Bravo presenetil Mariborčane

Maribor - Bravo 1:2 (0:2)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Glažar, Burjan in Šprah.
* Strelci: 0:1 Žinko (14./11 m), 0:2 Baturina (41.), 1:2 Tavares (90.).
* Maribor: Pirić, Milec, Mitrović, Koblar, Viler, Cretu, Vrhovec, Požeg Vancaš (od 72. Bajde), Kronaveter, Kotnik (od 57. Mihelič), Mešanović (od 57. Tavares).
* Bravo: Vekić, M. Matko, Brekalo, Drkušić, Kurtovič, Agboyi (od 74. Kirm), Žinko, Ogrinec, Kramarič (od 90. Primc), Nukić, Baturina (od 84. A. Matko).
* Rumena kartona: Koblar, Viler.
* Rdeči karton: Koblar (28.)

Ljubljanski Bravo v spomladanskem delu še naprej rezultatsko navdušuje in se je s sedmo zmago vsaj začasno zavihtel na šesto mesto, predzadnje pa prepustil Domžalam. Ob Celju edina neporažena ekipa tega dela prvenstva je v Ljudskem vrtu na kolena spravila državnega prvaka, ki spomladi kaže vse prej kot šampionske predstave, kar vznemirja tudi njegove navijače.

Ti so namreč videli še drugi zaporedni poraz izbrancev Darka Milaniča, ki je moral tik pred tekmo nekoliko spremeniti začetno postavo, saj se je na ogrevanju poškodoval povratnik Martin Milec. Obenem pa je med drugimi pogrešal tudi še nepripravljenega Amirja Derviševića, kaznovana Aleksa Pihlerja in Nardina Mulahusejnovića ter poškodovane Luko Zahovića, Denisa Klinarja in Aleksandra Rajčevića.

Mariborčani, ki so po novem porazu zdrsnili z drugega na tretje mesto na lestvici, so se že v prvem polčasu znašli v zajetnem zaostanku, obenem pa so ostali tudi brez izključenega Luke Koblarja ter tudi navijaške skupine Viole, ki je v 40. minuti protestno zapustila svojo tribuno.

Takrat je Bravo vodil z 1:0, potem ko je v 14. minuti najstrožjo kazen, ki jo je s prekrškom nad Rokom Baturino zagrešil prav Koblar, unovčil Luka Žinko. Dotlej so imeli tudi domači eno lepo priložnost, ko je v peti minuti Igor Vekić obranil nevaren in močan poskus Mitje Vilerja z 20 metrov.

Sicer pa je Bravo zagrozil tudi v 22. minuti, ko je najprej Kenan Pirić obranil poskus Martina Kramariča, za njim pa je Sandi Ogrinec žogo poslal čez gol. V 28. minuti so domači, ki so jih ob polčasu navijači izžvižgali, ostali na igrišču le z deseterico, saj je Koblar dobil rdeči karton zaradi udarca v obraz Baturine.

Kljub temu je imel v 34. minuti Rudi Požeg Vancaš priložnost za izenačenje, vendar je njegov poskus z 20 metrov Vekić ukrotil. Na drugi strani pa je v 41. minuti še drugič klonil Pirić, potem ko se je Baturina ognil prepovedanemu položaju in sam stekel proti mariborskemu vratarju ter ga na koncu tudi premagal za vodstvo z 2:0 in svoj četrti gol v tem delu prvenstva.

V 46. minuti je kot prvi v drugem polčasu zagrozil Rok Kronaveter, ki je s strelom prek glave prisilil Vekića v novo obrambo. Na drugi strani so bili v 65. minuti znova nevarni Ljubljančani, v zadnjem trenutku pa je posredoval Alexandru Cretu in Mustafi Nukiću "z noge" vzel žogo.

V 67. minuti pa je spet sprožil Viler, ki je s približno enajstih metrov zadel prečko. V 84. minuti je Blaž Vrhovec streljal od daleč, a je meril premalo natančno, minuto zatem pa je Aljoša Matko takoj po vstopu v igro na drugi strani z diagonalnim strelom z desne strani prav tako žogo poslal mimo cilja.

V prvi minuti sodniškega dodatka pa je Maribor le zmanjšal zaostanek, ko je svoj 151. prvoligaški gol dosegel Marcos Tavares, ko je žogo s strelom iz kazenskega prostora poslal v zgornji kot Bravovih vrat za končnih 1:2.

Maribor bo v 26. krogu prihodnjo soboto gostoval v Domžalah, Bravo pa bo dan prej gostil Triglav.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Bravo
    Mariborčani v bitki za vrh nujno potrebujejo nove točke. Jim lahko Šiškarji prekrižajo načrte in nadaljujejo pozitivno serijo?

DELI NA