začeti tudi Lana Golob, a je bila tekma preložena na današnji dan. Obračun ekip Virginia Commonwealth University in Liberty bo na sporedu nocoj, ob 22. uri, po evropskem času.

DELI NA