06.04.2018 | 2. SNL
Brda napadajo tretjo, Tabor pa peto zaporedno zmago

Bravo in Dob sta v četrtek odprla 22. krog drugoligaškega prvenstva, ki se bo nadaljeval s štirimi sobotnimi preizkušnjami. V Sežani bomo priča primorskemu spopadu Kraševcev in Bricev. Gostje bodo lovili tretjo zaporedno zmago, serijo štirih zmag pa želijo podaljšati tudi Sežanci. To sta v pogovoru pred tekmo potrdila tudi Davor Škerjanc in Tonči Žlogar.

Brici se v Sežano podajajo polni motivi in z okrepljeno samozavestjo. Vinarji so po uvodnem porazu v Dekanih še drugič to sezono presenetili ljubljanski Bravo, nazadnje pa so na domači zelenici premagali še Krko. »Po rezultatsko slabem odprtju nadaljevanja sezone, ko smo izgubili v Dekanih, smo uspeli strniti svoje vrste in vknjižili dve zmagi. Premagali smo kakovostna nasprotnika, a je vsaka tekma težka in zgodba zase. Ekipa se je v dvoboju s Krko dobro odzvala, a se je potrebno potrjevati na vsaki tekmi in že v soboto se nam ponuja nova priložnost,« uvodoma poudarja briški strateg Tonči Žlogar.

Nekdanji reprezentant se je po epizodi na klopi kranjskega Triglava vrnil v Vipolže, kjer je deloval že v pretekli sezoni, ko je z Brici ostal del drugoligaške druščine. Obstanek v drugem razredu slovenskega nogometa je tudi letošnji cilj, a v Goriških Brdih za miren spanec potrebujejo še nekaj zmag. Novih točk si želijo tudi na Krasu, sporoča Tonči Žlogar: »Točke skušamo osvojiti na vsaki tekmi, tudi v Sežano gremo z enakim ciljem. Čimprej moramo zbrati zadostno število točk in si zagotoviti obstanek. Ocenjujemo, da bo dovolj okrog 30 točk. Za ekipe, ki se borijo za obstanek v 2. SNL, je vsaka tekma kot finalna in tudi v obračun s Taborom gremo na tak način.«

Žlogarjeva četa je s 16 zadetki druga najmanj učinkovita ekipa prvenstva, a se lahko rdeče-črni pohvalijo s precej trdnejšo obrambo. Manj zadetkov so doslej prejele zgolj ekipe Mure, Nafte, Brava in Tabora. »Napadu smo posvetili veliko pozornosti, a je to predvsem posledica individualne kakovosti. Doseganja zadetkov ni možno natrenirati. Med zimo smo se okrepili z napadalcem Sašo Vargo, ki v treh tekmah še ni zadel, ima pa asistenco. Veliko nam pomaga v igri, tudi sam sem zadovoljen z njegovim delom. Če ekipa ne dosega veliko zadetkov, je osnovni cilj, da jih skušamo prejeti čim manj. Izhajamo iz tega, imamo trdno obrambo, ki je med boljšimi v prvenstvu, smo pa manj učinkoviti v napadu. Primanjkljaj v fazi napada skušamo uravnotežiti z boljšo igro v obrambi,« recept za nove točke razkriva nekdanji reprezentant Slovenije.

Fotografija osebe NK TABOR SeA3ana.

Brice čaka zahtevna naloga, saj so Kraševci v pomlad zakorakali s tremi zaporednimi zmagami, v 22. krogu prvenstva pa bodo napadli peto zaporedno zmago. Z uspešno serijo so se Sežanci prebili že vse do četrtega mesta. »Cilj našega kluba je bil povezan z uvrstitvijo med četrtim in osmim mestom. Trenutno smo v zgornjih okvirjih zastavljenega načrta in računamo, da bomo tukaj ostali vse do konca sezone,« je optimističen Davor Škerjanc, ki je na vprašanje, če lahko Tabor poseže še višje, ponudil smel odgovor: »Pred nami so tri močna moštva, ki imajo pred Taborom že nekaj prednosti. Veliko bo o tem odločala že sredina tekma v Lendavi, ko se bomo pomerili s tretjo Nafto. Naši načrti so v rezultatskem smislu usmerjeni predvsem v naslednjo sezono, aktualna sezona pa nam služi za uigravanje in grajenje ekipe za prihodnost.«

Že jesenski spopad primorskih drugoligašev, ki ga je najprej odneslo deževje, je v Vipolžah ponudil tesen rezultat, v korist Sežancev pa ga je odločil Alen Pavić, ki se je pozimi preselil v Goriška Brda. S kakšnimi pričakovanji v tokratni obračun vstopajo gostitelji? »Gremo na zmago, takšna je tudi filozofija, vselej gremo po zmago. Še posebej na domačem igrišču moramo nadoknaditi veliko, saj smo v jesenskem delu prvenstva doma izgubili precej točk. Do naših navijačev čutimo določeno dolžnost in zagotovo bomo šli po zmago. Res pa je, da se lahko v 90 minutah nogometa zgodi marsikaj. Biti moramo pripravljeni na močnega in trdnega nasprotnika. Brda so v dobri formi, dobile so zadnji dve tekmi. Ne smemo si privoščiti podcenjevanja, čeprav smo na lestvici precej nad njimi, a se ne izogibamo vlogi favorita,« odkrito priznava Škerjanc.

Tako kot Žlogar, ima tudi Škerjanc bogate prvoligaške izkušnje, v Sežani pa je poleg nogometne vloge zadolžen tudi za kadrovanje. Pozimi je v sežanske vrste zvabil še tri nogometaše, nase je s tremi zadetki najbolj opozoril srbski napadalec Marko Bačanin: »Kot sem že dejal, imamo dolgoročne načrte. To, kar smo izpeljali pozimi, smo načrtovali že poleti, ko smo se zavestno odločili, da nekaterih položajev nismo povsem popolnili. Poziciji napadalca in osrednjega branilca sta bili še malce odprti, več priložnosti smo dali tudi domačim fantom. Z namenom, da gradimo ekipo za prihodnost, smo med zimo pripeljali tri nove moči, Antonia Azinovića, Boštjana Freliha in Marka Bačanina. Vsi trije so pokazali dobre predstave in potrdili, da so zasluženo prišli v našo ekipo.«

Sobotni spopad Kraševcev in Bricev se bo na zelenici Stadiona Rajka Štolfe pričel ob 15. uri, ogledali pa si ga boste lahko tudi na spletni strani NZS.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si in NK Tabor/Matej Glavina
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2017 | 2. SNL
    Vipolže gostijo primorski dvoboj
    Tudi sedmi krog 2. SNL ne bo odigran v celoti, saj je deževje že odneslo nekaj obračunov. Na nedeljski primorski spopad pa se pripravljajo nogometaši Brd in Tabora, ki ga boste lahko spremljali tudi v prenosu na NZS.si.

DELI NA