Celjani ne popuščajo

Celje - Domžale 4:1 (1:1)

* Arena Z'dežele, gledalcev 350, sodniki: Jug, Vidali, Kalan.
* Strelci: 1:0 Kerin (37.), 1:1 Vujadinović (42.), 2:1 Lotrič (51.), 3:1 Vizinger (73.), 4:1 Lotrič (89.).
* Celje: Rozman, Marandici, Travner, Zaletel, Kadušić, Štravs, Novak (od 69. Pungaršek), Lotrič (od 90. Plantak), Kerin, Božić (od 90. Koritnik), Vizinger.
* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić (od 60. Žinič), Vujadinović, Vuklišević, Fink (od 73. Podlogar), Husmani (od 86. Mavretič), Pišek (od 74. Lazarević), Svetlin (od 86. Kim), Ibričić, Jakupović, Sikimić.
* Rumeni kartoni: Pungaršek; Vuklišević, Vujadinović.
* Rdeči karton: /.

Celjani pod vodstvom Dušana Kosića še naprej ostajajo v igri za vrh lestvice. Tokrat so bili boljši od rahlo prerojenih Domžal, ki so tokrat igrale tudi brez Slobodana Vuka, ki je zaradi poškodbe že končal sezono. V igri za strelsko krono pa je ostal tudi Dario Vizinger, ki je dosegel svoj 21. gol sezone, dvakrat pa se je med strelce vpisal Mitja Lotrič. Celje ob tekmi več za vodilno Olimpijo zaostaja le za točko, Domžale so sedme.

Prvi polčas tudi pred nekaj gledalci na tribunah se je končal s po enim zadetkom v vsaki mreži. Prvi na tekmi so sicer zagrozili Celjani, ko je Ivan Božić sprožil z desne, Ajdin Mulalić pa je žogo odbil v kot.

Domžale so izjemno priložnost zapravile v deveti minuti, ko je do neoviranega strela v kazenskem prostoru Celja prišel Tamar Svetlin, izkazal pa se je Matjaž Rozman.

V 14. minuti je znova Božić le za malo zgrešil s 13 metrov, v 37. pa so domači povedli. Po podaji Denisa Marandicija z leve strani se je pred golom najbolje znašel Luka Kerin.

Domžalčani pa so hitro odgovorili, v 42. minuti je Senijad Ibričić podal iz levega kota, z glavo pa je bil pred golom najvišji Nikola Vujadinović.

V 51. minuti so po lepi akciji znova povedli Celjani. Kerin je potegnil proti kazenskemu prostoru malce po levi strani nato žogo podal v sredino, Jakob Novak jo je prepustil Mitji Lotriču, ki je nato zadel z roba kazenskega prostora. Tretji strelec lige je dosegel svoj 17. zadetek sezone.

Sledilo je mirnejše obdobje brez velikih razburjenj, v 73. minuti pa je svoj 21. gol sezone dosegel drugi strelec lige Dario Vizinger, ki je poslal v mrežo odbito žogo po poskusu Nina Pungarška.

Zmago je v 89. minuti potrdil Lotrič, ko je dobil dvoboj ena na ena z Mulalićem in prišel še do svojega 18. zadetka.

Celje bo v 33. krogu v nedeljo gostovalo v Mariboru, Domžale pa bodo dan prej gostile Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celje je s preobratom v Šiški ostalo v igri za vrh PLTS, naslednji tekmec grofov pa bodo Domžale. Ravbarji so so pod vodstvom Dejana Djuranovića dobili tri obračune, kdo bo boljši v knežjem mestu?

DELI NA