21.04.2024 | Prva liga Telemach
Brez golov med Koprom in Bravom

Koper - Bravo Kostel 0:0

* Stadion Bonifika, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Černe.
* Strelci: /.
* Koper: Koprivec, Bručić, Sidibe (od 72. Jelenič), Mittendorfer, Palčič, Petriško (od 84. Ruedl), Groznica, Ankrah, Tomek (od 78. Jurić), Hrvatin (od 46. Prce), Sule.
* Bravo Kostel: Orbanić, Kavčič, Gorenc, Jakšić, Španring, Štravs (od 65. Selan), Trdin, Stanković, Pečar (od 90+5. Kerin), Gidado (od 79. Hribar), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Sidibe, Ankrah; Gidado, Jakšić, Selan.
* Rdeči karton: /.

Medsebojni dvoboj v zadnjem času ne ravno razpoloženih ekip se je še tretjič v sezoni končal z delitvijo točk. Peti Koper tako ostaja točko za Bravom, ki je pri 44 točkah in na četrtem mestu, a na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah ni okusil slasti zmage.

Koprčani so dvoboj odprli bolje in v četrti minuti izzvali dobro posredovanje gostujočega vratarja Matije Orbanića. Strel od daleč je sprožil Fran Tomek.

Veliko lepih priložnosti sicer nato ni bilo, nogometaši so se v izenačenem in čvrstem obračunu odločali za strele od daleč. Tako je bilo tudi v 24. minuti, ko je po izgubljeni žogi Matej Poplatnik meril preveč po sredini za domačega vratarja Jana Koprivca.

Tomek je nato še drugič ogrel dlani Orbanića, ko je prav tako sprožil v daleč. V 36. minuti je najprej pred koprskimi vrati po kotu z glavo streljal Nemanja Jakšić, a je bil Koprivec na mestu, Rene Hrvatin pa je v isti minuti na drugi strani slabo sprožil nekoliko z desne v kazenskem prostoru.

V 43. minuti je po lepi akciji z glavo streljal Jakoslav Stanković, a njegov udarec ni ogrozil Koprivca.

V drugem polčasu je v 50. minuti vodstvo gostov s sijajnim posredovanjem preprečil Koprivec. Ta je ustavil nevaren poskus Martina Pečarja z roba kazenskega prostora. Pečar se je nato v 62. minuti precej slabše odzval pred vrati Koprivca, ki je žogo brez večjih težav ukrotil.

Na drugi strani se je Orbanić v 65. minuti preveč poigraval, Wisdom Sule mu je žogo odvzel, a dobro pokriti domačini nikakor niso prišli do strela na prazen gol.

Pravega ritma v nadaljevanju ob številnih prekinitvah ni bilo več, nekaj nenevarnih strelov pa so sprožili predvsem gosti prek Pečarja v 77. in Stankovića v 89. minuti. Tik pred iztekom 90 minut je na drugi strani nevarno po kotu z glavo poskusil Sule, a se je obramba Brava izkazala s pravočasnim posredovanjem.

Ob koncu je Bravo skorajda vzel tri točke z Bonifike. Stanković je v sodnikovem dodatku poskusil še enkrat, a iz ugodnega položaja streljal preveč po sredini za Koprivca, Gašper Trdin je za las zgrešil z glavo po podaji iz kota, strel Lana Hribarja pa so požrtvovalno blokirali koprski branilci.

V 33. krogu bo Koper čez teden dni gostoval pri Rogaški, medtem ko Bravo dan prej čaka domača tekma proti Kalcerju Radomljam.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo Kostel
    Koper se po porazu na zaostali tekmi v Domžalah ni uspel zavihteti pred Bravo. Lahko Primorci pred Ljubljančane skočijo v nedeljo, ko se bosta tekmeca za četrto mesto pomerila na Bonifiki?

DELI NA