Celjani do točke na Fazaneriji

Mura - Celje 0:0

* Stadion Fazanerija, sodniki: Sagrković, Mikača, Povšnar.
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Šturm, Lovrić, Maruško, Karničnik, Kouter, Horvat (od 69. Ouro), Pucko (od 83. Mandić), Bobičanec, Klepač (od 69. Kous), Žižek (od 59. Maroša).
* Celje: Jurhar, Martis (od 85. Kadušić), Šporn, Zaletel, Brecl, Benedičič, Vrbanec, Matjašič (od 59. Kuzmanović), Dangubić, Kerin, Sokler (od 39. Božić).
* Rumeni kartoni: Maruško, Klepač, Kouter, Ouro, Karničnik; Šporn, Benedičič, Vrbanec, Dangubić.
* Rdeči karton: Mandić (86.).

Boj Mure, ki je pogrešala kaznovanega Andrijo Filipovića, in Celja, ki je igralo brez prav tako kaznovanega Maja Roriča, se je kar nekako pravično končal brez golov. Tako Mura ostaja tretja, Celje pa osmo.

Prvi polčas v Murski Soboti je minil v kar enakovredni igri, obe ekipi sta si priigrali nekaj nevarnih strelov, a je vseeno ostalo pri 0:0. Že v deseti minuti je Filip Dangubić sam stekel proti domačemu vratarju Matku Obradoviću, ki pa je bil na koncu uspešnejši.

V 20. je na drugi strani malce z desne poskusil Mihael Klepač, izkazal pa se je tudi celjski čuvaj mreže Metod Jurhar. Pri Celjanih je v 37. minuti nase opozoril Luka Kerin s strelom od daleč, toda Obradović ni imel večjih težav.

Najnevarnejši pa sta bili akciji domačih v 40. in 42. minuti. Najprej je Kevin Žižek prišel pred vrati do strela iz obrata, a žogo poslal malce mimo vratnice, nato pa je v bližini gol malce na desni strani Matic Maruško meril previsoko. Tik pred koncem je Žižek še enkrat prišel v ugoden položaj za strel, a spet je bil Jurhar zbran.

V uvodu drugega polčasa sta ekipi sprožili po en nenatančen strel, v 56. minuti pa je imel znova delo Jurhar po strelu Klemna Pucka z leve strani. V 74. minuti pa so znova zagrozili tudi Celjani, Matic Vrbanec je z desne strani z diagonalnim strelom žogo poslal čez Obradovića, a zadel le vratnico.

V 83. minuti je pri Muri v igro vstopil Staniša Mandić, kar samo po sebi ne bi bilo nič posebnega, a je že nekaj trenutkov pozneje tudi moral z igrišča, saj so ga sodniki izključili zaradi starta s podplatom proti Kerinu. Številne prednosti pa Celjanom ni uspelo unovčiti za kaj več kot točko.

Mura bo v 29. krogu v sredo gostovala v Sežani, Celje pa bo dan prej gostilo Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Celje
    V petkovem večeru se bodo znova prižgali soboški reflektorji. Mura v dvoboju pokalnega in državnega prvaka pričakuje Celje. Grofje so se, tako kot Sobočani, že poslovili od branjenja lovorike, kako pa se bodo znašli v Fazaneriji?

DELI NA