18.09.2022 | Prva liga Telemach
Četrta zaporedna zmaga Celja

Celje - Domžale 2:1 (0:1)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Mertik, Herženjak, Lahovič.
* Strelci: 0:1 Kovačević (2.), 1:1 Zec (63.), 2:1 Janjičić (88.).
* Celje: Rozman, Šporn (od 83. Bajde), Zec, Stojinović, Morozov, Kouter (od 58. Janjičić), Popović (od 83. Matić), Vrbanec, Matko (od 75. Vuklišević), Gbamble, Ikwuemesi.
* Domžale: Mulalić, Ilenič (od 73. Mutavčič), Schoissengeyr, Djurić, Alić, Ja. Pišek, Markuš, Kovačević (od 81. Offenbacher), Perc (od 73. Saitoski), Jakupović, Durdov (od 70. Barišić).
* Rumeni kartoni: Morozov, Stojinović; Ja. Pišek, Alić, Perc, Schoissengeyr.
* Rdeča kartona: Morozov (59.), Ja. Pišek (77.).

Celjani, ki so se po treh zaporednih zmagah prebili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, so proti Domžalčanom v zelo zanimivem obračunu vknjižili še četrto. Do nje so spet prišli po preobratu, saj jim je še v 59. minuti zelo slabo kazalo. Zaostajali so z 0:1, tekmec je imel v drugem delu kar nekaj lepih priložnosti za povišanje rezultata, v omenjeni minuti pa so ostali še brez izključenega Grigorija Morozova.

A odhod Rusa v slačilnico je deloval pozitivno, takoj za tem so izenačili. Potem ko se je izenačilo tudi številčno stanje na igrišču, saj je sodnik zaradi drugega rumenega kartona izključil še igralca Domžal Janeza Piška, pa so izkoristili še drugo veliko napako domžalske obrambe in prišli do zmagovitega zadetka.

Kot že nekajkrat v sezoni so se Celjani hitro znašli v zaostanku. Že v drugi minuti so nesrečno prejeli zadetek, potem ko gostujoči igralec Nik Perc pri podaji zagotovo ni zadel žoge, kot si jo je želel, a je ta s pomočjo Davida Zeca vendarle prišla do Franka Kovačeviča, ki se jo je s kolenom pred vrati le rahlo dotaknil. A to je bilo dovolj, da je pred Matjažem Rozmanom spremenila smer in da je bil domači vratar nemočen.

Domači so imeli takoj veliko priložnost za izenačenje, ko se je Nino Kouter na levi strani kazenskega prostora neoviran znašel pred vratarjem Ajdinom Mulalićem, vendar je streljal čez gol. Kouter je bil nevaren tudi v 14. minuti, ko je s podobnega položaja streljal, domžalski vratar pa je žogo odbil v kot. Po njem se je fantastična priložnost ponudila Nigerijcu Charlesu Iikwuemesiju, ki je bil potem, ko mu je z glavo žogo podal Zec, povsem sam pred vratarjem, a je ta spet odlično posredoval.

Celjani so imeli veliko terensko premoč, Ikwuemesi je bil stalna nevarnost za domžalska vrata, toda vratar Mulalić je bil razpoložen. Edino napako je storil v 41. minuti, ko je po kotu zaplaval v prazno, do žoge je prišel Morozov, a je napako popravil. Domžalčani so se v prvem polčasu v glavnem branili, v sodnikovem dodatku pa prišli do možnosti za povišanje vodstva, Kovačević je po samostojnem prodoru vse opravil odlično, le strel se mu ni posrečil.

Gosti so bili tudi tisti, ki so si pripravili prvi priložnosti v drugem delu. Obe je imel Ivan Durdov, še posebej lepa je bila druga v 49. minuti, ko se je znašel sam pred Rozmanom, poskusil z lobom, a celjski vratar je iz dvoboja izšel kot zmagovalec.

V 59. minuti je prišlo do medsebojnega obračunavanja med Morozovom in Percom, Celjan si je zaradi udarca po prekršku prislužil rdeči karton. Prekinitev ob tem je trajala nekaj časa, očitno pa Domžalčanom ni prišla prav. Obrambi je popustila zbranost, po prostem strelu z leve strani je napako Andrej Đurića kaznoval Zec, ki se je, potem ko mu je gostujoči branilec praktično podaril žogo, v kazenskem prostoru odlično znašel.

Z igralcem več so Domžalčani prevzeli pobudo, Kovačević je zapravil še eno priložnost, še lepšo je imel Arnel Jakupović, toda Rozman se je izkazal. V 77. minuti pa so brez igralca ostali tudi Domžalčani, drugi rumeni karton se je prislužil Janez Pišek.

Gostitelji so moči spet usmerili v napad, kar se jim je v 82. minuti obrestovalo. Dušan Stojinović je podal z desne strani, kazalo je, da bo Mirko Mutavčič rešil nevaren položaj, a namesto, da bi žogo poslal proti sredini igrišča, je podal žogo v noge Vasilija Janičića, ki je s strelom pod prečko zagotovil zmago domači ekipi.

Celje bo v naslednjem krogu gostilo Kalcer Radomlje, Domžale pa Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Nogometaši Celja so z norim preobratom kot prvi to sezono premagali Olimpijo, drugo četrtino Prve lige Telemach pa bodo odprli s tekmo proti Domžalah, ki so v drugem polčasu ugnale Radomlje.

DELI NA