13.11.2022 | 2. SNL
Četa Oskarja Drobneta ostaja na prvem mestu, Slatinčani prekinili niz Ilirije

Drugoligaši so s tekmami 16. kroga vstopili v drugo polovico prvenstva. Rogaška je v derbiju kroga premagala Ilirijo, končala šest tekem dolgo serijo Ljubljančanov in ostala na vrhu lestvice.

Slatinčani nadaljevanju niz neporaženosti, ki traja že vse od poletja. Črno-beli so v prvenstvu neporaženo že 13 tekem, za 11. zmago v tej seriji pa je v sobotnem obračunu z Ilirijo zadel Andrej Pavlović. Nogometaš s številko 10 je v 36. minuti izkoristil napako Elvisa Džafića, ki po predložku Filipa Tomaškovića ni dobro ocenil leta žoge in je šel v prazno. Izid se v nadaljevanju tekme ni spremenil, v ekipi Rogaške pa so se veselili nove zmage, s katero bodo prvo mesto obdržali tudi po 16. krogu 2. SNL.


Pred Ilirijo je z zmago v dolenjskem obračunu skočila Krka, ki je v Grosupljem slavila z izidom 1:3. Novomeški povratek v zmagovalne tirnice je v 23. minuti pričel Mario Jelavić, ki je izkoristil najstrožjo kazen in postavil izid polčasa. V kazenskem prostoru neovirani Josip Krznarić je v 53. minuti, ko je z desne podal  Dino Kapitanović, podvojil prednost, 12 minut zatem pa je zmago Krke potrdil Kristijan Blaževski. Hrvat v novomeški zasedbi je bil po dolgi podajo gostov in slabšem vračanju žoge Sandija Ćoralića hitrejši od domačega vratarja Urbana Trobca. Gostitelji so četrt ure pred koncem tekme prišli do častnega zadetka, v polno je po kotu meril Nejc Pušnik. Grosupeljčani po drugem zaporednem porazu ostajajo na zadnjem mestu.


Na Koroškem ni bilo zmagovalca, čeprav je po preobratu bolje kazalo Dobljanom. Le-ti so se najprej znašli v zaostanku, v šesti minuti je Ravenčane v vodstvo popeljal Dejan Maksimović, le dve minuti zatem pa je izid poravnal Gašperne Černe. Gostje so udarili tudi v uvodu drugega polčasa, vodstvo po golu Klemna Kunstlja pa je trajalo do 84. minute. Za delitev točk je tedaj zadel Afriyie Gyimaha.


Z delitvijo točk se je končal tudi štajersko-primorski dvoboj Bistrice in Dekanov. Prvi polčas je po zadetku Kristijana Meštrića pripadel Jadranu, Bistričani pa so izenačili v 75. minuti, ko je gostujočega vratarja Darka Gabrića premagal Niko Havelka. Bistrica je osvojilo 20. točko, Dekani imajo na svojem računu štiri manj.


V nedeljskem terminu so bile odigrane še štiri tekme. Biljenci so gostovali v Kranju, v dvoboju s Triglavom pa so po osmih neuspešnih poskusih prekinili zmagovalni post, ki je trajal več kot dva meseca, od sedmega kroga. Obračun z Gorenjci je v 90. minuti odločil Rok Erniša, Primorci pa so se razveselili šestega kompleta točk v letošnji sezoni. Triglav ostaja pri 18 točkah.


Kidričani ostajajo za ovratnikom vodilnih Slatinčanov, saj so z goloma v drugi polovici prvega polčasa na domačem igrišču premagali Krčane. V 28. minuti je mrežo Posavcev načel Rok Frešer, minuto pred odmorom pa je vodstvo podvojil Marko Brest. Krško ostaja tik nad cono izpada, Dobu beži za točko, za točko pa Aluminij zaostaja za vodilnimi Slatinčani.


V Lendavi je padlo kar šest zadetkov, točke pa so odšle v Ajdovščino. Sinovi burje, ki to sezono na domačem igrišču še niso slavili, so po zmagi v Grosupljem še nadgradili svojo predstavo in v mrežo Nafte pospravili kar štiri žoge. Ajdovci so po zaslugi Arturja Sagitova dobili že prvi polčas, Rus v napadu rdeče-črnih je v 30. minuti izkoristil najstrožoj kazen, tik pred koncem prvega polčasa pa je zadel še drugič. Gostitelji so po dobri uri igre dosegli gol priključka, v polno je meril Žan Kumer, nato pa je sledila razgibana končnica tekme. Marko Nunić je v 82. minuti izkoristil še drugo enajstmetrovko rdeče-črnih, Lendavčani pa so se z golom Stjepana Igreca v 90. minuti znova približali. Srečanje je bilo dokončno odločeno v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je točke Primorja potrdil Toni Lun Bončina. Primorje je z 19 točkami skočilo na deseto mesto lestvice.


V Velenju ni bilo zmagovalca, čeprav so Beltinčani že vodili z dvema goloma prednosti. Za vodstvo ob polčasu je v šesti minuti zadel Henrik Nerguti, ki je bil z dvema goloma junak zmage v Slovenski Bistrici. Prekmurci so prvi polčas dobili z izidom 0:1, dobro pa so vstopili tudi v nadaljevanje obračuna. Maksimiljan Zorman je v 54. minuti povišal prednost rumenih, knapi pa so se v igro vrnili pet minut zatem, ko je zadel Omar Kočar. Za delitev točk je v 77. minuti poskrbel domači kapetan Nik Omladič.

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA