Celjani doma uspešni proti Taboru

Celje - CB 24 Tabor Sežana 2:0 (1:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: Jug, Bensa in Černe.
* Strelca: 1:0 Božić (21.), 2:0 Vizinger (71.).
* Celje: Rozman, Vidmajer (od 84. Travner), Zaletel, Stojinović, Ćalušić, Plantak (od 83. R. Štraus), Benedičič, Novak, Lotrič (od 88. Koritnik), Božić, Vizinger.
* CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Horvat, Sever, Mihaljević (od 74. Krivičić), Milošev (od 78. Vukelić), Stančič (od 72. Stevanović), Bongongui, Sikimić.
* Rumeni kartoni: Stojinović, Travner; Ristić, Zebić, Sever.
* Rdeči karton: /.

Celjani so se Sežančanom oddolžili za poraz z začetka sezone, po peti zmagi pa ostajajo na petem mestu prvenstvene lestvice. Tabor pa je doživel četrti zaporedni poraz in je padel na osmo mesto.

Prvi polčas je pripadel Celjanom, čeprav so tudi Kraševci nekajkrat ogrozili vrata domačih. Prvič že v deveti minuti, ko je Dino Stančič zadel vratnico z roba kazenskega prostora.

V 16. minuti je na drugi strani zagrozil Dario Vizinger, čigar strel je obranil Arian Rener, v 21. minuti pa so domači povedli. Mitja Lotrič je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, tam pa je iz prve sprožil Ivan Božić in dosegel svoj tretji gol. Lotrič, vodilni podajalec, je vpisal že šesto asistenco.

Nekaj minut pozneje so imeli lepo priložnost tudi Sežančani, strel Predraga Sikimića iz bližine pa je obranil Matjaž Rozman. V 35. minuti je še enkrat zgrešil Stančič, pet minut pozneje pa pri Celjanih Božić.

Takoj po začetku drugega polčasa so Celjani zadeli prek Vizingerja, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja. V 60. minuti je priložnost gostov zapravil Sikimić, ki je s približno enajstih metrov zgrešil cilj.

V 71. minuti pa so Celjani podvojili prednost, Jakob Novak je lepo podal za hrbet gostujoče obrambe, kjer je bil Vizinger, ki je zadel osmič v sezoni in je znova sam na vrhu lestvice strelcev.

Celjani bodo v 12. krogu v ponedeljek gostovali v Kidričevem, Sežančani pa bodo dan prej gostili Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Tabor
    Celjani naskakujejo evropska mesta, za uresničitev cilja pa bo v četrtek moral pasti sežanski Tabor, ki se nahaja v nizu štirih zaporednih porazov.

DELI NA