Bravo nadaljuje serijo

Bravo - Mura 1:0 (0:0)

* Stadion Žak, sodniki: Kajtazović, Žunič in Skok.
* Strelec: 1:0 A. Matko (57.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, M. Matko (od 89. Kirm), Agboyi, Ogrinec, A. Matko (od 90. Abdurahimi), Kramarič, Nukić, Baturina (od 84. Kancilija).
* Mura: Obradović, Šturm (od 84. Gorenc), Maruško, Karamarko, Kous (od 70. Šušnjara), Horvat, Kouter, Bobičanec, Mandić (od 58. Karničnik), Cipot, Žižek (od 70. Maroša).
* Rumena kartona: Kramarič; Kouter.
* Rdeči karton: /.

Dejan Grabić resda tokrat ni imel na voljo kaznovanega Žana Trontlja, a to ni prav nič vplivalo na niz neporaženosti Brava. Ta je dobil že šesto tekmo zapovrstjo in je v letu 2020 kot edini še neporažen. Tokrat so Ljubljančani gostili neugodno Muro, ki pa je prekinila niz štirih zmag. Bravo se je še utrdil na šestem mestu, Mura, ki jo v sredo čaka finale pokala proti Nafti 1903, pa je ostala na četrtem.

Gledalci v Šiški v prvem polčasu niso videli zadetkov, spremljali pa so igro, v kateri je bila konkretnejša Mura. Domači igralci so v prvem polčasu zmogli vsega en resnejši strel, poskusil je Aljoša Matko, medtem ko so Sobočani imeli malce več poskusov, med katerimi velja omeniti tri.

V 15. minuti je bil v ugodnem položaju in osamljen v kazenskem prostoru Kevin Žižek, ki pa ni unovčil podaje Luke Bobičanca z desne strani. V 33. minuti je Tomi Horvat sprožil od daleč, Igor Vekić pa je posredoval. V 44. minuti se je še enkrat v ospredju znašel Žižek, ki je z roba kazenskega prostora žogo poslal malce čez prečko.

V 49. minuti je žogo po poskusu Sandra Ogrinca odbil Matko Obradović, v 57. minuti pa so Ljubljančani povedli. Svoj deseti gol sezone je dosegel Aljoša Matko, potem ko je na prvi vratnici preusmeril žogo v mrežo po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Almin Kurtović. Žoga se je sicer na koncu od Bobičanca odbila čez golovo črto.

V 66. minuti je od daleč sprožil Kurtović, Obradović pa je bil na mestu. Minuto pozneje je Kai Cipot v ugodnem položaju žogo slabo zadel z glavo, precej bolje pa je v 68. minuti z glavo sprožil Roko Baturina, a je zatresel le vratnico Murinega gola. Mura je sicer imela pobudo v tem obdobju igre, a so domači zapirali vse dohode v nevarne cone in ohranili minimalno prednost.

Bravo bo v 30. krogu v soboto gostoval v Sežani, Mura pa bo dan pozneje gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Mura
    Bravo in Mura sta hit nadaljevanja prvenstva. Prekmurci so po prekinitvi PLTS nanizali že štiri zmage, nazadnje so prekinili serijo Celja, Ljubljančani pa se lahko po skalpu Olimpije pohvalijo s petimi zaporednimi zmagami.

DELI NA