01.05.2019 | 2. SNL
Bitka za vrh se zaostruje

Drugoligaško tekmovanje se počasi približuje vrelišču. Radomljani so s skalpom Brava spet zapletli boj za vrh lestvice, novo zmago pa bodo napadali na Koroškem. Vodilni Bravo gosti Dekančane, Tabor pričakuje Dobljane.

Sobota, ob 16.00: FUŽINAR VZAJEMCI - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Nik Fasvald in Matic Pipuš (Fužinar) ter Matic Ahačič in Mario Mornar (Radomlje)
Neposredni prenos: NZS.si

Večina tekem, kar sedem, bo odigranih v soboto, uvodno srečanje bodo gostile Ravne na Koroškem. Na spletni strani Nogometne zveze Slovenije si boste lahko ogledali obračun Fužinarja in Radomelj, ki so v prejšnjem krogu prekinile zmagovalni niz Brava. Radomljani so vse do 72. minute zaostajali za dva zadetka, po golu Luke Cerarja pa so prišli do popolnega preobrata in pomembne zmage. »Mlinarji« ostajajo v igri za najmanj drugo mesto, ki ga s štirimi točkami več drži Tabor, z nekaj sreče pa se lahko vključijo tudi v boj za prvo mesto. Za takšne scenarij si rumeno-črni ne smejo privoščiti novih spodrsljajev, a jasno je, da gostovanje na Koroškem ne spada med najlažja. Fužinar je doma klonil vsega dvakrat, Ravenčani pa so jeseni prekinili tudi uspešno serijo Radomljanov. Gostitelji so neporaženi na zadnjih petih tekmah, Radomlje na Ravnah napadajo četrto zaporedno zmago.

 

Sobota, ob 17.00: ROGAŠKA - NAFTA 1903
Sodnik: Samo Veselič
Prepoved nastopa: Igor Prahić in Arpad Vaš (Nafta)

Med klube, ki bodo želeli čimprej pozabiti letošnjo sezono, spada tudi Nafta. Lendavčani nimajo več možnosti, da bi dosegli cilje, ki so si jih postavili pred pričetkom sezone. Prekmurci, ki se napajajo tudi z madžarskim denarjem, so po tretjem mestu iz minule sezone jasno napovedali naskok na prvoligaški rang, a so se želje razblinile že jeseni. Zimske rošade niso prinesle premika na bolje, še več, Lendavčani so se z nekaj spodrsljaji še bolj oddaljili od vrha lestvice. Nafta bo vtis po domačem remiju z Biljami popravljala v Rogaški Slatini, pri tekmecu, ki v zadnjih tednih pridno nabira točke. Četa Mateja Polegeka v zadnjih štirih krogih ne pozna poraza, črno-beli so zmagi dodali tri remije in s šestimi točkami storili pomemben korak k obstanku v 2. SNL. Slatinčani so nazadnje remizirali v Dobu, čeprav so dvakrat vodili, v soboto bodo iskali maščevanje za jesenski poraz v Lendavi.

 

Sobota, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ILIRIJA 1911
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: /

V Posavju se bosta v derbiju začelja pomerili ekipi Brežic in Ilirije. Za gostitelje je dvoboj z Ljubljančani ena zadnjih možnosti za preboj na mesta, ki prinašajo obstanek, saj četo Darka Karapetrovića do 14. Ankarančanov loči šest točk. Brežičani v želji po novi sezoni v drugoligaški konkurenci potrebujejo zmago, ki so jo nazadnje okusili v 19. krogu, nakar so na naslednjih šestih preizkušnjah na svoj račun dodali vsega dve točki. Konkurenti so pobegnili na varnejšo prednost, brežiško zasedbo pa v igri ohranja tudi katastrofalna forma Ankarančanov. Rezultati Primorcev gredo tudi na roko Ilirije, ki ima že v soboto priložnost, da se zavihti pred »galebe«. Ljubljančani so spomladi že dokazali, da lahko osvajajo točke. Domačini bodo skušali prekiniti serijo treh porazov, Ljubljančani bodo, potem ko so pred tedni ugnali Dravo in Ankaran Hrvatini, lovili tretjo zmago v nadaljevanju sezone.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - BELTINCI
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved nastopa: Nemanja Ivanov, Marko Marciuš in Anton Rogina (Drava)

Pošteno zdesetkani Beltinčani so v dvoboju s Taborom ostali praznih rok. Zasedba Zlatka Gaborja je doživela 13. poraz v letošnji sezoni, tretjega v nizu. Prekmurci so se po treh zaporednih porazih znašli v ne najbolj prijetnem položaju, saj na devetem mestu pred predzadnjo Ilirijo bežijo za šest točk. Razlika Beltinčanom ne dovoljuje povsem mirnega spanca, rumeno-modri bodo za potrditev obstanka potrebovali še kakšno zmago. Nove točke bodo napadali v najstarejšem slovenskem mestu, pri Dravi, ki je bila jeseni z 1:4 uspešna že v Beltincih. Ptujčani se v štajersko-prekmurski spopad podajajo z dobro popotnico, saj so po slovesu Nikole Jaroša slavili v Goriških Brdih. Modre je v Vipolžah vodil strateg mladinske ekipe Andrej Kvas, moštvo pa je spremljal tudi Muamer Vugdalić, ki bo vodenje ptujskega drugoligaša prevzel po koncu letošnje sezone. Lahko Beltinčani izkoristijo izostanek trojice ptujskih nogometašev?

 

Sobota, ob 17.00: ANKARAN HRVATINI - BRDA
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: Aleksander Močić (Brda) ter Jan Pahor (Ankaran)

Bodo ankaranski »galebi« našli izhod iz nemirnega morja? Primorci so dobro vstopili v nadaljevanje prvenstva, na Bonifiki premagali Bilje, iztržili točko v Rogaški Slatini, nato pa se je vse podrlo. Moštvo Vlada Badžima je v Dekanih izgubilo že šestič zapored in se znašlo v sila neprijetnem položaju. Niz porazov je zagotovo pustil posledice pri samozavesti nogometašev, za nameček pa predzadnja Ilirija zaostaja vsega točko. Ankarančani bodo izhod iz brezna iskali v soboto, ko v Koper prihajajo žilavi Brici. Tudi »vinarji« se borijo za obstanek v 2. SNL, a so spomladi kažejo precej boljšo podobo od sobotnih gostiteljev. Rdeče-črni so šele v prejšnjem krogu doživeli prvi pomladanski poraz, na razmočeni zelenici v Vipolžah so se bolje znašli Ptujčani. Jeseni so se tesne zmage veselili Brici, srečanje je z uspešno izvedeno enajstmetrovko odločil Saša Varga. Kdo se bo veselil v Kopru?

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - KRKA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Nejc Doplihar in Tine Koron (Bilje)

Za obstanek v 2. SNL se bori kar četverica primorskih klubov. Enajsto mesto zaseda Jadran, »pesjanom« pa sledijo Brici in Biljenci, ki bodo v 26. krogu prvenstva gostili novomeško Krko. Dolenjci so s četrtim mestom lepo presenečenje letošnje sezone, a četa Borivoja Lučića nima več možnosti za vključitev v boj za vsaj drugo mesto. Novomeščani sezono zaključujejo brez pravega rezultatskega pritiska, povsem drugače pa je v Biljah. Letošnji novinec v drugoligaški druščini se krčevito bori za novo sezono v 2. SNL, za zdaj pa se črno-belim nasmiha obstanek. Biljenci imajo štiri točke naskoka pred cono izpada. Primorsko zasedbo morda že odločilna tekma čaka v prihodnjem krogu, ko lahko v gosteh pri Iliriji storijo nov korak do obstanka, zato bo izrednega pomena tudi sobotni izplen. Se bodo Primorci oddolžili za jesenki poraz, ko je na Portovalu odjeknila petarda?

 

Sobota, ob 17.00: AŠK BRAVO - JADRAN DEKANI
Sodnik: David Šmajc
Prepoved nastopa: Mustafa Nukić in Ovbokha Agboyi (Bravo) ter Denis Bejdić in Joel Osikel (Jadran)

Kakšen bo odziv po porazu v Radomljah? Bravo je bil v obračunu s tretjo ekipo prvenstva že na pragu nove zmage, a so »mlinarji« v drugem polčasu izkoristili zmedo in napake v ljubljanskih vrsta ter prišli do treh točk. Bravo je prvič to pomlad ostal brez zmage, Radomljani so prekinili sedem tekem dolgo serijo, za nameček pa se je z zmago v Beltincih približal tudi Tabor. Vodilni ekipi prvenstva deli zgolj točka, zadnje besede v boju za vrh lestvice s petimi točkami manj niso rekle niti Radomlje. Ljubljančani se bodo v 26. krogu pobirali v spopadu z Jadranom, ki v prestolnico prihaja po pomembni zmagi v primorskem dvoboju z Ankaranom Hrvatini. S tremi zadetki je blestel Žan Nikolić, ki bo nevaren tudi za ljubljanska vrata. Dejan Grabić bo v soboto pogrešal prvega strelca Mustafo Nukića, obračun s Primorci bo moral izpustiti tudi motor sredine igrišča Ovbokha Agboyi.

 

Nedelja, ob 13.00: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - ROLTEK DOB
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Marko Krivičić (Tabor)
Neposredni prenos: Sportklub

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano v Sežani. Kraševci bodo v soboto z zanimanjem spremljali dvoboj v Ljubljani, v nedeljo pa bodo nove točke napadli v spopadu z Dobom, ki je jeseni že prekrižal načrte moštva Andreja Razdrha. Tabor je v Dobu klonil z 2:1, poraz pri nekdanjem prvaku 2. SNL pa je bil eden od štirih v letošnji sezoni. Sežanci so vse štiri ničle vknjižili na gostovanjih, na zelenici Stadiona Rajka Štolfe so še neporaženi, Kras so neporaženi zapuščali zgolj Ptujčani in Slatinčani. Rdeče-črni so, potem ko so se ob pomoči Radomelj približali vodilnemu Bravu, spet začutili svojo priložnost, a si v končnici sezone ne bodo smeli privoščiti novega spodrsljaja. Dobljani ob koncu sezone nimajo rezultatskega imperativa, trenutno namreč zasedajo sedmo mesto lestvice, v zadnjih petih krogih pa lahko glede na razlike splezajo do največ četrte pozicije.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA