07.12.2020 | A
Bohar zadel za zmago Osijeka

Za reprezentanti je nov delovni teden, za marsikoga od nogometašev tudi z dvema tekmama. Jan Oblak in Vid Belec sta svojo mrežo ohranila nedotaknjeno, Damjan Bohar pa je v hrvaškem prvenstvu zadel za zmago Osijeka.

Osijek je z deveto zmago sezone ostal na vrhu hrvaškega prvenstva. Dvoboj z Varaždinom je v 59. minuti odločil Damjan Bohar, ki se je razveselil tretjega zadetka po selitvi na Hrvaško. Prekmurec je, tako kot Mario Jurčević odigral celotno tekmo. Za Dinamom je dvojni spored. Zagrebčani so na domači fronti z 1:5 slavili v Koprivnici, a so do visoke zmage prišli v končnici tekme. Porumeneli Petar Stojanović je odigral vseh 90 minut, četrtkovo gostovanje v Rotterdamu pa je spremljal s klopi za rezerviste. Dinamo je Feyenoord premagal z izidom 0:2. Poškodovanega Adama Gnezde Čerine ni bilo v ekipi Rijeke, ki je dobila Jadranski derbi s Hajdukom in remizirala v gosteh pri Real Sociedadu.

Jan Oblak je v domačem prvenstvu nepremagan že 370 minut, svoja vrata je zaklenil tudi v obračunu z Valladolidom. Madridčani so slavili z 2:0 in po remiju Reala Sociedada z dvema tekmama manj od prvega zasledovalca skočili na vrh lestvice. Real s tekmo več zaostaja za šest točk, Barcelona pa že za 12. Atletico pred zadnjim krogom skupinskega UEFA Lige prvakov še ni potrdil napredovanja v osmino finala. Rdeče-beli so v petem krogu remizirali z Bayernom (1:1), napredovanje pa bodo v neposrednem obračunu za drugo mesto potrjevali v Salzburgu. Haris Vučkić ob tesni zmagi Zaragoze ni dobil priložnosti za igro.

Tudi Atalanta bo nastop v osmini finala UEFA Lige prvakov potrjevala v zadnjem krogu, ko bo o drugem mestu obračunala z Ajaxom. Zasedba iz Bergama je v minulem tednu remizirala z Midtjyllandom, ki je v Italiji vodil vse do 79. minute. Josip Iličić je v igro vstopil pred začetkom drugega polčasa. Modro-črni so konec tedna ostali brez dvoboja z Udinesejem, saj razmočeno igrišče v Vidmu ni dovoljevalo nogometne igre. Parma je z Jasminom Kurtićem na zelenici - tik pred koncem tekme je prejel rumeni karton - brez zadetkov remizirala z Beneventom. Miha Zajc z Genoo danes gostuje v Firencah. 

Vid Belec s Salernitano ostaja na prvem mestu Serie B. Mariborčan je v dvoboju s Cittadello ostal nepremagan, Salernitana pa se lahko po minimalni zmagi pohvali z najtrdnejšo obrambo lige. Peta Venezia je v desetem krogu prvenstva gostovala v Lecceju in domov prinesla točko. Domen Črnigoj je odigral zadnjih 20 minut.

Benjamin Verbič in Miha Blažič bosta jutri obračunala za tretje mesto skupine G in nadaljevanje evropske sezone. Tako Dinamo kot Ferencvaroš sta morala v minulem tednu priznati premoč Juventusa oziroma Barcelone. Kijevčani so v Torinu klonili s 3:0, Benjamin Verbič je igral do 72. minute. Dinamo je bil uspešnejši konec tedna, v soboto je z rezultatom 1:2 premagal Mariupol in ostal na vrhu ukrajinske lige. Verbič je odigral zadnjih deset minut srečanja. Z istim rezultatom kot Dinamo, je v obračunu z Barcelono izgubil tudi Ferencvaroš. Miha Blažič je vnovič odigral vseh 90 minut, pred tekmo z Dinamom pa je izpustil ligaško preizkušnjo z DVTK-jem. Moštvo iz Budimpešte je v Miškolcu slavilo z 1:3 in po porazu Fehervarja povečalo prednost na prvem mestu lestvice. Orli zdaj bežijo za sedem točk.

Hannover je v desetem krogu druge nemške lige prekinil zmagovalni post. Jaka Bijol in soigralci so bili uspešni v Hamburgu, koroški vezist pa je v 13. minuti podal za edini zadetek na srečanju. Nekdanji prvaoligaš se je s četrto zmago sezone povzpel na 13. mesto lestvice. Bijol je odigral celotno srečanje.

Rakow je znova izgubil vodstvo v poljskem prvenstvu, potem ko je v Vroclavu ostal brez točk. David Tijanić je zelenico zapustil takoj po zadetku gostiteljev, v 72. minuti srečanja.

Slovan za razliko od Rakowa ostaja na vrhu lestvice slovaške lige. Četa Darka Milaniča je z 2:0 premagala Trenčin, Kenan Bajrić je v statistiko vknjižil vseh 90 minut igre.

Jon Gorenc Stanković, ki je porumenel v prvem polčasu dvoboja z Austrio, je s Sturmom slavil visoko zmago na Dunaju. Štajerci so bili boljši z 0:4, Domžalčan pa je vnovič igral od prve do zadnje minute. Nekdanji avstrijski prvak je z 18 točkami četrti, a ima tekmo manj od vodilne trojice. Za tretjim Rapidom zaostaja za tri točke.

Sporting je v devetem krogu portugalskega prvenstva gostoval pri Famalicao in drugič ostal brez zmage. Gostitelji so izenačili v 89. minuti, Andraž Šporar pa je zelenico ob minimalni prednosti zapustil v 63. minuti. Neporaženi Sporting z dvema točkama prednosti vztraja na prvem mestu.

V Turčiji so odigrali srečanja 11. kroga. Konyaspor je z Nejcem Skubicem z izidom 2:0 premagal Erzurum, bočni branilec je odigral celotno tekmo. Konyaspor je s četrto zmago splezal na sedmo mesto, tik pred Gaziantep Amedeja Vetriha, ki je bil konec tedna prost. Še bolje kaže petemu Karagümrüku, ki je z 2:1 premagal Rizespor. Jure Balkovec je igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Nino Kouter z Muro zaseda drugo mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije. Sobočani so v zasneženi Fazaneriji remizirali z Bravom, v Kidričevem pa premagali Aluminij. Reprezentančni vezist je vknjižil vseh 180 minut. Matjaž Rozman je med tednom ostal brez gostovanja v Sežani, v nedeljo pa je v dvoboju z Olimpijo vknjižil točko. V prvem polčasu ga je premagal Andres Vombergar.

Miha Mevlja bo s Sočijem danes gostil Akhmat iz Groznega. Sandi Lovrić z Luganom konec tedna ni imel nove preizkušnje.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA