12.05.2024 | Prva liga Telemach
Bravo do točke v zaključku tekme

Bravo Kostel - Mura 1:1 (0:0)

* Športni park Šiška, sodniki: Halilović, Mežnar, Šprah.
* Strelca: 0:1 Čakš (51.), 1:1 Maher (89.).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Jakšić, Gorenc, Španring, Selan (od 74. Štavs), Trdin, Stanković, Pečar (od 74. Maher), Kerin (od 61. Maksimović), Stanković, Poplatnik (od 29. Tučić).
* Mura: Mihelak, Trontelj, Proleta, Cipot, Pucko, Sadriu, Antolin (od 80. Turudija), Kurtović, Nuhanović, Maroša, Čakš (od 64. Tripi).
* Rumeni kartoni: Selan (37.), Španring (87.); Nuhanović (88.).
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Brava so imeli po porazu Koprčanov v Celju imenitno izhodišče, da se prebijejo na četrto mesto prvenstvene razpredelnice, a vsaj teoretično je bilo četrto mesto izziv tudi za Sobočane.

Šiškarji so na domačem terenu v uvodu spravili tekmece v podrejen položaj, izrazite priložnosti pa si niso priigrali. Še najnevarnejši je bil Jakoslav Stanković v deveti minuti, a je gostujoča obramba po močnem strelu nekoliko z leve strani žogo odbila.

Mura je imela prvo priložnost v 23. minuti, ko je odbito žogo po polprotinapadu nevarno še enkrat proti domačemu golu poslal Klemen Pucko. V 31. minuti je bil na drugi strani po hitrem napadu korak prekratek Matija Kavčič, v 35. je bil v podobnem položaju Milan Tučić, minuto kasneje je s s strelom poskušal Stanković.

V drugem delu so prvi spet zapretili domači. Mura pa je povedla v 51. minuti, ko je Matija Kavčič slabo ocenil podajo Kaia Cipota. Na desnem krilu je do nje prišel Žan Trontelj in Robertu Čakšu po lepi podaji bilo težko zadeti. Takoj nato je bil na mestu domači vratar Matija Orbanić, ki je dobil dvoboj ena na ena z Amadejem Marošo. V poplavi priložnosti Luka Kerin ni uspel zaključiti nevarnega napada na desni vratnici Mure.

V 55. minuti je Selan najprej zadel vratnico, nato sta v isti akciji poskušala še Martin Pečar in Tučić, a se izid ni spremenil. Napad Brava se je nadaljeval in v 63. minuti je z glavo poskušal Nemanja Jakšić. V enem redkih protinapadov je priložnost za Muro v 71. minuti zapravil Armin Kurtović.

O premoči Brava priča podatek 10:0 v kotih do 87. minute, a je v vratih Mure odlično deloval Klemen Mihelak, ki se je izkazal v 77., 78. in 79. minuti. Tudi v končnici se je Murina trdnjava tresla in stresla šele v 89. minuti, ko je Rok Maher predložek Kavčiča z glavo poslal v mrežo.

Za slovo od prvenstva Bravo Kostel prihodnji teden v upanju na evropska tekmovanja čaka mestni obračun z Olimpijo, Mura pa bo doma gostila Rogaško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Mura
    Boj za četrto mesto bo novo poglavje dobil v Spodnji Šiški, kjer se bo Bravo pomeril z Muro.

DELI NA