22.03.2024 | 1. SFL
Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala

Prav tako kot četrtfinale 1. SFL se danes začenjajo tudi dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SFL. KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL, bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna čez teden dni v Oplotnici.

Play off/tekme za obstanek oz. napredovanje:

1. tekma, 22.3.
KMN Bronx Škofije – KN Oplotnica (20.00)

2. tekma, 29.3.
KN Oplotnica – KMN Bronx Škofije (TBD)

Iz tabora Oplotnice

„Bo kar zanimivo. Za nami je pester teden, v katerem smo naredili dva dobra treninga,“ pred nocojšnjo tekmo na Škofijah pove Robert Gosnik, ki vodi ekipo KN Oplotnica, ki je 2. SFL sklenila na 2. mestu, v zadnji tekmi rednega dela pa klonila proti prvaku ŠD Mlinšam (5:2). Oplotnica še ni rekla zadnje besede pri lovu na 1. SFL.

„Menim, da so Bronxi pod večjim pritiskom. Na prvi tekmi imamo oboji velika pričakovanja. Sicer pa moramo biti danes pozorni na njihove prekinitve, pa na hitre protinapade. Tudi mi imamo svoje podobne adute,“ napoveduje Gosnik.

Ekipi sta se že merili v tej sezoni: v četrtfinalu pokala Terme Olimia. V Oplotnici je s 4:1 slavil KMN Bronx Škofije, na Obali pa je bilo 2:2, Bronxi pa so se uvrstili na finalni turnir četverice. „Prav ta druga tekma (2:2, op.a.) nam je velika vzpodbuda in dokaz, da lahko z njimi igramo in so premagljivi,“ se Gosnik ozira na pokal.

Iz tabora KMN Bronx Škofije

Bronxi bi radi nadaljevali z igranjem 1. SFL. Redni del so končali na 7. poziciji, delo bi radi uspešno sklenili v prej omenjenih kvalifikacijah.

„Do konca smo upali, da se bomo lahko izognili temu dvoboju. Vendar glede na prikazano v rednem delu očitno moramo potrditi status prvoligaša v dodatnih kvalifikacij,“ se dane situacije zaveda trener Nebojša Vajić.

„V takih tekmah pritisk lahko igra pomembno vlogo, kar se je tudi opazilo na zadnjih treningih. V pokalu smo že igrali z Oplotnico, kar je po mojem mnenju prednost, saj smo tako spoznali nasprotnika, ki se je na povratni tekmi na Škofijah že pokazal kot  nepopustljiv in dober nasprotnik. Zato je tudi zasluženo izvlekel remi,“ se Vajić ozira na dve tekmi, ki so jih v tej sezoni že odigrali med sabo.

„Glede na vložek v igri se zavedamo, da bo petkova tekma še težja, ampak po drugi strani se zavedamo tudi naših kvalitet, ki smo jih letos uspeli pokazati premalokrat,“ sklenejo v taboru Primorcev.

V domači ekipi z 11 goli prednjaći Aleksandar Stanić, sedem sta jih dodala Marin Mandir in Tilen Kamenčič. Mandir in Tilen Cupin sta v tej sezoni zbrala po 20 nastopov, ostali njuni soigralci manj. V dresu KN Oplotnice, ki je imela najboljši napad 2. SFL, je Blaž Gorinšek dosegel 21 golov, Timotej Justinek 19, Sven Videčnik 15.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2024 | 1. SFL
  Na Vrhniki v torek tekma, kot je še ni bilo
  „V soboto je bilo nekaj analize, sicer pa smo v nedeljo trenirali. Igralce sem opozoril na malenkosti in nekaj situacij, okoli katerih smo se domenili, kako odigrati,“ Mile Simeunovič, trener Silika, opiše priprave na jutrišnjo 4. tekmo finala 1. SFL. Siliko Vrhnika vodi 2:1 v zmagah, z morebitnim jutrišnjim uspehom bi prišel do 1. naslova državnega prvaka
 • 24.05.2024 | 1. SFL
  Oplast tretji, THE Nutrition Extrem četrti
  To je epilog današnje povratne tekme za 3. mesto, ki jo je Oplast v svoji dvorani dobil s 3:1. Gole so dosegli Žak Obid, Tilen Leban in Dani Vulikič, za goste Denis Totoškovič.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Siliko vodi v finalu
  Siliko le še ena zmaga loči od premiernega naslova futsal prvaka Slovenije. V finalni seriji proti branilcu naslova Dobovcu so povedli z 2:1. Četrta tekma bo v torek, 28. maja na Vrhniki.
 • 23.05.2024 | 1. SFL
  Sezono bodo končali pred kamerami in polno dvorano
  Ekipi iz Sodražice in Kobarida sta na prvi tekmi v Sodražici remizirali, 2:2 je bilo. Druga tekma bo v petek, ob 19. uri, v Kobaridu, tudi v neposrednem prenosu na Futsal.si. Bron bo osvojila ekipa, ki bo v skupnem seštevku obeh tekem dosegla več golov.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Zavedajo se, da so vse bližje Dobovcu
  „Pilimo detajle, pozorni smo le na to, ter na napake, ki smo jih naredili,“ pa javljanje iz tabora Silika začne trener Mile Simeunovič. Tudi on je v pričakovanju 3. tekme finala, ki bo jutri, v četrtek, ob 20. uri v Rogaški Slatini. Tudi s televizijskim prenosom na Šport TV-ju.
 • 22.05.2024 | 1. SFL
  Po prvi zmagi proti Siliku jim je odleglo
  Ekipi Silika in Dobovca sta odigrali dve vrhunski tekmi: prvo je v Rogaški Slatini dobil Siliko, drugo na Vrhniki pa Dobovec. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20. uri, tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.

DELI NA