08.05.2019 | 2. SNL
Bravo prvo mesto brani v Goriških Brdih

V nedeljo bodo vse oči uprte v Goriška Brda. Na pomoč Bricev bodo upali tako Sežanci kot Radomljani, ki se bodo v soboto merili z Dravo oziroma Brežicami, »vinarji« pa bodo dan kasneje gostili vodilni Bravo. Ljubljančani so se po porazu v Radomljah pobrali z visoko zmago nad Jadranom, ob zmagi s 5:1 je s tremi goli blestel izkušeni Luka Žinko.

V Vipolžah so se to sezono opekli že številni, zgolj spomladi so Goriška Brda mrkih obrazov zapuščali Lendavčani in Sežanci, vmes so se rdeče-črni veselili tudi na neugodnem gostovanju v Novem mestu. Pozimi okrepljena briška zasedba je v drugem delu prvenstva izgubila zgolj enkrat, na razmočeni zelenici v Vipolžah je bila boljša Drava. Nazadnje so se s točko vrnili iz Kopra, a v taboru Bricev niso bili pretirano zadovoljni z remijem, saj so v slovenski Istri zapravili priložnost, da storijo pomemben korak do obstanka. Alen Šćulac si s svojimi izbranci ne more privoščiti mirnega spanca, saj Ilirija zaostaja pet točk.

Brici v nedeljo nimajo ničesar izgubiti, s skalpom Brava bi močno okrepili svojo samozavest, zapletli bitko za preboj v Prvo ligo Telekom Slovenije in se močno približali zagotovitvi nove sezone v drugoligaški konkurenci. Ljubljančani bodo v Vipolžah zaigrali v vlogi favorita, a pazljivost ne bo odveč. Bravo je v lanski sezoni pred briško zasedbo pokleknil kar dvakrat, Brici pa niso bili nič manj žilav tekmec niti jeseni. Ljubljanski drugoligaš je resda slavili s 3:1, a sta drugi in tretji zadetek padla globoko v končnici srečanja, v 87. in 94. minuti.

Lahko briški fantje spet zapletejo življenje favoriziranim Ljubljančanom? Ali bodo Ljubljančani z novo zmago dokazali, da so imeli v Radomljah zgolj slab dan? Razpletu spopada boste priča tudi v prenosu na spletni strani NZS.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 02.09.2017 | 2. SNL
    Brici gostijo mlado četo Brava
    Brici bodo na domačem igrišču, ki se lahko v tem času že pohvali z rodno vinogradniško kuliso, lovili prvo zmago, Ljubljančani bodo po krstnem drugoligaškem porazu iskali vrnitev v zmagovalne tirnice.

DELI NA