Brez golov med Muro in Domžalami

Mura - Domžale 0:0

* Stadion Fazanerija, sodniki: Jug, Žunič in Bensa.
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Kouter (od 85. Ćerimagić), Šušnjara, Maroša (od 73. Horvat), Sirk (od 78. Karničnik).
* Domžale: Santini, Klemenčič, Dobrovoljc, Sikošek, Rom, Vetrih, Hodžić (od 90. Obšivać), Gnezda Čerin, Mujan (od 57. Vuk), Podlogar (od 70. Lazarević), Nicholson.
* Rumena kartona: Nicholson, Vuk.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Mure so še drugo tekmo zapovrstjo igrali neodločeno, po Mariboru zdaj še z Domžalami. S slednjimi v tej sezoni še niso izgubili, prva tekma v Fazaneriji se je končala s 5:1 v korist Sobočanov, druga v Domžalah pa 2:2.

Tokrat gledalci, ki so prvič uživali po pozimi postavljenimi reflektorji, niso videli zadetka, tudi resnih priložnosti ob čvrsti igri obeh ekip ni bilo. S tem so povsem zadovoljni Domžalčani, ki so po besedah trenerja Simona Rožmana tudi igro nastavili tako, da osvojijo točko.

Mura, pri kateri je manjkal Luka Bobičanec, je bila sicer malce odločnejša, a brez pravih idej ob čvrsti domžalski igri.

Prvi polčas ni postregel s prav veliko priložnostmi, a v odličnem vzdušju, ki so ga ustvarile polne tribune prvič z reflektorji razsvetljene Fazanerije, so imeli oboji po nekaj polpriložnosti. Najnevarnejši je bil poskus Luke Šušnjare v 15. minuti, ko je z 18 metrov meril le malce premalo natančno. Isti igralec je v 18. minuti zgrešil celo žogo.

Domžale, ki so med drugim igrale brez Senijada Ibričića, so zagrozile v 14. minuti po nenatančnem strelu Adama Gnezde Čerina in Shamarja Nicholsona v 30. minuti, ko Matko Obradović ni imel veliko dela.

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel posebnega razburjenja v napadalnem delu igre, priložnosti so bile ob igri, potekajoči večinoma med kazenskima prostoroma, redke. Eno izmed njih je v 62. minuti zapravil Nino Kouter, ki je malce po desni prišel v kazenski prostor, nato pa žogo neodločno poslal proti vratom. To pa je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Mura bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Velenju, Domžale pa bodo gostile Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Domžale
    Prvo dejanje pomladi je za nami. Gledalci so uživali v velikem številu zadetkov, Maribor in Mura pa sta napolnila Ljudski vrt. Muraši bodo v ospredju tudi v soboto, saj bo Fazanerija prvič gostila večerni dvoboj. Prvi gostje pod žarometi bodo Domžalčani.

DELI NA