14.10.2020 | 1. SFL
Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije

Na Ptuju so pripravljeni na tekmo 6. kroga, ko bodo pred kamerami, to bo tekma meseca, od 20.00 dalje igrali proti Litiji, 10-kratnemu državnemu prvaku Slovenije.

1. SFL, 6. krog, 16.10.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00) (prenos na spletni strani www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.30)
ŠD Mlinše – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)
Siliko – FK Dobovec (20.30)

Presenečeni zaradi 5:0

Ptujčani, točneje FC Hiša daril Ptuj, so postavili novo futsal zgodbo. Na trenersko mesto je sedel nekdanji hrvaški reprezentant Robert Grdović, med okrepitvami je tudi članski reprezentant Jeremy Bukovec.

„Uvod v sezono je bil resnično dober. Morda lahko rečem, da nas je tako dober začetek celo presenetil. Veseli smo, ker smo zbrali 15 točk iz petih tekem. Še bolj smo veseli, ker naša igra napreduje,“ uvodoma pove Bukovec.

Ptujčani so po vrsti premagali Siliko, Sevnico, Mlinše, Bronx in Oplast.

Volja in želja

„V 1. krogu smo takoj porazili Siliko. Ta zmaga je morda v tej seriji petih srečanj celo največ vredna. Zakaj? Ker smo začeli verjeti, da se lahko kosamo z vsemi,“ pravi Bukovec, ki meni, da iz tekme v tekmo popravljajo obrambo. „Predvsem nam ne manjka volje in želje,“ še izpostavi Bukovec, ki izpostavi še taktiko in mladost, ki krasi zasedbo s Ptuja.

„Trener pričakuje, da igramo še bolj napadalno ter da smo v igri disciplinirani. To bo prišlo še z boljšo uigranostjo,“ izpostavi Bukovec (letnik 2000), za katerim je 27 tekem v 1. SFL, pet letos - v tem času pa je dosegel tri gole.

„Robert Grdović želi, da zabijem več golov. Potrudil se bom, da upravičim zaupanje,“ navrže Bukovec, ki se veseli petkove tekme.

Fideršek, Totošković in Lennon

„Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša Lennona ter Totoškovića in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“

Na Ptuju se zanašajo tudi na Boruta Ručno in Davida Laha, ki sta v lanski sezoni nosila dres Litije. „Radi pa bi tudi izkoristili nekaj slabšo igro Litije v obrambi,“ še opozori Bukovec, ki je vesel, ker se je iz Italije vrnil v Slovenijo.

0:2

V lanski sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat – gol razlika 7:1 v korist Litije, tekmi pa sta se končali s 3:1 in 4:0.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
  • 21.03.2024 | 1. SFL
    Štirje v lov na polfinalni vstopnici
    V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA