Brez zadetkov na Fazaneriji

Mura - Celje 0:0

* Stadion Fazanerija, sodniki: Balažič, Gabrovec, Burjan.
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Gorenc, Lovrić, Karničnik, Kouter, Kozar, Šturm (od 85. Horvat), Kous, Bobičanec, Žižek (od 60. Filipović), Maroša (od 81. K. Cipot).
* Celje: Rozman, Brecl, Stojinović (od 46. Ćalušić), Zaletel, Kadušić, Šporn (od 71. Benedičič), Vrbanec, Pungaršek (od 64. Dangubić), Kerin (od 89. Kuzmanović), Božić, Bezjak.
* Rumeni kartoni: Karničnik, Kouter; Kadušić, Bezjak.
* Rdeči karton: /.

Prvi dvoboj pokalnega in državnega prvaka v sezoni se je v Celju končal z zmago prvega z 2:0, današnji drugi pa v Fazaneriji z delitvijo točk in brez golov. Mura kljub temu ostaja prva na lestvici, Celje, ki je brez zmage že štiri tekme, pa je še vedno v spodnjem delu lestvice.

Tekmo je nekoliko odločneje začela Mura s priložnostmi v 10. in 12. minuti, obakrat so domači žogo poslali čez gol, sicer pa je pozneje tudi Celje pokazalo nekaj napadalnih veščin, posebej Ivan Božić, ki pa mu tudi ni uspelo spremeniti začetnega izida.

V drugi polovici polčasa so domači črno-beli imeli znova pobudo, ne pa tudi izrazitih priložnosti. V 41. minuti so sicer prek Luke Bobičanca prišli do strela v kazenskem prostoru, a je žoga spet zletela čez vrata.

V 57. minuti je pri Muri poskusil Amadej Maroša, a je po podaji z desne strani s strelom z glavo žogo poslal mimo oddaljene vratnice. V 62. minuti je poskusil še Andrija Filipović z glavo po podaji z leve strani, tudi on pa je bil nenatančen.

Tekma je bila v nadaljevanju bolj ali manj enakovredna, v 87. minuti je nenevarno sprožil Luka Kerin od daleč, sicer pa priložnosti ni bilo. Že v sodniškem dodatku je pri domačih zadel Filipović, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0.

Mura bo v 11. krogu v soboto gostovala v Sežani, Celjani pa bodo v petek gostili Aluminij.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Muraši so proti Mariboru prekinili serijo brez zmage, v ponedeljek pa na Fazanerijo prihaja še ena štajerska ekipa - Celje. Se bo ponovil četrtkov scenarij?

DELI NA