15.06.2022 | 1. SŽNL
Bogato zaznamovali klubski jubilej

V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.

Rezultatski presežek

Radomeljske nogometašice so se v jubilejni sezoni desetletnice delovanja kluba razveselile dveh naslovov državnih prvakinj. Klubske vitrine sta s prvim mestom v državnem prvenstvu obogatili selekciji do 15 in 17 let. V kategoriji U17 so Radomljanke zbrale 19 zmag v prav toliko tekmah. Na drugo mesto so se uvrstile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci (41 točk), tretja je bila ekipa Primorja Ajdovščina (39). V kategoriji U15 so Radomljanke dobile 17 tekem, klonile so le enkrat (v 11. krogu proti ŽNK Ledine), na 2. mesto so se zavihtele Cerklje (45 točk), tretje so bile Radlje (31). »Sezona brez oddane točke je nekaj izjemnega. Dekletom kapo dol, od prve do zadnje tekme. Na začetku sezone so si postavile ekipni cilj, najprej je to bilo prvo mesto, ko je šlo vse boljše, pa je prišlo tudi do tega, da nočejo oddati točke. To je vrhunsko! Upam, da bo šlo tako naprej, da bodo dekleta še bolj napredovale in bomo lahko to v določenem časovnem obdobju prenesli tudi v člansko ekipo,« je po uspehu in kar dvojni kroni povedala trenerka Karmen Ulbin, ki je uspešno vodila obe selekciji. Ulbinova je pri mlajši ekipi državnih prvakinj sodelovala z Moniko Drobnič in Mariko Prošek, kadetsko ekipo pa je v uvodu sezone na nekaj tekmah vodil Aljaž Gornik, sicer trener članic.

Generalni pokrovitelj

Ženski nogometni klub Radomlje se v letu, ko obeležuje desetletnico svojega delovanja, v prihajajoče izzive podaja z novim generalnim pokroviteljem, podjetjem Medex, kar bo dalo zagotovo dodatnega jadra v krila zasedbe in kluba, ki ji predseduje Andreja Leskovšek McQuarrie.

Film ob jubileju

Ob desetletnici uspešnega dela pa so v Radomljah pripravili tudi film. „V desetih letih delovanja Ženskega nogometa kluba Radomlje se je spletlo veliko čvrstih vezi in nastalo še precej več prijetnih spominov. Ob desetletnici ustanovitve kluba smo pred kamero povabili dolgo vrsto tistih, ki so v desetih letih soustvarjali rumenosrčno zgodbo,“ so ob premieri dodali v ŽNK Radomlje.

Tekst: D.P., ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje/T.S.

SORODNE NOVICE

 • 09.08.2022 | 1. SŽNL
  Motivirano v novo sezono, v ekipi pet novink
  V nedeljo, 14.8., bodo z novo sezono začele članice ŽNK Krim, ki se bodo merile v tekmovanju Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Žige Grgasoviča odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostovale pri ŽNK Cerklje.
 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 28.07.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija z novim trenerjem, za ekipo prva tekma
  S pripravo na novo sezono nadaljujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki so minulo sezono sklenile s pokalnim naslovom in 2. mestom v državnem prvenstvu. Članska ekipa je dobila novega trenerja, to je postal Matej Bajde, ki je nadomestil Mikija Kondiča, ki se je poslovil po koncu lanske sezone.
 • 27.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje do prve zmage, ekipa sestavljena
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je gostovala v Sopronu na Madžarskem, kjer je s 4:1 premagala ekipo DVTK. Za zmago so zadele Kaja Korošec, Neli Hofman, Noelle Vilčnik in novinka Japonka Saki Yoshida.
 • 12.07.2022 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov SŽNL, Ženskega pokala in DU17
  Dober mesec pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili opravili žrebanje tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala in Lige deklet U17 za sezono 2022/2023 ter podelitev nagrad za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2021/22.
 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.

DELI NA