Celjani nadaljujejo v starem slogu

Celje - Rudar Velenje 2:0 (0:0)

* Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Sagrković, Kovačič in Pospeh.
* Strelca: 1:0 Kerin (47.), 2:0 Lotrič (83.)
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović, Kadušić (od 76. Brecl), Zaletel, Novak (od 75. Plantak), Lotrič, Kerin (od 90. Kljun), Božić (od 90. Koritnik), Vizinger (od 81. Pungaršek).
* Rudar: Radan, Pušaver, Džinić, Kašnik, Krefl, Črnčič (od 54. Filipović), Ćosić, Trifković (od 70. Koprivnik), Jovanović (od 51. Lelić), Radić, Kuzmanović.
* Rumeni kartoni: Lotrič, Kadušić, Božić; Lelić, Kuzmanović.
* Rdeči karton: /.

Celjani so na svoji tisoči prvoligaški tekmi gostili tekmece iz Velenja. Savinjsko-šaleška rivala sta bila na lestvici na povsem različnih koncih. Celje je imelo pred sabo le vodilno Olimpijo, Rudar pa je bil trdno zadnji.

Če so Celjani tudi po zaslugi Mitje Lotriča, ki je tokrat prispeval zadetek in podajo, nadaljevali niz neporaženosti, ki traja vse od 23. novembra lani, pa so knapi nadaljevali niz brez zmage. Te v tej sezoni še nimajo, čeprav jih vodi že peti trener. Po Almirju Sulejmanoviću, Janiju Žilniku, Nikoli Jarošu in Andreju Panadiću zdaj Rudar vodi Dominik Beršnjak.

Celjski nogometaši so se s 13. zmago vodilnim Ljubljančanom približali na dve točki, slednji bodo v soboto gostovali v Sežani.

Prvi polčas je postregel s konkretnejšo igro Rudarja, ki je imel lepše priložnosti, v tretji minuti je tudi zadel, a so sodniki gol Dominika Radića razveljavili zaradi igranja z roko Roberta Pušaverja.

Sicer pa je v 20. minuti na golovi črti Rudarjev zadetek preprečil Advan Kadušić po nespretnem posredovanju Matjaža Rozmana. Ta se je izkazal v 31. minuti, ko je ustavil nevaren poskus z glavo Mića Kuzmanovića.

Celjani, ki imajo najboljši napad v ligi, se v tem delu niso posebej znašli proti najslabši obrambi, le poredkoma so prihajali do pravih zaključkov akcij, eno nevarnejših so zapravili v osmi minuti, ko je bil Ivan Božić le malce prekratek za dober strel proti vratom.

Že v 47. minuti pa so izbranci Dušana Kosića le povedli. Mitja Lotrič se je z deseto podajo učvrstil na vrhu med asistenti, ko je v kazenskem prostoru lepo našel Luko Kerina, ta pa je malce z desne poslal žogo ob bližnji vratnici v mrežo za 1:0.

V 55. minuti je Rozman ustavil nov poskus Rudarja, dve minuti pozneje pa je skupaj z Olimpijinim Antejem Vukušićem prvi strelec lige Dario Vizinger poskusil iz bližine, a je njegov čuvaj toliko spremenil smer žogi, da je ta končala v kotu.

V 73. minuti je na drugi strani Radić prišel do novega nevarnega strela, spet pa je bil na mestu Rozman. V 80. minuti je strel Lotriča ustavil Matej Radan, v naslednji minuti pa je isti igral zadel prečko.

Toda Lotrič je do svojega 13. zadetka v sezoni prišel kmalu zatem, v 83. minuti je namreč zadel s strelom s slabih 20 metrov za končnih 2:0.

Celjani bodo v 27. krogu prihodnjo soboto gostovali pri Olimpiji, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Rudar
    Petkov večer bo ponudil dva ligaška obračuna. Za prve točke po izbruhu koronavirusa se bodo ob 21. uri v sosedskem dvoboju udarili nogometaši Celja in Rudarja. Prvi dihajo za ovratnik Olimpije, drugi so priklenjeni na začelje lestvice.

DELI NA