Brez golov v Kidričevem

Aluminij - Celje 0:0

* Športni park, sodniki: Balažič, Vidali in Vojska.
* Aluminij: Kovačić, Pantalon, Martinović, Amuzie, Jakšić, Horvat, Petrovič, Vrbanec (od 15. Leko), Matjašič, Klepač (od 88. Pečnik), Živković.
* Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Travner, Ćalušić, Plantak (od 60. R. Štraus), Benedičič (od 79. Štravs), Novak, Lotrič, Božić, Vizinger.
* Rumeni kartoni: Leko; Benedičič, Travner, Vidmajer.
* Rdeči karton: /.

Aluminij in Celje ostajata na četrtem oziroma petem mestu prvenstvene lestvice, saj gledalci v Kidričevem niso videli golov. Nekaj več resnejših priložnosti so imeli domači nogometaši, a na koncu se je 18. medsebojna tekma teh dveh klubov šele tretjič končala z 0:0.

Čeprav je v domači obrambi manjkal Ivan Kontek, v gostujoči pa Dušan Stojinović, so branilci obeh ekip v prvem polčasu dobro opravili svoje delo. Predvsem Kidričani so zaprli vse dostope do gola, medtem ko so Celjani dvakrat gostiteljem dopustili nevarnejši strel na gol, in sicer v drugi minuti, ko je iz bližine šibko streljal Ante Živković, in v 34., ko je Dejan Petrovič meril le malce premalo natančno.

Tudi v uvodu drugega polčasa sta bili ekipi pazljivi v obrambnih akcijah, posebej Celjani so dotlej le poredkoma prihajali v položaje, od koder bi lahko ogrozili tekmečevega vratarja. V tem delu je dvakrat pri domačih poskusil Mihael Klepač, a Matjaž Rozman skorajda ni imel dela, le malce nevarnejši je bil Stanley Amuzie v 73. minuti z diagonalnim strelom z leve strani.

V 80. minuti pa so si domači priigrali najlepšo priložnost dotlej, ko je Jure Matjašič z volejem sprožil z desne, izkazal pa se je Rozman. Nekaj sekund pozneje je žogo z golove črte žogo izbil Rok Štraus po strelu domačih z glavo po podaji iz kota.

Kidričani bodo v 13. krogu v nedeljo gostovali v Velenju, Celjani pa dan prej pri Bravu.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Celje
    Dvanajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo zaključil dvoboj ekip iz zgornje polovice lestvice. V Kidričevem se bo četrti Aluminij pomeril s petouvrščenimi Celjani. Kdo bo uspešnejši?

DELI NA