26.04.2021 | A
Blažiču in Verbiču naslov državnega prvaka

Miha Blažič in Benjamin Verbič, ki je zaradi poškodbe izpustil zadnjo reprezentančno akcijo, sta se v minulem tednu razveselila naslova državnega prvaka. Strelsko uspešna sta bila Andraž Šporar in Blaž Kramer.

Ferencvaroš si je sredi tedna zagotovil 32. naslov madžarskega prvaka, tretjega zapovrstjo. Zeleno-beli so bili v 30. krogu prvenstva s 3:0 boljši od mestnega konkurenta Ujpesta, Miha Blažič je odigral celotno tekmo. Primorec je izpustil nedeljski obračun v Szekesfehervarju, ki ga je Ferencvaroš dobil z 2:1. Reprezentančni branilec je v svojo zbirko dodal tretji naslov državnega prvaka.

Kijevski Dinamo je prekinil vladavino Šahtarja in osvojil prvi naslov po sezoni 2015/16, Kijevčani imajo po 23 krogih neulovljivo prednost 13 točk. Poškodovani Benjamin Verbič je zadnjo nastop vknjižil sredi januarja.

Blaž Kramer se je med tednom veselil šestega zadetka v letošnjem prvenstvu, a gol Zrečana v dvoboju z ekipo Young Boys ni bil dovolj za vsaj točko Züricha. Napadalec je igral do 70. minute, po uri igre pa je zaključil nedeljski obračun v Luzernu. Gostitelji so slavili s 3:1. S polovičnim izkupičkom se lahko pohvali Lugano Sandija Lovrića, ki je ob zmagi na Sankt Gallenom (2:0) igral do 73. minute. Vezist je v nedeljo odigral tudi srečanje s Servettom. V Piranu rojeni nogometaš je ob minimalnem porazu igral do 69. minute, gostitelji pa so že od osme minute igrali z možem manj. 

Andraž Šporar je bil v dresu Brage uspešen na sredini tekmi z Boavisto, ki jo je s soigralci premagal z 2:1. Prav Ljubljančan je, potem ko je deset minut prej vstopil v igro, v 83. minuti odločil srečanje. Braga je bila manj uspešna včeraj, ko je vodilni Sporting domov odnesel vse tri točke. Šporarja, ki ga je Bragi posodil prav Sporting, ni bilo v domačem kadru. Klub ostaja na četrtem mestu, tretji Porto beži za dve točki.

V igri za naslov ostaja tudi Atletico, ki pa je v Bilbau doživel boleč poraz, a zadržal prvo mesto. Jan Oblak je prvič klonil v osmi minuti, domačini pa so za zmago z 2:1 zadeli v 86. minuti. Rdeče-beli so po remiju Reala ohranili dve točki naskoka pred Realom, toliko zaostaja tudi Barcelona, ki pa je odigrala tekmo manj. Haris Vučkić je s klopi spremljal remi Zaragoze in Gijona.

Atalanta je s tekmo več od Milana splezala na drugo mesto lestvice. Modro-črni so med tednom remizirali z Romo (1:1), v nedeljo pa so s 5:0 premagali Bologno. Iličić je v Rimu igral do 59. minute, včeraj pa je odigral zadnjo četrtino srečanja. Miha Zajc je v celoti odigral tekmo Genoe in Beneventa, ki ni dala zmagovalca (2:2), zmago nad Spezio pa je spremljal s klopi za rezerviste. Genoa se s 36 točkami nahaja na 13. mestu lestvice. Parma je po štirih zaporednih porazih vse bližje matematični potrditvi selitvi med drugoligaše. Med tednom je bil v Torinu boljši Juventus (3:1), v soboto še Crotone (3:4). Jasmin Kurtić je v Torinu odigral celotno srečanje, v soboto je zelenico zapustil ob polčasu. V Serie B konec tedna niso igrali novih tekem.

Jaka Bijol je s Hannovrom iztržil zmago in remi. Mladi vezist je Hannovru pomagal do zmage nad Regensburgom, ki je klonil s 3:1, Korošec pa je bil zamenjan v 89. minuti. Včeraj je bil v tekmi 31. kroga uspešenjši Sandhausen (4:2), Bijol je vknjižil 90 minut igre. Hannover štiri kroge pred koncem prvenstva zaseda 11. mesto lestvice, Bijol in soigralci so nabrali 39 točk.

Tudi v Avstriji so odigrali dvojni spored preizkušenj. Jon Gorenc Stankovič je s Sturmom splezal na tretje mesto, čeprav je med tednom izgubil z Wolfsbergerjem. Štajerci so bili uspešnejši v dvoboju z LASK-om, ki so ga po zmagi s 3:1 izrinili iz tretje pozicije. Reprezentant Slovenije je v statistiko vpisal 180 minut igre.

Slovan se je po porazu v zmagovalne tirnice vrnil v Žilini. Kenan Bajrić je ob zmagi s 3:2 odigral vseh 90 minut. Četa Darka Milaniča ima po 28 tekmah deset točk prednosti pred Dunajsko Stredo.

Pogon Luke Zahovića po treh točkah na dveh tekmah ostaja na drugem mestu poljskega prvenstva. Zahović in soigralci so med tednom z minimalno razliko premagali Gornik, z enakim izidom pa so premagali Stal Mielec. Mariborčan je v torek igral do 70. minute, včeraj pa je v igro vstopil pred pričetkom drugega polčasa.

V 25. krogu ruske lige sta se srečala Ufa in Soči, točk se je razveselil Miha Mevlja. Gostje so do zmage prišli v 91. minuti, po strelu z bele točke, do katere so prišli po tem, ko je Bojan Jokić v kazenskem prostoru igral z roko. Jokić je bil v isti minuti tudi izključen, Mevlja je tudi tokrat odigral vseh 90 minut. Soči ostaja v igri za evropsko vozovnico, Ufa se bori za obstanek v ligi.

Slovenci na delu v Turčiji so teden zakjučili brez zmage. Amedej Vetrih je z Gaziantepom izgubil tako tekmo Alanyasporjem in Erzurumom, obakrat je bilo 3:2 v korist nasprotnika. Vetrih je pričel obe preizkušnji. Mesto za osmim Gaziantepom najdemo Karagümrükom, ki v torek remiziral z Göztepejem (1:1), v soboto pa po dveh zadetkih gostiteljev klonil v Trabzonu. Jure Balkovec je zaradi bolezni izpustil obe tekmi. Točko je na dveh tekmah iztržil tudi Konyaspor, ki je med tednom s 5:3 klonil pri Rizersporju, v soboto pa brez zadetkov remiziral s Hataysporjem. Skubic bi obe tekmi odigral v celoti, če ne bi v soboto v 95. minuti srečanja prejel drugega rumenega kartona.

V hrvaškem prvenstvu sta se v sredo udarili vodilni ekipi lige, spopad Osijeka in Dinama pa ni ponudil zmagovalca. Damjan Bohar je igral do 86. minute, Mario Jurčević in Petar Stojanović sta tekmo spremljala s klopi. Osijek je točko osvojil tudi na Reki, tudi tokrat z Boharjem na zelenici. Prekmurec je odigral 90 minut. Dinamo je z zmago v derbiju s Hajdukom storil korak bližje k naslovu, saj ima s tekmo manj štiri točke prednosti. Stojanović je igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Tudi v Sloveniji smo bili priča dvojnemu sporedu. Žiga Frelih je Olimpiji najprej pomagal do zmage nad Koprom, čeprav je klonil dvakrat, še gol več pa je prejel v dvoboju z Muro, ki je v Fazaneriji slavila s 3:0. Sobočanom je do zmage pomagal tudi Nino Kouter, ki je zelenico zapustil sedem minut pred koncem tekme, v Sežani pa je ob porazu s 3:1 igral do 84. minute. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA