29.09.2017 | 2. SNL
Bravo gosti Novomeščane

Bravo je s sredino točko v Dobu prekinil serijo porazov, po skromnejšem pričetku sezone pa se pobirajo tudi Novomeščani. Krka bo v sobotnem popoldnevu gost Ljubljančanov, zanimiv spopad pa si boste lahko ogledali tudi v prenosu na spletni strani NZS.

Ljubljančane na lestvici najdemo mesto višje kot Krko, Bravo je z desetimi točkami na vrhu spodnjega doma prvenstva. V zadnjih tednih bolje kaže Dolenjcem, ki so neporaženi zadnje tri kroge. »Vsak športnik si vselej želi zmage. Vemo, da nas čaka težka tekma, saj je Bravo zelo dobra ekipa. Ljubljančani so na nekaj tekmah dokazali, da so agresivni. Čaka nas zahtevna preizkušnja, vendar v Ljubljano odhajamo po zmago,« poudarja Danijel Dežmar. Krka se je s petimi točkami v zadnjih treh preizkušnjah vsaj za nekaj tekem poslovila od repa razpredelnice: »Upamo, da bomo na sredini lestvici in sezono mirno pripeljali h koncu. Težko se bo prebiti povsem na vrh lestvice. Realnejša pa so pričakovanja povezana s sredino lestvice.«

Dežmar razloge za skromnejše odprtje sezone vidi tudi v mladosti in precejšnjih kadrovskih spremembah. »Mislim, da igramo čedalje bolje. Na začetku sezone smo se še spoznavali. Mlada ekipa še ni bila uigrana. Sedaj se to izboljšuje, dobro delo na treningih pa se pozna tudi na tekmah. Rezultati so boljši in zato upam, da se bomo dvigovali na lestvici,« želj ne skriva vezist Krke, ki ob tem priznava, da je za dodatno samozavest prinesel tudi pokalni skalp Krškega: »Pokalna zmaga je bila dokaz, da smo zmožni igrati dober nogomet in premagati boljšega nasprotnika. To je dokaz, da nismo slabi. Edina prava pot za napredek je delo na treningih, le tako bomo boljši. Tudi v naslednjo pokalno preizkušnjo, ko nas čakajo Kidričani, ne bomo šli z belo zastavo.«

Devetindvajsetletni vezist je nogometaš z najdaljšim stažem v članski ekipi Krke, saj se je na Portoval vrnil pred petimi leti. S svojimi izkušnjami – v prvoligaški konkurenci je zbral 86 nastopov – je podaljšana roka trenerja Borivoja Lučića. »S Šarićem sva malce starejša, veliko pomaga tudi kapetan Marjanović. Na tekmah ni veliko časa za nasvete, se pa več pogovarjamo med in po treningu. Zavedamo se, da je večina soigralcev šele na začetku nogometne poti, saj gre za mlade nogometaše in jim je potrebno svetovati. Mislim pa, da je 2. SNL primerna za njihov razvoj in preboj med prvoligaše,« zaključuje Dežmar.

Pričakovanja v taboru Brava je predstavil Darjan Šuštar, desna roka ljubljanskega stratega Dejana Grabiča. »Pričakovati je bilo, da se bodo nekatere ekipe pričele dvigovati. Tako kot pred vsako tekmo, hočemo na igrišču izgledati dobro, kot že nekaj tekem v letošnji sezoni. Ukvarjamo se predvsem s tem, kako bomo igrali. Želimo izvajati vse osnovne principe, da bo nogomet atraktiven, veliko kvalitetnega teka in veliko priložnosti. Seveda pa se nadejamo tudi ugodnega rezultata,« je pred deveto preizkušnjo sezone poudaril Šuštar, ki je v Bravu v preteklosti deloval v mlajših selekcijah, pred meseci pa je prevzel naloge pomočnika trenerja članske ekipe.

Bravo je po odločnem pričetku sezone in treh zmagah nanizal štiri zaporedne poraze, serijo brez točke pa prekinil med tednom. Grabičevi varovanci so v Dobu po preobratu povedli z 1:2, a nato še drugič zapored prejeli gol v izdihljajih srečanja. Je »zgolj« točka pustila nekaj grenkega priokusa? »Zagotovo, saj smo vsi tekmovalci. Nismo v popolnosti zadovoljni. Z videnim na igrišču in izvajanjem večine stvari smo zadovoljni, a je gol v izdihljajih srečanja malce pokvaril vzdušje. Le-to ni slabo, vendar menim, da bi si glede na prikazano igro v Dobu zaslužili tri točke. Dejstvo je, da bomo nagrajeni z rezultatom, če bomo v prihodnosti ponavljali takšne predstave,« napoveduje Šuštar, ki pa ugotavlja, da je tudi točka prinesla korist v psihološkem smislu: »Ni enako, če zmaguješ ali pa če izgubljaš, še posebej po 'letečem' pričetku sezone, ki je bil nepričakovan za širšo javnost, morda pa tudi za nas. A v nogometu ni naključij, niti na srednji rok, kaj šele na daljši. Vse se prične in konča na igrišču. Delamo za to, da negativnih serij ne bo oziroma jih bo čim manj. V psihološkem smislu nam je točka v Dobu prišla prav.«

So v ljubljanskem taboru po nekaj skromnejših izidih posegli po spremembah? Šuštar poudarja, da so se trenerji držali začrtanih smernic: »Ni bilo rigoroznih prijemov, držali smo se vsakodnevnih tirnic. Tako ali tako se trenerji veliko pogovarjamo z nogometaši, ki so mladi. A v nogometu je tako, da je potrebno hitro odrasti. Izgovarjanje na mladost in neizkušenost, na nek način, ne pride v poštev. Res je, da so mladi in se še učijo, a se je nekaj potrebno nekaj naučiti. Kot pa sem že dejal, po seriji porazov nismo posegali po spremembah in rigoriznih prijemih.«

Članski ekipi Brava in Krke se v tekmovanjih pod okriljem NZS še nista srečali, precej daljšo tradicijo dvobojev pa gojijo mladinske selekcije klubov. Selekcije do 15, 17 in 19 let so se v tekmovanjih nacionalne zveze srečale že 47-krat.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2018 | 2. SNL
    V Šiški za vrnitev v zmagovalne tirnice
    V soboto bodo odigrani štiri srečanja osmega kroga 2. SNL, uvodno tekmo pa si bo moč ogledati v prenosu na Sportklubu. Ob 14. uri se bodo za nove točke udarili nogometaši Brava in Krke, ki iščejo vrnitev v zmagovalne tirnice.
  • 20.04.2018 | 2. SNL
    Novo mesto gosti dvoboj sosedov na lestvici
    Na programu Sportkluba si boste lahko ogledali obračun Ilirije in Nafte, pred kamero NZS pa se bodo udarili sosedje na ligaški razpredelnici, nogometaši Krke in Brava. Pred srečanjem sta spregovorila Matej Potokar in Domen Jugovar.

DELI NA