Celje po norveškem preobratu brez napredovanja

Nogometaši Celja so pot v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov zaključili v drugem krogu. Slovenski prvak je po golu načetega Mitje Lotriča dobil prvi polčas, v norveški Molde pa je v nadaljevanju dvoboja prišel do preobrata, zmage in napredovanja v tretji krog kvalifikacij.  

KVALIFIKACIJE UEFA LIGE PRVAKOV - DRUGI KROG:

CELJE - MOLDE 1:2 (1:0)

Stadion: Arena Z'dežele, brez gledalcev.
Sodniki: Jäger, Gutschi in Witschnigg (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Lotrič (38.), 1:1 Hussain (57.), 1:2 James (74.).
Rumeni kartoni: Lotrič, Marandici; Pedersen.
Rdeči karton: /.
Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Štravs (od 70. Pungaršek), Vrbanec, Božić (od 85. Dangubić), Lotrič (od 85. Novak), Kerin, Vizinger.
Molde: Linde, Haugen, Ellingsen, Sinyan, Knudtzon (od 56. Omoijuanfo), Hussain, Aursnes, E. Hestad (od 84. Brynhildsen), Wolff Eikrem (od 79. Christensen), Pedersen, James.

Celjani, ki so v prvem krogu izločili irskega prvaka Dundalk ter domače prvenstvo začeli s porazom proti Muri, so tokrat gostili prvaka Norveške, pri katerem sta si "ime naredila" tudi zdajšnji trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer in napadalec Dortmunda Erling Braut Haaland.

Štirikratni norveški prvak Molde je v uvodnem krogu izločil finski Kuopio s 5:0, tokrat pa je bil boljši še od Celja, ki je povedlo prek Mitje Lotriča v 38. minuti, Moldeju pa sta napredovanje priigrala Etzaz Hussain v 57. in Leke James v 74. minuti.

Celjani so v prvem polčasu pokazali dobro igro in bili konkretnejši od Norvežanov. Že v sedmi minuti je Luka Kerin iz bližine žogo poslal čez gol, isti igralec je imel novo veliko priložnost tudi v 23. minuti, ko je prišel pred Andreasa Lindeja, a je bil slednji uspešnejši. Je bil pa Kerin vpleten v vodilni zadetek Celjanov v 38. minuti. Lan Štravs je žogo z glavo podaljšal do kapetana Celja Mitje Lotriča, ki je v 16. minuti bolj ali manj nenevarno poskusil z razdalje, ta je nato žogo oddal na levo do Kerina, slednji pa je žogo vrnil Lotriču, ki je zadel v kazenskem prostoru.

Po zadetku so pobudo prevzeli favorizirani gosti, Magnus Wolff Eikrem je v 43. minuti imel na voljo prosti strel s slabih 20 metrov malce z leve strani, a je zadel prečko, v 45. minuti pa so gosti izigrali domačo obrambo, do strela iz bližine je prišel Erling Knudtzon, a na celjsko srečo žogo poslal čez prečko.

V drugem polčasu je Mitja Lotrič prvi nevarneje poskusil, ko je sprožil s 17 metrov in le malce zgrešil cilj. V 54. minuti je na drugi strani Eikrem spet prišel do strela, Matjaž Rozman je bil na mestu. Takoj zatem so Norvežani, ki so v teh trenutkih znova pritiskali, spet imeli veliko priložnost, a je po kotu z glavo iz neposredne bližine zgrešil še Martin Ellingsen.

So pa Norvežani izenačili v 57. minuti, ko so spet prišli do strela iz bližine, poskusil je Etzaz Hussain, žoga pa se je nato Rozmanu po slabem posredovanju izmuznila čez golovo črto. V 74. minuti so Skandinavci prišli do preobrata, ko so z lepo akcijo spet izigrali celjsko obrambo, iz bližine pa je žogo v mrežo potisnil Leke James.

V 77. minuti je Eikrem imel priložnost za povišanje vodstva, a je Rozman dobro posredoval po strelu malce z desne. Celje pa je svojo zadnjo priložnost zapravilo v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je s prostega strela z 20 metrov le malce zgrešil Vizinger.

V četrtek pa bodo na evropski sceni začeli igrati še trije slovenski predstavniki. Mura se bo v prvem krogu kvalifikacij UEFA Evropske lige v gosteh ob 16.30 pomerila z estonskim predstavnikom Nomme Kalju, Olimpija bo ob 18.30 doma gostila islandski Vikingur, Mariboru pa se bo v Ljudskem vrtu ob 20.45 zoperstavil severnoirski Coleraine. Za napredovanje v drugi krog kvalifikacij odloča le ena tekma.

Tekst: STA/PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do zmage tudi v Rogaški
    Nogometaši Celja so v prvi tekmi 31. kroga prve lige Telemach v gosteh premagali Rogaško z 2:1 (0:0)
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Celje
    Tako Rogaška kot Celje sta v prejšnjem krogu vpisala izredno pomembni zmagi. Kako se bo razpletla medsebojna tekma?
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do nove zmage za utrditev na vrhu
    Nogometaši Celja so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Bravo Kostel z 2:1 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Bravo
    Celje je s preobratom v Murski Soboti prišlo do nove zmage, vodilni grofje pa se bodo med tednom pomerili z Bravom, ki je po Rogaški izgubil še z Domžalami. Kdo bo uspešnejši v knežjem mestu?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Aluminij iz Celja odnaša točko
    Nogometaši Celja in Aluminija so v 28. krogu Prve lige Telemach igrala neodločeno 2:2 (1:2).
  • 29.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Aluminij
    Uvodni krog zadnje četrtine Prve lige Telemach bodo s štajerskim dvobojem zaključili nogometaši Celja in Aluminija. Kidričani so v letošnji sezoni že dvakrat prekrižali načrte grofov, kako bo v soboto?
  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani v Celju klonili šele povsem na koncu
    Nogometaši Celja so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali ekipo Kalcerja iz Radomelj z 2:1 (1:1).

DELI NA