Bravo slavil pri Aluminiju

Aluminij - Bravo 1:2 (1:0)

* Športni park, sodniki: Antič, Bensa, Smej.
* Strelci: 1:0 Živković (32.), 1:1 A. Matko (59.), 1:2 Brekalo (87.).
* Aluminij: Janžekovič, Ploj, Kontek, Pantalon, Grajfoner, Čermak, Pečnik (od 85. Matjašič), Horvat (od 65. Marinšek), Jakšić, Živković, Flakus Bosilj (od 64. Klepač).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Agboyi, A. Matko, Kramarič, Ogrinec, Abdurahimi (od 90. Žinko), Baturina (pod 90. Kancilija).
* Rumeni karton: Pečnik; Abdurahimi, Agboyi.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Aluminija so doživeli še peti domači poraz zapovrstjo. Tokrat jih je premagal Bravo, ki je pogrešal izkušenega Mustafo Nukića. Aluminij ostaja četrti, Bravo pa šesti.

Prvi polčas v Kidričevem ni postregel s posebej razburljivo predstavo, priložnosti so bile redke, je pa pri Bravu v 29. minuti izjemno priložnost zapravil Vanja Drkušić, ko je z glavo streljal iz bližine, Luka Janžekovič pa je strel obranil.

V 32. minuti pa so Kidričani povedli. Po kotu z desne strani je podal Marcel Čermak, na drugi vratnici je žogo v sredino vrnil Nemanja Jakšić, iz bližine pa je nato svoj 13. gol v sezoni dal Ante Živković.

V drugem polčasu je najprej pri Bravu izenačil Aljoša Matko, ko je zadel v 59. minuti, ko je v mrežo poslal odbito žogo po vratnici Roka Baturine, v 65. pa je na drugi strani Tilen Pečnik preizkusil Igorja Vekića, a je ostalo pri 1:1.

Gostje so povedli v 87. minuti, ko je zadel David Brekalo, čeprav je pred tem stranski sodnik označil prepovedan položaj. Aljoša Matko je že v sodniškem dodatku zadel vratnico, potem ko je sam prišel pred Luko Janžekoviča.

Aluminij bo v 33. krogu v nedeljo gostoval pri v Olimpiji, Bravo pa dan prej v Domžalah.

Tekst: STA
Foto: www.m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Bravo
    Bravo je v dvoboju s Celjem doživel prvi ligaški poraz po lanskem decembru. Ljubljančani bodo rane celili v Kidričevem, pri Aluminiju, ki ga v aktualnem prvenstvu še niso premagali. Kdo bo boljši v zadnjem spopadu sezone?

DELI NA