22.03.2024 | 1. SFL
Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala

Prav tako kot četrtfinale 1. SFL se danes začenjajo tudi dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SFL. KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL, bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna čez teden dni v Oplotnici.

Play off/tekme za obstanek oz. napredovanje:

1. tekma, 22.3.
KMN Bronx Škofije – KN Oplotnica (20.00)

2. tekma, 29.3.
KN Oplotnica – KMN Bronx Škofije (TBD)

Iz tabora Oplotnice

„Bo kar zanimivo. Za nami je pester teden, v katerem smo naredili dva dobra treninga,“ pred nocojšnjo tekmo na Škofijah pove Robert Gosnik, ki vodi ekipo KN Oplotnica, ki je 2. SFL sklenila na 2. mestu, v zadnji tekmi rednega dela pa klonila proti prvaku ŠD Mlinšam (5:2). Oplotnica še ni rekla zadnje besede pri lovu na 1. SFL.

„Menim, da so Bronxi pod večjim pritiskom. Na prvi tekmi imamo oboji velika pričakovanja. Sicer pa moramo biti danes pozorni na njihove prekinitve, pa na hitre protinapade. Tudi mi imamo svoje podobne adute,“ napoveduje Gosnik.

Ekipi sta se že merili v tej sezoni: v četrtfinalu pokala Terme Olimia. V Oplotnici je s 4:1 slavil KMN Bronx Škofije, na Obali pa je bilo 2:2, Bronxi pa so se uvrstili na finalni turnir četverice. „Prav ta druga tekma (2:2, op.a.) nam je velika vzpodbuda in dokaz, da lahko z njimi igramo in so premagljivi,“ se Gosnik ozira na pokal.

Iz tabora KMN Bronx Škofije

Bronxi bi radi nadaljevali z igranjem 1. SFL. Redni del so končali na 7. poziciji, delo bi radi uspešno sklenili v prej omenjenih kvalifikacijah.

„Do konca smo upali, da se bomo lahko izognili temu dvoboju. Vendar glede na prikazano v rednem delu očitno moramo potrditi status prvoligaša v dodatnih kvalifikacij,“ se dane situacije zaveda trener Nebojša Vajić.

„V takih tekmah pritisk lahko igra pomembno vlogo, kar se je tudi opazilo na zadnjih treningih. V pokalu smo že igrali z Oplotnico, kar je po mojem mnenju prednost, saj smo tako spoznali nasprotnika, ki se je na povratni tekmi na Škofijah že pokazal kot  nepopustljiv in dober nasprotnik. Zato je tudi zasluženo izvlekel remi,“ se Vajić ozira na dve tekmi, ki so jih v tej sezoni že odigrali med sabo.

„Glede na vložek v igri se zavedamo, da bo petkova tekma še težja, ampak po drugi strani se zavedamo tudi naših kvalitet, ki smo jih letos uspeli pokazati premalokrat,“ sklenejo v taboru Primorcev.

V domači ekipi z 11 goli prednjaći Aleksandar Stanić, sedem sta jih dodala Marin Mandir in Tilen Kamenčič. Mandir in Tilen Cupin sta v tej sezoni zbrala po 20 nastopov, ostali njuni soigralci manj. V dresu KN Oplotnice, ki je imela najboljši napad 2. SFL, je Blaž Gorinšek dosegel 21 golov, Timotej Justinek 19, Sven Videčnik 15.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA