14.10.2020 | 1. SFL
Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije

Na Ptuju so pripravljeni na tekmo 6. kroga, ko bodo pred kamerami, to bo tekma meseca, od 20.00 dalje igrali proti Litiji, 10-kratnemu državnemu prvaku Slovenije.

1. SFL, 6. krog, 16.10.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00) (prenos na spletni strani www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.30)
ŠD Mlinše – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)
Siliko – FK Dobovec (20.30)

Presenečeni zaradi 5:0

Ptujčani, točneje FC Hiša daril Ptuj, so postavili novo futsal zgodbo. Na trenersko mesto je sedel nekdanji hrvaški reprezentant Robert Grdović, med okrepitvami je tudi članski reprezentant Jeremy Bukovec.

„Uvod v sezono je bil resnično dober. Morda lahko rečem, da nas je tako dober začetek celo presenetil. Veseli smo, ker smo zbrali 15 točk iz petih tekem. Še bolj smo veseli, ker naša igra napreduje,“ uvodoma pove Bukovec.

Ptujčani so po vrsti premagali Siliko, Sevnico, Mlinše, Bronx in Oplast.

Volja in želja

„V 1. krogu smo takoj porazili Siliko. Ta zmaga je morda v tej seriji petih srečanj celo največ vredna. Zakaj? Ker smo začeli verjeti, da se lahko kosamo z vsemi,“ pravi Bukovec, ki meni, da iz tekme v tekmo popravljajo obrambo. „Predvsem nam ne manjka volje in želje,“ še izpostavi Bukovec, ki izpostavi še taktiko in mladost, ki krasi zasedbo s Ptuja.

„Trener pričakuje, da igramo še bolj napadalno ter da smo v igri disciplinirani. To bo prišlo še z boljšo uigranostjo,“ izpostavi Bukovec (letnik 2000), za katerim je 27 tekem v 1. SFL, pet letos - v tem času pa je dosegel tri gole.

„Robert Grdović želi, da zabijem več golov. Potrudil se bom, da upravičim zaupanje,“ navrže Bukovec, ki se veseli petkove tekme.

Fideršek, Totošković in Lennon

„Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša Lennona ter Totoškovića in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“

Na Ptuju se zanašajo tudi na Boruta Ručno in Davida Laha, ki sta v lanski sezoni nosila dres Litije. „Radi pa bi tudi izkoristili nekaj slabšo igro Litije v obrambi,“ še opozori Bukovec, ki je vesel, ker se je iz Italije vrnil v Slovenijo.

0:2

V lanski sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat – gol razlika 7:1 v korist Litije, tekmi pa sta se končali s 3:1 in 4:0.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA