30.09.2018 | 2. SNL
Bravu mestni derbi, Hajrić blestel v Radomljah

Ljubljanski derbi ni postregel s presenečenjem, v Šiški so se zanesljive zmage veselili nogometaši Brava, ki so povečali naskok pred najbližjimi zasledovalci. Nafta je namreč vnovič zgolj remizirala, na tretje mesto pa so skočile Radomlje, ki so na krilih Hajrića ugnale Ankarančane.

Bravo je oba mestna derbija dobil že v pretekli sezoni, niz pa se je nadaljeval tudi v soboto. V mreži Ilirije so končali trije zadetki, dva v prvem polčasu. Gostje so povedli v 16. minuti srečanja, ko je Šušković odbil poskus Đajića, žoga pa se je odbila do Mustafe Nukića in ob pomoči Oskarja Cvjetičanina končala v domači mreži. V 29. minuti je prednost Brava podvojil Luka Žinko, ki je sijajno izvedel prosti strel z 20 metrov. Bravovci so prevladovali tudi v nadaljevanju, Ilirija pa je najresneje zapretila v 88. minuti, ko pa Tiganj ni izkoristil napake obrambe. Kazen za to je prišla že v naslednjem napadu, ko je po podaji Jugovarja zadel še mladi Anis Jašaragić.

Željko Mitraković, trener Ilirije: »Prepoceni prejeti prvi zadetek nas je pokopal in nismo našli rešitve proti zanesljivi obrambi Brava. V drugem polčasu smo se dvignili, vendar smo bili premalo osredotočeni v zaključkih napada. Tako lahko gostom samo čestitamo za zmago.«


Varovanci Dejana Grabića so zdaj sami na vrhu lestvice, saj je Nafta še drugič zapored zgolj remizirala in zdaj za prvim mestom zaostaja za dve točki. Lendavčani so na domači zelenici gostili moštvo Brežic, ki je modrim že spomladi zadalo odločilni udarec v bitki za drugo mesto, Posavci pa so tudi tokrat iztržili točko. Dvoboj kljub priložnostim Lendavčanov ni postregel z zadetki, Brežice so prišle do šeste, Nafta pa 18. točke.


Na tretje mesto lestvice so skočile Radomlje, ki so pred svojimi gledalci odpravile Ankarančane. Blestel je Anel Hajrić, ki se je podpisal pod tri od štirih zadetkov. Ajdovec je v 16. minuti domače popeljal do uvodne prednosti, tik pred odmorom pa je podvojil vodstvo mlinarjev. V peti minuti nadaljevanja tekme je mrežo gostov zatresel še Matic Ahačič, v 75. minuti pa se je hat-tricka razveselil že omenjeni Hajrić. Nekdanji up Maribora se je z 12. zadetkom zavihtel tudi na vrh ligaške lestvice strelcev, saj Papa Ibou Kebe ni bil natančen v Rogaški Slatini.

Nermin Bašić, trener Radomlje: »Odigrali smo dva fantastična polčasa. Celotno tekmo smo bili osredotočeni in agresivni. Ekipa je imela skozi tekmo žogo več v svoji posesti, hkrati pa smo bili odlični v pritisku. Ustvarili smo si veliko priložnosti proti odlični ekipi Ankarana Postojne. Razlika bi lahko bila povsem zasluženo še večja. Prišli smo na tretje mesto, ob tem pa smo prejeli najmanj zadetkov, hkrati pa imamo v povprečju najmlajšo ekipo v ligi. Želim, da še naprej napredujemo v igri in da naši mladi igralci dobivajo še večjo minutažo. Zahvaljujem se našim Mlinarjem, ki so nas podpiralo skozi celotno srečanje, to zmago poklanjamo njim.«

Andrej Razdrh, trener Tabora: »Za nami je težko gostovanje, vendar moram reči, da smo bili celotno srečanje boljši nasprotnik. Imeli smo veliko priložnosti, s katerimi bi morali povesti že v prvem polčasu. Nasprotnik je čvrst, vsak bo imel z njimi trdo delo. Tudi v gosteh smo pokazali igro, ki jo pokažemo doma, na kar sem ponosen. Je pa škoda, da smo prejeli gol iz enajstmetrovke. Kljub vsemu sem zadovoljen s predstavo naših fantov.«


Slatinčani so zaustavili nalet Sežancev, ki so se na Kras vrnili s točko, sicer 17. v letošnjem prvenstvu. Prvi polčas ni postregel z zadetki, v četrti minuti nadaljevanja pa so z golom Stefana Stevanovića povedli gostje. Srb v vrstah Tabora je na desni strani kazenskega prostora kombiniral s Kebejem, nato pa z diagonalnim strelom zadel za vodstvo Sežancev. Rogaška je manj kot deset minut kasneje udarec vrnila preko najbolj znanega posameznika v svojih vrstah. Še drugega zadetka v letošnji sezoni se je razveselil Ivan Firer, ki je najprej izsilil kazenski udarec in ga nato tudi uspešno izvedel. Zadnja tretjina srečanja ni postregla z novim zadetkom, Tabor pa je s 17 točkami četrti, osmi Slatinčani pa so zbrali štiri točke manj.

Ibrahim Neskić, trener Rogaške: »Zasluženo smo osvojili točko proti odlični ekipi, ki je upravičeno na vrhu lestvice. Točko smo osvojili predvsem zaradi velike borbenosti in taktične discipline. Ekipa Tabora je bila v prvem polčasu dominantnejša in je prihajala do priložnosti preko bočnih položajev. V drugem polčasu smo spremenili sistem igre in to se nam je obrestovalo s končnim rezultatom. Čestitke igralcem obeh ekip in gledalcem za podporo.«


Po nekaj spodrsljajih so se pomembne zmage razveselili tudi Ptujčani. Štajerci so gostovali v Dekanih, primorsko-štajerski obračun pa je bil odločen po golu v končnici tekme, ko je v 88. minuti udaril Tin Martić, kmalu zatem ko je Cvetković zaustavil Bizjakov strel z bele točke. Drava je z zmago ostala v stiku z vrhom lestvice, Dekančani pa so zadržali 12. mesto, a v 86. minuti, po dveh rumenih kartonih, izgubili Tomaža Rodico.

Nedžad Okčić, trener Jadrana: »V trdi tekmi brez izrazitih priložnostih, ko je kazalo na delitev točk, so gostje dosegli gol v končnici tekme. Zadetek je padel po kotu, po predhodno obranjeni enajstmetrovki  domačega vratarja Cvetkovića. Z mislimi smo že na naslednji tekmi. V soboto nas čaka zanimivo gostovanje v Postojni, na katerega se moramo preko tedna dobro pripraviti.«


Zgolj en zadetek je odločil tudi spopad Dobljanov in Biljencev, ki še vedno čakajo na prve gostujoče točke v 2. SNL. Primorci so se domov vrnili praznih rok, zmagovalca pa je v 43. minuti odločil Andraž Žinič. Dob je po zgolj točki v zadnjih treh krogih slavil četrto zmago, »roletarji« pa se s 15 točkami nahajajo na šestem mestu ligaške razpredelnice. Gostje v drugem polčasu niso uspeli izkoristiti številčne prednosti, saj je Dino Suljević tekmo z dvema rumenima kartonoma sklenil že v 50. minuti.


Tik za modrimi najdemo Krko, ki je na domačem Portovalu prekinila serijo slabih rezultatov. Dolenjci so zmagali prvič po tretjem krogu, v Novem mestu pa so se opekli Ravenčani. Korošci so z golom Žana Medveda povedli v 27. minuti, a je isti igralec manj kot deset minut kasneje zatresel lastno mrežo, »farmacevti« pa so izid preobrnili še pred koncem polčasa. V 42. minuti je v polno meril Miha Kostanjšek, ki je z drugim golom v izdihljajih tekme potrdil zmago Novomeščanov.


Vipolže so gostile edino nedeljsko srečanje, dvoboj Bricev in Beltinčanov, ki so se leta 2016 udarili za preboj med drugoligaše, pa ni dal zmagovalca. Tekmeca sta si v dvoboju dveh zadetkov razdelila točke, v 30. minuti pa so povedli gostje. Domačo mrežo je zatresel izkušeni Jernej Tkalec, a so gostitelji izenačili zgolj sedem minut kasneje. V polno je meril Jani Rijavec. Nadaljevanje razgibane tekme ni postreglo z novimi zadetki, Brda pa s tremi točkami ostajajo na repu ligaške razpredelnice. Beltinci z 11 točkami nahajajo na 11. mestu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA