Celjani z novo zmago na vrh lestvice

Rudar Velenje - Celje 0:2 (0:2)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Kajtazović, Salkić, Šprah.
* Strelca: 0:1 Božič (5.), 0:2 Kerin (26.).
* Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Vošnjak, Kašnik, Krefl, Filipović, Jovanović, Lelić (od 52. Panadić), Trifković (od 46. Jovan), Črnčič (od 62. Kitek), Kuzmanović (od 77. Turinek).
* Celje: Rozman, Kadušić (od 83. Bred), Zaletel, Čalušić, Marandici, Novak (od 83. Plantak), Štravs (od 58. Antanavicius), Božič, Pungaršek (od 57. Štraus), Kerin (od 83. Koritnik), Vizinger.
* Rumeni kartoni: Lelić, Vošnjak, Jovanović, Trifković, Kašnik, Panadić; Kadušić.
* Rdeči karton: Jovanović (34.).

Nogometaši Celja si niso dovolili še enega spodrsljaja, v Velenju so prišli pred vrata raja. Zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva, ki na 35 tekmah ni niti enkrat zmagala, so premagali zanesljivo, z novimi tremi točkami so si zagotovili najmanj končno drugo mesto v prvenstvu, po porazu Olimpije proti Taboru pa so se približali tudi naslovu prvaka. V zadnji krog bodo krenili s prednostjo dveh točk pred Ljubljančani in jim bo v medsebojnem obračunu za prvo mesto zadostoval že neodločen izid.

Celjani so na začetku uprizorili juriš proti vratom Velenjčanov, a kaj kmalu bi se ponovila njihova prejšnja tekma proti Triglavu, ko so hitro prejeli zadetek. Sanjinu Leliću se je namreč v tretji minuti ponudila lepa priložnost, po podaji z leve strani je bil neoviran pred vratarjem Matjažem Rozmanom, vendar je žogo poslal čez gol.

Kazen za domačo ekipo je prišla ekspresno. V peti minuti je po prostem strelu z leve strani domačo obrambo slabo izbila žogo, ta je prišla točno na nogo Ivana Božiča, ki je z roba kazenskega prostora z močnim volejem premagal vratarja Mateja Radana.

Varovanci Dušana Kosića so po vodstvu zaigrali nekoliko previdneje, tekmecem so sicer pustili posest žoge, toda kadar so prišli pred njihov gol, je bilo nevarno. Vodstvo so povišali v 26. minuti, ko je po lepi akciji celotnega napada z natančnim strelom mrežo zatresel Luka Kerin.

V 34. minuti je Sandro Jovanović dobil že svoj drugi rumeni karton, moral v slačilnico, s tem pa Celjanom še olajšal delo. Dvomov, da bodo gosti opravili svoje delo, praktično ni bilo več.

Gosti so si lahko privoščili, da so varčevali z močmi. Popolnoma so umirili igro, držali žogo v nogah, tudi prekrškov za kartone niso delali, v 67. minuti bi se jim to lahko maščevalo, ko je priložnost za domače zapravil Gašper Jovan.

Kot že rečeno, bodo Celjani v zadnjem krog za svoj prvi naslov gostili Olimpijo, Rudar pa bo gostoval pri Bravu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Celje
    Celje je v dvoboju s Triglavom ostalo brez zmage, a imajo grofje usodo še vedno v svojih rokah. Zadnji tekmec čete Dušana Kosiča pred spopadom z Olimpijo bo Rudar, ki bo odigral še zadnjo domačo tekmo pred selitvijo med drugoligaše.

DELI NA