Celjani zanesljivo do zmage

Triglav - Celje 0:3 (0:2)

* Športni center, sodniki: Balažič, Švarc, Kasapović.
* Strelci: 0:1 Vizinger (28.), 0:2 Zaletel (35.), 0:3 Pungaršek (69.).
* Triglav: Curanović, Arh Česen, Karamatić, Bojić, E. Kryeziu (od 74. Gajič), Mlakar, Mertel, Rogelj, Tijanić, Crnov (od 46. Žurga), Majcen (od 73. Hasanaj).
* Celje: Jurhar, Vidmajer (od 46. Flis), Pungaršek (od 85. R. Štraus), Brecl, Travner, Cvek, D. Štraus, Pišek, Vizinger, Kerin (od 58. Lotrič), Zaletel.
* Rumen karton: Karamatić.
* Rdeči karton: /.

Varovanci Dušana Kosiča so na gostovanju v Kranju iztržili maksimalen izplen in se tako vrnili na četrto mesto v državnem prvenstvu, ki še vodi v kvalifikacije za evropsko ligo.

Gostujoče moštvo je v odsotnosti prvega igralca Rudija Požega Vancaša zaradi poškodbe tokrat le našlo strelsko formo. V drugem delu prvega polčasa sta terensko prevlado z zadetkoma kronala Dario Vizinger v 27. in Žan Zaletel v 35. minuti. Za končni izid je v 69. minuti poskrbel Nino Pungaršek.

Celje se je večji del tekme bolje znašlo na razmočeni igralni površini Športnega centra v Kranju. V napadu so si priigrali več priložnosti, znova pa se je izkazala tudi obramba z vratarjem Metodom Jurharjem na čelu, ki je četrtič na zadnjih petih tekmah zaklenil svoja vrata.

Gosti so prvi zapretili, v 4. minuti je mimo gola s 25 metrov streljal Vidmajer. Sledila je krajša prevlada domačih, ki še lovijo potrditev obstanka v prvi ligi. Orli so večkrat pritisnili z leve strani, v 8. minuti se je po kotu prvič izkazal Jurhar, ki je žogo po strelu z glavo Česna poslal čez vratnico.

V nadaljevanju pa so grofi vzpostavil nadvlado v sredini, ta pa jih je v 28. minuti ponesla do vodstva. Po podaji s sredine se je sam pred vratarjem znašel Vizinger, Darjan Curanović mu je strel branil, a se je žoga odbila le do Kerina, ki jo je poslal nazaj Vizingerju, ta pa v mrežo.

Gostje so vodstvo povečali sedem minut kasneje, ko je Travner podajo iz kota na prvi vratnici podaljšal na drugo stran vrat, kjer se je sam znašel Zaletel, ki darila ni zgrešil.

V drugem polčasu je Triglav v uvodu v iskanju zmanjšanja zaostanka pritisnil v napadu. V 46. minuti je neuspešno poskušal David Tijanić, nekaj minut kasneje pa se je z akrobatsko obrambo po strelu Žana Roglja izkazal Jurhar.

Celjski napad je nato v 69. minuti kaznoval prostor, ki so ga v obrambni vrsti puščali domači. Pungaršek je po samostojnem prodoru po levi strani prišel do zaključka in žogo poslal mimo neodločnega Curanovića.

V zaključku tekme se je za ohranitev nedotaknjene mreže znova izkazal Jurhar, ki je v 82. minuti ubranil napad Qendrima Hasanaja, ki se je sam znašel pred vratarjem.

Celje bo v naslednjem krogu v sredo gostilo vodilno moštvo iz Maribor, Triglav pa bo proti zadnjeuvrščenim Krčanom doma lovil pomembne točke za obstanek.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Celje
    Zadnja tekma 32. kroga PLTS bo odigrana na Gorenjskem. Triglav gosti Celje, ki se bo v orlovem gnezdu pobiralo po remiju s Krškim, Kranjčani pa lovijo točke v boju za obstanek. Kdo se bo veselil?

DELI NA