05.05.2018 | 2. SNL
Brici v pričakovanju Ilirije

Mura lahko zgodaj popoldne potrdi naslov drugoligaškega prvaka, nekaj ur kasneje pa bosta teoretično potrditev obstanka v drugem rangu slovenskega nogometa lovili ekipi Brd in Ilirije. Dvoboj desetega in devetega moštva 2. SNL si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.

Pred zadnjimi štirimi dejanji letošnjega prvenstva bolje kaže Ljubljančanom, ki so z zadnjo zmago znova splezali pred spomladi razpoložene Brice. Četa Tončija Žlogarja je v 26. krogu prvenstva odločno krenila v spopad z Radomljami, saj so vinarji z goloma Grege Debenjaka in Janija Rijavca že v osmi minuti vodili z 0:2. A sledil je padec osredotočenosti, mlinarji so gostujočo prednost izničili že v 19. minuti tekme. Mateja Mavriča sta premagala Rok Jazbec in Luka Cerar, v četrti minuti druge polovice dvoboja pa je za dokončanje preobrata poskrbel še Adel Halilović in Bricem zadal 12. poraz sezone, tretjega v nadaljevanju sezone. Kljub porazu pa so rdeče-črni na pragu obstanka v ligi, potem ko so spomladi vknjižili kar šest od skupno devetih zmag.

Briška zasedba se je jeseni veselila tudi v prestolnici. Ilirija je pred moštvo iz Vipolž pokleknila v 12. krogu sezone, ko sta ljubljansko mrežo zatresla že omenjeni Grega Debenjak, z desetimi goli prvi strelec ekipe, in Leon Kodermac. Ilirija se je, podobno kot Brda, pobrala v nadaljevanju sezone, ko tudi zeleno-beli še niso zabeležili neodločenega izida. Tudi Ljubljančani so spomladi slavili šestkrat, nazadnje so v Zgornji Šiški ugnali Brežice. Gledalci so morali na prvi zadetek čakati do 66. minute, ko so gostje že dobrih 20 minut igrali brez izključenega Edina Selimovića. Številčno prednost je kronal mladi Erazem Zajc, a se gostje niso predali. Luka Vareško je izenačil v 86. minuti, nato pa je v drugi minuti sodniškega dodatka udaril Dejan Zadnikar in Iliriji zagotovil novo zmago.

Nogometaši Ilirije imajo v nedeljo priložnost, da prvič to sezono povežejo kar tri zaporedne zmage, gostitelji pa bodo ljubljansko četo napadli brez Matije Kavčiča in Janija Rijavca, ki nimata pravice nastopa. Zmagovalec nedeljske tekme bi si tudi formalno zagotovil obstanek v ligi, potem ko je Fužinar v soboto slavil v Dobu.

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA