11.05.2018 | 2. SNL
Brežičani gostje lendavske Nafte

V soboški Fazaneriji bi lahko v nedeljo slavili naslov prvaka 2. SNL, že v soboto pa bodo svojo nalogo opravili Lendavčani. Modri bodo v predzadnji domači tekmi sezone gostili zasedbo Brežic Terme Čatež. Medtem ko se Posavci krčevito borijo za obstanek, bi Nafta z novo zmago zadržala drugo mesto.

Četa Franca Fridla se je ob pomoči Sežancev ekspresno hitro vrnila na drugo mesto ligaške razpredelnice. Kraševci so namreč v nedeljo remizirali s ptujsko Dravo, ki ima tri kroge pred koncem prvenstva povsem enak točkovni izkupiček, a imajo Prekmurci boljšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih. Tudi Lendavčani so se morali za novo zmago pošteno potruditi, saj je okrog 200 gledalcev v bližnjem Veržeju videlo obračun preobratov. Nafta je z golom Denisa Cekovskega povedla že v deseti minuti tekme, a se je prav po izključitvi Štajerca znašla v težavah. Cekovski, sicer dober prijatelj Reneja Krhina, je v 57. minuti prejel še drugi rumeni karton, Prleki pa so z drugo enajstmetrovko na tekmi izid izenačili na 2:2. V polno je meril Jan Grmek, prvi udarec z bele točke pa je v gol pretvoril Adnan Ahmetović, ki je v 60. minuti zadel še drugič in poskrbel za presenetljivo izenačenje. A kmalu zatem je sledil nov preobrat, Stjepan Oštrek je izničil domačo prednost, Vedran Vinko in Mateo Monjac pa sta Nafti zagotovila še 18. komplet točk.

Prekmurci so eno od zmag vknjižili tudi v Brežicah, čeprav so se žilavi gostitelji pobrali po gostujočem vodstvu z 0:2. Zmagovalca je v 91. minuti odločil že omenjeni Vedran Vinko, ki je v Posavju v polno meril dvakrat, prvič v deveti minuti srečanja. Prednost Nafte je po pol ure igre podvojil Mitja Novinić, a se gostitelji niso predali. V 62. minuti je zaostanek Brežičanov znižal David Bučar, četrt ure kasneje pa so se v domačem taboru veselili še izenačujočega zadetka. Lendavskega vratarja Florijana Raduho je premagal Ivan Petrović. Kot že zapisano, pa vztrajnost domačih vseeno ni bila poplačana, potem ko je Vinko udaril v sodniškem dodatku in gostom priigral vse tri točke.

Brežičani se sicer še vedno borijo za obstanek med drugoligaško druščino. Moštvo trenerja Iztoka Kapušina ima pred 15. Zarico le dve točki prednosti, v razmaku dveh točk pa najdemo kar štiri moštva, poleg Kranjčanov in Brežičanov še Ravenčane in Slatinčane. Prav Rogaška je bila zadnji nasprotnik brežiške zasedbe, tekmeca na dnu lestvice pa sta si bila prisiljena razdeliti točkovno izplen. Gostje so povedli z golom Alena Neskića, za domače izenačenje pa je pet minut pred odmorom zadel domačin Rok Rožman. Brežiška ekipa si je, potem ko drugi polčas ni ponudil novih zadetkov, priigrala še 26. točko in na 12. mestu lestvice poveljuje četverici klubov, ki se borijo za tri prosta mesta. Kdo bo uspešnejši?

Nogometaši Brežic za mirnejši zaključek sezone potrebuje vsaj še kakšno točko, a so gostovanja v Lendavi letos sila zahtevna. Nafta je na 13 tekmah v Športnem parku Lendava iztržila kar deset zmag, s tremi točkami pa so Lendavo zapuščali zgolj Radomljani. Posavci so s 13 gostovanj prinesli tri zmage in štiri remije, lahko točkovno bero povečajo v Prekmurju?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2019 | 2. SNL
    Nafta v Brežice z novim trenerjem
    Velikonočni prazniki ne bodo prekinili drugoligaškega tekmovanja, ki se bo v soboto nadaljevalo s tekmami 24. kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo ob 15:30 pomerili nogometaši Brežic in Nafte, ki se v Posavju pobirajo po dveh bolečih porazih.

DELI NA