06.09.2018 | 2. SNL
Brez premora za drugoligaše

Drugoligaši ne poznajo reprezentančnega premora, peti krog prvenstva pa kljub vsemu ne bo odigran v celoti. Tekma Brava in Doba bo zaradi reprezentančnih obveznosti nogometašev ljubljanskega kluba odigrana 26. septembra, v petek pa bodo krog odprli Ptujčani in Novomeščani.

 

Petek, ob 16.30: DRAVA DAKINDA PTUJ - KRKA
Sodnik: Blaž Kos

Ptujčani so v petem krogu prekinili zmagovalno serijo Nafte, v petkovem popoldnevu pa bodo s tekmo proti Krki odprli spored šestega kroga 2. SNL. Dolenjci bodo v najstarejšem slovenskem mestu celili rane po domačem porazu. Novomeščane so na Portovalu presenetili Beltinci, ki so v dolenjski prestolnici slavili minimalno zmago in Krki zadali prvi poraz sezone. »Farmacevtom« v petek zagotovo ne bo manjkalo motiva, tudi zaradi razpleta zadnjih dvobojev s Ptujčani. Štajerci so v minuli sezoni dobili oba obračuna, aprila je za tesno zmago Drave zadel Jon Šporn. Nekdanji up Celja je tudi to poletje ena od gonilnih sil ptujskega drugoligaša, ki je, kot že zapisano, v Lendavi iztržil točko. »Kurenti« do izključitve domačega branilca Živka niso bili pretirano nevarni za domača vrata, nato pa so hitro izkoristili številčno prednost in si z golom Mitja Reška zagotovili točko.

 

Sobota, ob 16.30: ANKARAN POSTOJNA - NAFTA 1903
Sodnik: Nejc Kajtazović

Tako kot Krka, tudi Ankaran Postojna ne spada več med neporažena moštva 2. SNL. Notranjci so v petem krogu s 4:1 izgubili v Dobu, potem ko so se gostitelji bolje znašli na razmočeni zelenici, za nameček pa so Ankarančani zapravili še najstrožjo kazen in morebitno izenačenje na 2:2. Dobljani so moštvu Vlada Badžima zadali prvi poraz, v šestem krogu pa imajo oranžni priložnost za popravni izpit. V Postojni bo gostovala lendavska Nafta, ki je v soboto prvič to poletje ostala brez zmage. Zmagovalno serijo Prekmurcev je zaustavila Drava, ki je bila do izključitve Žige Živka v podrejeni vlogi, nato pa so se poskusi na gol vrstili na eni in drugi strani igrišča. Vloga osrednjega junaka tekme je pripadla lendavskemu vratarju Florijanu Raduhi, ki je preprečil poraz Nafte. Mladi vratar bi lahko pomembno vlogo odigral tudi v Postojni, saj si gostitelji pripravijo lepo število priložnosti, a imajo težave z realizacijo.

 

Sobota, ob 16.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - VITANEST BILJE
Sodnik: Mitja Žganec

Menjava na trenerskem stolčku je obrodila sadove. Brežičani so pod taktirko novega stratega Nebiha Zenelija vknjižili prvo točko v letošnjem prvenstvu. Posavci so pred domačimi gledalci remizirali s Sežanci, za brežiško točko je v 23. minuti tekme zadel Luka Čagalj. Brežičani bodo tudi v šestem krogu igrali na svojem igrišču, v soboto pa bo v Posavju gostovala ekipa Bilj. Primorci so v soboto gostili spektakel s številnimi znanimi nogometnimi imeni, ki so očitno navdahnili tudi četo Sandija Valentinčiča. Biljenci so v petem poskusu slavili zgodovinsko zmago v 2. SNL, žrtev črno-belih pa so bili Ravenčani. Odpor Korošcev sta v drugem polčasu strla Nejc Doplihar in Tilen Nagode, Bilje pa so se s prvo drugoligaško zmago povzpeli na 12. mesto. Brežičani kljub prvi točki ostajajo na začelju lestvice, se lahko povzpnejo v soboto?

 

Sobota, ob 16.30: FUŽINAR - ROGAŠKA
Sodnik: Alen Bubek
Prenos: NZS.si

Nogometaši Fužinarja se po bolečem porazu z Biljenci vračajo na domače dvorišče. Ravenčani so že v minuli sezoni na svojem igrišču veljajo za izredno neugodnega tekmeca, to tezo pa potrjujejo tudi to poletje. Korošci so v treh domačih tekmah osvojili sedem točk, po uvodnem remiju z Ankaranom Postojno pa so na Ravnah pokleknili Sežanci in Brežičani. Naslednji tekmec koroških nogometašev bodo Slatinčani, ki so lahko prav tako zadovoljni z vstopom v sezono. Medtem ko je Fužinar v petih krogih zbral sedem točk, se lahko zasedba slatinskega stratega Ibrahima Neskića pohvali še s točko več na svojem računu. Črno-beli so v petem krogu iztržili še drugi remi v nizu, po Ankarančanih pa so točko odščipnili še enemu favoritu - ljubljanskemu Bravu. Tekmi v prejšnjem prvenstvu sta postregli z zmago gostiteljev, kdo se bo veselil tokrat veselil pred kamero NZS?

 

Nedelja, ob 16.00: BELTINCI - ILIRIJA 1911
Sodnik: Roman Glažar
Neposredni prenos: Sportklub 1

V nedeljo bodo odigrane še tri tekme, uvodno pa bodo gostili Beltinci. Domače moštvo bo ob 16. uri v beltinski »šumi« gostilo zasedbo Ilirije, srečanje pa si bo moč ogledati tudi v prenosu na Sportklubu. Ljubljančani se v Prekmurje odpravljajo po prvi zmagi sezone, Željko Mitraković s svojimi varovanci znova diha nekoliko lažje. Zeleno-beli so na domači zelenici ugnali Brice, na razmočenem igrišču je padlo kar šest zadetkov, štirje so končali v gostujoči mreži. Že ob debiju v dresu Ilirije je nase opozoril Nermin Haljeta, saj je posojeni napadalec Domžal zadel dvakrat, med strelce pa sta se vpisala še Mario Guberac in Erwin Tiganj. Ilirijani so željni nove zmage, a motiva ne manjka niti Beltinčanom. Moštvo Zlatka Gaborja še čaka na prve točke pred domačimi gledalci, vseh sedem so rumeno-modri osvojili na gostovanjih. Prekmurci so po uvodni zmagi v Biljah remizirali v Dobu, kjer so sicer zaostajali že za dva zadetka, minulo soboto pa so se po golu Patrika Raduhe s polnimi žepi vrnili tudi iz Novega mesta.

 

Nedelja, ob 16.30: BRDA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Dragoslav Perić

Brici so spomladi navduševali z dobrimi rezultati, po poletnem slovesu Tončija Žlogarja pa ne najdejo recepta za ponovitev predstav izpred nekaj mesecev. »Vinarji« so v petih krogih iztržili dve točki, obe v domačih Vipolžah. Rdeče-črni še čakajo na prve gostujoče točke, po Rogaški Slatini in Lendavi pa so se praznih rok vrnili tudi iz Ljubljane. Srečanja v Goriških Brdih so drugačna zgodba, na manjšem igrišču imajo težave številni favoriti, lani pa so se tam opekli tudi Radomljani, ki bodo naslednji tekmec Brd. Jesenski obračun ni postregel z zadetki, ki pa jih ni manjkalo na tekmi v Radomljah. Mreži sta se zatresli kar petkrat, krajšo pa so potegnili Brici, ki so izgubili s 3:2. Za zdaj Radomljani še niso tako učinkoviti, saj so v uvodnih štirih krogih dosegli le dva gola, tekmo petega kroga pa so zaradi razmočenega igrišča odigrali šele v sredo. Dvoboj z Jadranom je prebudil tudi strelski instinkt Radomljanov, ki so se po petih zadetki razveselili prve zmage v letošnjem prvenstvu.

 

Nedelja, ob 16.30: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - JADRAN DEKANI
Sodnik: David Šmajc

Z mešanimi občutki na rezultate v začetku sezone pogledujejo tudi Sežanci. Kraševci so v petih krogih osvojili sedem točk, kar je zagotovo manj od pričakovanj in napovedi izpred začetka sezone. Pri Taboru niso skrivali, da v letošnjem prvenstvu merijo proti vrhu lestvice, trenutno pa so s sedmimi točkami uvrščeni na sedmo mesto. Andrej Razdrh po remiju v Brežicah še čaka na prvo gostujočo zmago, Sežanci pa so učinkovitejši na Stadionu Rajka Štolfa. V Sežani sta pred dnevi pokleknili ekipi Ilirije in Radomelj, v nedeljo pa se bodo rdeče-črni v lokalnem spopadu udarili z Dekančani. Minula sezona je postregla z gostujočima slavjema, kako bo tokrat? Dekančani so imeli manj časa za pripravo na tekmo, saj so v sredo gostovali v Radomljah in v zaostali tekmi petega kroga doživeli visok poraz. Primorci so se domov vrnili s petimi žogami v svojem golu, poraz pa je v izdihljajih dvoboja omilil David Banović. Bo šlo Dekančanom bolje v bližnji Sežani?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA