Celjani slavili v Gorici

Gorica - Celje 0:2 (0:1)

* Športni park, sodniki: Perić, Povšnar, Kalan.
* Strelca: 0:1 Dangubić (11.), 0:2 Kuzmanović (50.).
* Gorica: Likar, Bjelica, Mevlja, Tomiček, Paljk (od 54. Oyewusi), Nkama (od 76. Begić), Cvijanović, Širok, Marinič (od 22. Itrak), Colley, Velikonja.
* Celje: Rozman, Kadušić, Stojinović, Zaletel, Brecl, Benedičič, Vrbanec (od 85. Pungaršek), Kuzmanović (od 90. Kljun), Novak (od 69. Šporn), Božić (od 69. Bezjak), Dangubić (od 90. Rorič).
* Rumeni kartoni: Paljk, Oyewusi, Colley, Širok, Itrak; Dangubić.
* Rdeči karton: /.

Prva tekma med tema dvema ekipa v sezoni se je Celju končala z 1:1, tokrat pa so državni prvaki le prekinili niz štirih tekem brez zmage in vpisali nove tri točke na lestvico ter se vsaj začasno približali zgornjemu delu lestvice. Domači, pri katerih sta manjkala kaznovana Rok Grudina in Semir Smajlagić, pa so še petič zapovrstjo igrišče zapustili poraženi in so še naprej na dnu lestvice.

Ekipi sta v prvem polčasu prikazali bolj ali manj enakovredno predstavo, v kateri pa so zadeli Celjani. V 11. minuti je po podaji Jakoba Novaka za hrbet domače obrambe zadel Filip Dangubić, kar je bil njegov peti zadetek v sezoni.

Sicer pa je gostujoči obrambi uvodoma nekaj težav povzročal Nejc Mevlja, ki je dvakrat poskusil z glavo v četrti in 14. minuti, po njegovem drugem poskusu je moral posredovati Matjaž Rozman. Tega je sicer v prvem polčasu najbolj ogrozil Lamin Colley, ki je sam streljal z glavo iz bližine, celjski vratar pa se je izkazal. Omeniti velja še poskusa Celjanov Ivana Božića v 32. in Novaka v 40. minuti, ki pa nista bila dovolj dobra za novo spremembo izida.

Zato pa so Celjani prednost podvojili v 50. minuti, ko je Amadej Brecl prodrl po levi strani v kazenski prostor, podal v sredino, od koder je Mićo Kuzmanović po tleh zadel za 2:0. Tri minute pozneje so imeli Novogoričani izjemno priložnost za zmanjšanje zaostanka, najprej je Rozman ustavil poskus Matije Široka z glavo, nato pa je znova dobro posredoval po strelu Colleyja iz bližine, ki se roko na srce spet ni proslavil z zaključkom.

V 55. minuti je cilj ob svojem prvoligaškem prvencu zgrešil Mateo Itrak, v nadaljevanju pa se je dogajanje umirilo, je pa svoj slab dan nadaljeval Colley, ki je v 69. minuti zapravil novo obetavno akcijo, ko žoge ni oddal pravočasno do Etiena Velikonje, kar je izkušenega napadalca enkrat razjezilo že v prvem delu. V 76. minuti pa bi lahko Matic Vrbanec še povečal prednost gostov, a je z leve strani žogo poslal mimo vrat domačih, premalo natančen pa je bil tudi mladi Tom Kljun v sodniškem dodatku.

Gorica bo v 18. krogu v sredo gostovala v Sežani, Celje pa bo gostilo Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Celje
    Goričani so z igralcem več klonili v Ljudskem vrtu, zdaj pa doma pričakujejo še eno štajersko zasedbo. Kako se bodo odrezali na popravnem izpitu?

DELI NA