Bravo na krilih Tučića premagal Tabor

Bravo - CB24 Tabor Sežana 3:1 (0:0)

* Stadion Žak, sodniki: Vinčić, Perger, Šumer.
* Strelca: 1:0 Tučić (50.), 2:0 Tučić (60.), 2:1 Rovas (71.), 3:1 Tučić (90.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Španring (od 46. Klemenčič), Žinko, Kramarič, Ogrinec (od 80. Kirm), Nukić, Maružin (od 82. Kancilija), Tučić (od 90. Križan).
* CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić (od 84. Nemanič), Azinović, Briški, Makoumbou (od 63. Doukoure Grobry), Krivičić, Mihaljević, Salkić, Sever (od 84. Stanković), Djalo Aldair, Stančič (od 63. Rovas).
* Rumeni kartoni: Kurtović, Kramarič, Nukić, Klemenčič; Salkić, Djalo Aldair.
* Rdeči karton: /.

V Šiški so Ljubljančani in Kraševci odprli nogometno pomlad v Sloveniji. Bravo, ki je bil brez kaznovanega Roka Kidriča, je pozimi v svoje vrste med drugim pripeljal povratnika Mitjo Križana in Milana Tučića, novinec v napadu pa je tudi Istran Loren Maružin.

Na drugi strani je Tabor, za katerega tokrat zaradi kazni ni smel igrati Denis Kouao, pomlad začel z novim strategom Igorjem Božičem. Njegova ekipa je tudi doživela nekaj kadrovskih sprememb, odšla sta Maria - Zebić in Babić, vrnil se je Antonio Azinović, prišel je Žiga Ovsenek, precej pozornosti pa so požela tudi namigovanja o prihodu brata slovitega Paula Pogbaja - Mathiasa Pogbaja, ki pa kljub svojim objavam o tem, da je že član sežanske ekipe, še ni uradno v rdeče-črnem dresu.

Ob vseh teh novostih so se bolje znašli Ljubljančani, ki so s tremi goli Tučića prišli do šeste zmage in šestega mesta na lestvici, tik pred današnjega tekmeca, ki je prvo medsebojno tekmo dobil z 2:0.

Prvi polčas ni postregel z zadetki, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj obetavnih akcij. Prvi so zagrozili domači, potem ko je v 15. minuti Luka Žinko Prišel do strela, v kazenskem prostoru je poskusil z volejem, a je žogo poslal točno v Jana Koprivca.

Zatem so pobudo prevzeli Kraševci in prišli v 17. in 23. minuti v ugodna položaja za strel, obakrat po desni strani, toda ne Djalo Aldair ne Erik Salkić se nista proslavila. Na drugi strani ni bil uspešen niti povratnik v ljubljansko ekipo Milan Tučić, ki je s strelom z glavo žogo poslal čez vrata.

Prav Tučić pa je v 50. minuti napovedal boljši napadalni izkoristek Brava v spomladanskem delu sezone, potem ko je bil ta jeseni med slabšimi ekipami po strelskem izkupičku. Tučić je namreč Bravo takrat popeljal do vodstva, ko je v osrčju kazenskega prostora z nogo unovčil lepo globinsko Maružinovo podajo.

Isti igralec je deset minut pozneje podvojil prednost Brava, ko je spet v kazenskem prostoru unovčil globinsko podajo, takrat je podal Sandi Ogrinec. V 71. minuti so gosti zmanjšali zaostanek, Salkić je imel precej časa za podajo na desni strani v bližini gola ter pred vrati našel Hristosa Rovasa, ki je zadel z glavo.

Gosti so pozneje pritiskali, poskušali najti pot skozi obrambo domačih, a v prvi minuti sodniškega dodatka jo je na drugi strani spet našel Tučić, ki je malce z leve zadel z dobrih desetih metrov za končnih 3:1 in svoj "hat-trick".

Prvenstvo se bo prihodnji teden nadaljevalo z 20. krogom. Bravo bo v sredo gostil Gorico, Tabor pa bo v četrtek gostoval v Murski Soboti.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Tabor
    Okroglo usnje se vrača na zelenice Prve lige Telekom Slovenije. Spomladanski del sezone z zaostalo tekmo odpirajo nogometaši Brava in Tabora, ki ju na lestvici ločita zgolj dve točki.

DELI NA