11.08.2018 | 2. SNL
Biljenci izzivajo Dravo

Drugoligaši bodo danes popoldne otvorili drugi krog novega prvenstva. Ena od petih sobotnih tekem bo odigrana tudi v najstarejšem slovenskem mestu, Dravo pa bodo izzvali nogometaši Bilj. Novinci v ligi so uvodoma ostali brez točk, Ptujčani pa so napolnili mrežo Brežic. Razplet tokratnega spopada boste lahko spremljali tudi v prenosu na spletni strani NZS.

Ptujčani, ki tudi letos pogledujejo proti vrhu ligaške razpredelnice, bi si težko želeli lepšega vstopa v novo sezono. Štajerci so v Brežicah potrdili naziv favorita, saj so se domov vrnili z visoko zmago, s petimi doseženimi zadetki pa so se zavihteli na prvo mesto. Gostitelji so se sicer dobro upirali vse do končnice prvega polčasa, ko pa sta v brežiški mreži končala udarca Andraža Kolarja in Roka Pirtovška, ki je med tednom dvakrat zadel tudi v prijateljskem srečanju z Markovci. Ptujsko slavje v Brežicah je bilo dokončno potrjeno v uvodnih minutah nadaljevanja tekme, ko sta Jaka Bizjak in Jon Šporn povišala prednost, po domačem znižanju zaostanka pa je zmago Drave dopolnil Ignacio Cuffaro.

Simon Sešlar kljub visoki zmagi ni bil povsem zadovoljen z igro svojih varovancev, pa čeprav Brežičani skozi celotno srečanje niso predstavljali resnejše grožnje za vrata izkušenega Sandija Šelige. Celjan v igri svojega moštva vidi še precej rezerv, modri pa so skušali napake odpraviti med tednom. Če so bili pri tem uspešni, bo pokazal že spopad z Biljenci. Sešlar lahko tudi tokrat računa na preverjetno zasedbo, saj tudi v Brežicah ni pretirano premešal zasedbe, ki je v minuli sezoni Dravo popeljala do drugega mesta lestvice. Resda je Nastja Čeh tekmo pričel na klopi, odigral pa zadnjo tretjino dvoboja, v začetni enajsterici pa se je znašel le en poletni novinec, Timoteja Mateja, ki se je na Ptuj preselil iz vrst Ankarana Hrvatinov.

Nekaj več sprememb je bilo opaznih v taboru tokratnega nasprotnika Drave. Biljenci so drugoligaški led, ki bi se v peklenskih vremenskih razmerah verjetno kaj hitro stopil, prebili na domačem igrišču, na Primorskem pa je gostoval še drugi novinec. Drugoligaški krst se sicer ni odvil po željah Biljencev, ki so kljub podjetni predstavi ostali brez točk, le-te pa so po razgibani predstavi odšle v Beltince. Črno-beli sicer niso imeli pretirane sreče niti s poškodbami, saj je bil domači strateg Sandi Valentinčič že v prvem polčasu prisiljen v dve menjavi. Matija Pušnar in vratar Jure Lipičar sta morala predčasno zapustiti zelenico in obiskati bolnišnico v bližnjem Šempetru.

Pri Biljencih pred gostovanjem na Ptuju upajo, da bodo imeli na Štajerskem več sreče z zdravjem svojih nogometašev, zagotovo pa se ne bi branili niti točk. Primorci so bili v pretekli sezoni vajeni dobrih rezultatov, saj so v 3. SNL zahod doživeli vsega en poraz, zanimivo pa bo videti, kako se bodo morebitni skromnejši rezultati odražali na samozavesti. Na to je v pogovoru za klubsko spletno stran opozoril tudi Luka Žižmond: »Točke bo treba nabirati od prve tekme dalje, saj se lahko drugače hitro zgodi slaba serija rezultatov, in ko začne teči voda v grlo. je z vsako tekmo težje. V tekme bo treba kreniti s popolno zbranostjo in tako odigrati vse do zadnje minute, saj te v 2. SNL kvalitetnejše ekipe za vsako, tudi manjšo napako takoj kaznujejo.«

Biljenska četa je, potem ko so se ji že pred začetkom prvenstva pridružili Tilen Nagode, Marko Furlan ter brata David in Boštjan Frelih, pozdravila še petega novinca. Po končanem mladinskem stažu se je v Bilje preselil David Puhalić. Bodo dokazovanja željni Primorci presenetili favoriziranega nasprotnika? Razplet dvoboja boste lahko od 17.30 spremljali v neposrednem prenosu na NZS.si.

Tekst: PDo
Foto: ND Bilje/Andrej Rijavec

SORODNE NOVICE

DELI NA