Bravo z norim preobratom do zgodovinskega finala

Kakšen dvoboj v Šiški. Domžale so po polčasu vodile z goloma Senijada Ibričića in Tilna Klemenčiča, Bravo pa je v nadaljevanju dvoboja zaigral kot prerojen in si z norim preobratom priigral zgodovinski finale. Ljubljanski junaki so Luka Marjanac, Martin Kramarič in Gregor Bajde, ki je zadel v četrti minuti podaljška.

POLFINALE POKALA PIVOVARNA UNION

BRAVO - DOMŽALE 3:2 (0:2)

Strelca: Marjanac (65'), Kramarič (86'/11m), Bajde (94'); Ibričić (3'), Klemenčič (26')

Domžalčani si ne bi mogli zamisliti boljšega vstopa v polfinalni obračun. Enes Alić je poskušal ob levi stranski črti, nato pa žogo s povratno podajo poslal do Senijada Ibričića. Kapetan Domžal je z desnico sprožil z okoli 20 metrov in z močnim udarcem v bližnji desni kot domačega vratarja matiral Matijo Orbanića. Le dve minuti zatem je bil po kotu Ibričića nevaren še Benjamin Markuš, ki pa je z glavo streljal mimo vrat.

Bravo je prvič zapretil v 19. minuti, ko pa Ajdin Mulalić ni imel težav s strelom Matije Kavčiča, ki je po preigravanju sprožil z 20 metrov. Ibričić je v 24. minuti znova namučil Matijo Orbanića, ki je neposredni poskus iz kota izbil izven okvirja gola. Zgolj dve minuti kasneje pa je kot izvedel Arnel Jakupović, Tilen Klemenčič pa je z glavo s petih metrov silovito udaril pod prečnik domačega gola.

Ljubljančani so v drugi polčas vstopili s precej več energije, že v uvodni minuti je po prostem strelu z glavo poskušal Mitja Križan. Ajdin Mulalić je njegov poskus odbil, Luka Kerin pa ni uspel priti do resnejšega zaključka. Čuvaj domžalske mreže je bil na mestu tudi v 55. minuti, ko je Martin Kramarič meril s 17 metrov, domači kapetan pa je pet minut kasneje s 25 metrov udaril mimo desne vratnice. Mulalić je v 63. minuti ukrotil tudi udarec Gregorja Bajdeta, nemočen pa je bil v 65. minuti, ko sta Ljubljančane v igro vrnila rezervista. Žan Trontelj je podal z desne strani, pred golom pa je bil najspretnejši mladi Luka Marjanac.

Dve minuti po znižanju prednosti so odgovorili gostje. Senijad Ibričić je izvedel prosti strel z desne strani igrišča, Sven Šoštarič Karič pa je zapretil z glavo, a se je Orbanič izkazal z obrambo in preprečil tretji zadetek Domžalčanov. Minute zatem so minile v terenski prevladi Brava, vendar si Ljubljančani niso pripravili pravega udarca. So pa zato pet minut pred koncem tekme prišli do najstrožje kazni. Dejan Georgijević je v kazenskem prostoru igral z roko, sodnik Bojan Mertik pa je po ogledu posnetku pokazal na belo točko, s katere je bil zanesljiv Martin Kramarič. Kapetan Brava je Mulalića premagal s strelom po sredini gola.

In ko je že dišalo po že dišalo po polurnem podaljšku, je Bravo udaril še tretjič in prišel do norega preobrata za preboj v zgodovinski finale Pokala Pivovarna Union. Matija Kavčič je na levi strani kazenskega prostora izigral Andraža Žiniča, Gregor Bajde pa je z desetih metrov zadel ob desni vratnici Ajdina Mulalića ter Ljubljančane popeljal v veliki finale.

Bravo bo tekmeca v finalu dobil jutri, ko se bosta na Bonifiki pomerila Koper in Celje.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?
  • 10.02.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Brava pri Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 20. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu Kostelu z 1:3 (0:2).
  • 10.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Bravo
    Sobotni spored Prve lige Telemach bodo nadaljevali nogometaši Domžal in Brava. Gre za ekipi, ki pozimi nista pretirano spreminjali svoje zasedbe, pred nadaljevanjem sezone pa bolje kaže Ljubljančanom. Kako bo po zadnjem krogu?
  • 30.09.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo do novih točk pred domačo publiko
    Nogometaši Brava so v 11. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:2 (2:2).
  • 29.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Nogometaši Brava in Domžal niso nadgradili uspeha iz predhodnega kroga, kdo se bo pobral na zadnji septembrski preizkušnji?
  • 30.07.2023 | Prva liga Telemach
    Remi Brava in Domžal
    Nogometaši Domžal in Brava so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli brez zmagovalca z 1:1 (0:1).
  • 28.07.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Bravo
    Ob Kamniški Bistrici bomo priča dvoboju zasedb v rumenem. Kdo bo boljši?
  • 15.04.2023 | Prva liga Telemach
    Remi med Domžalami in Bravom
    Nogometaši Domžal in Brava so se v tekmi 31. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).
  • 13.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Bravo
    Bravo na krilih zmage v mestnem obračunu prihaja ob Kamniško Bistrico, Domžale pa po štirih tekmah brez zmage iščejo recept, da ostanejo v bitki za četrto mesto, ki še lahko prinese evropsko vstopnico.

DELI NA