06.05.2019 | A
Bijol, Kurtić in Zahović med strelci

Prvenstva širom Evrope se nezadržno bližajo h koncu. Klubsko sezono je po operaciji gležnja predčasno sklenil Benjamin Verbič, v zadnjih tednih pa je dobro formo ujel Jaka Bijol, ki se vse bolje znajde v napadu. Med strelci tudi Jasmin Kurtić in Luka Zahović.

Bijol se je v dresu CSKA-ja veselil še drugega zadetka na zadnjih treh tekmah, po Anžiju je zatresel še mrežo Dinama. Moskovski derbi sicer ni dal zmagovalca, Vuzeničan pa se je v 28. minuti, po podaji iz kota, podpisal pod prvega od štirih zadetkov. Mladi Slovenec na zadnjih tekmah igra postavljen bližje golu nasprotnika. CSKA zaseda četrto mesto, za Krasnodarjem pa zaostaja dve točki. Tretja ekipa prvenstva je remizirala z Rostovom, pri katerem Mihe Mevlje ni bilo v kadru. Točko je iztržila tudi Ufa, ki je z golom v 94. minuti izvlekla točko pri Samari Mirala Samardžića. Bojan Jokić je odigral celotno tekmo.

Kijevski Dinamo je brez Benjamina Verbiča, ki je prestal operativni poseg gležnja, remiziral z Aleksandrijo, s točko pa se je moral zadovoljiti tudi Damjan Bohar. Zaglebie je v 34. krogu poljske Ekstraklase remizirala v Poznanu, Prekmurec je igral do 79. minute, zelenico pa je zapustil nekaj minut pred izenačenjem svoje ekipe. Zaglebie so četrte, Jagiellonia pa z enakim izkupičkom peta, a rumeno-rdeče danes čaka obračun s Pogonom. Zasedba iz Bialystoka je med tednom odigrala finale pokalnega tekmovanja, z Nemanjo Mitrovićem na klopi pa je tesno – po golu v šesti minuti sodniškega dodatka – izgubila z Lechio iz Gdanska.

Slovan, ki si je že pred tedni zagotovil naslov državnega prvaka, si je v slovaškem prvenstvu privoščil še drugi zaporedni poraz. Bratislavčani so izgubili v gosteh pri tretjem Ružomberoku, Andraž Šporar ob porazu s 3:2 ni povečal bere zadetkov in ostaja pri 23 ligaških golih.

Navijači Ferencvaroša so naslov slavili pred slabim tednom, v 31. krogu madžarske lige pa so zeleno-beli z izidom 2:1 dobili tudi mestni derbi z Ujpeštom. Miha Blažič je igral od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Tudi na Hrvaškem je bitka za vrh lestvice že odločena, Dinamo pa nadaljuje z zbiranjem točk. Modri so ta konec tedna dobili tudi mestni derbi z Lokomotivo, Petar Stojanović pa je ob zmagi s 3:0 odigral celotno tekmo. Dinamo ima pred drugo Rijeko kar 20 točk naskoka.

Vse bližje razpletu je tudi slovensko prvenstvo. Maribor ima že v soboto priložnost, da na derbiju z Olimpijo potrdi novo zvezdico. Vijoličasti so v prejšnjem tednu iztržili štiri točke, v štajerskem dvoboju so remizirali z Aluminijem, v Novi Gorici pa so slavili suvereno zmago (1:3). Goriško mrežo je čuval Grega Sorčan, ki je med tednom v domačem Kranju vknjižil točko, Luka Zahović pa je s 13. golom sezone potrdil gostujoče slavje. Adam Gnezda Čerin je zaradi prepovedi igranja izpustil sredino tekmo z Muro, ki se je končala z delitvijo točk, v soboto pa je rumenim pomagal do zmage nad Aluminijem. Mladi vezist je odigral vseh 90 minut, Domžale pa so se z zmago utrdile na tretjem mestu lestvice.

Odlično kaže tudi Atalanti Josipa Iličića. Moštvo iz Bergama je v začetku tedna brez Iličića premagalo Udinese, s Kranjčanom v začetni enajsterici pa je dobila tudi pomemben obračun v Rimu. Gostje so se sicer hitro znašli v zaostanku, po preobratu pa so slavili z 1:3 in po seriji treh zaporednih zmag le še za točko zaostajajo za tretjim Interjem. Iličić je v večnem mestu igral do 65. minute.

Sampdoria je z Vidom Belcem na klopi remizirala v Parmi, čeprav so gostje še v drugem polčasu vodili z 1:3. Nove zmage se je v Veroni veselil Jasmin Kurtić, ki je v 81. minuti potrdil visoko zmago gostov, v uvodu drugega polčasa pa je podal za drugi gol. SPAL je Chievo premagal s kar 0:4 in na lestvici že ujel deseti Sassuolo. SPAL je z zmago potrdil obstanek v Serie A. V drugem razredu italijanskega nogometa je Verona zdrsnila z mest, ki zagotavljajo igranje dodatnih kvalifikacij za napredovanje med prvoligaše. Jure Balkovec je s soigralci izgubil kar dvakrat, najprej z Livornom (2:3), nato še s Cittadello (3:0). Belokranjec je igral na drugi tekmi, v 90 minutah igre pa je v končnici tekme prejel rumeni karton.

St. Etienne se ne predaja v lovu na UEFA Liga prvakov. Nekdanji prvak Francije je v monaški kneževini slavil že četrtič zapored in ostaja za petami tretjega Lyona. Robert Berić je igral od 55. minute, ko so gostje zaostajali z 1:0, po preobratu in vodstvu z 1:3 pa so na koncu slavili z izidom 2:3. Po vmesni krizi gre odlično tudi Nantesu, ki je brez poškodovanega Reneja Krhina s 3:0 odpravil Dijon in slavil peto zaporedno zmago.

Huddersfield je po osmih zaporednih porazih le vknjižil 15. točko sezone, zadnja ekipa angleškega prvenstva je pred domačimi gledalci remizirala z Manchester Unitedom, ki je tako ostal brez možnosti za nastop v UEFA Ligi prvakov. Jon Gorenc Stankovič je tekmo z rdečimi vragi spremljal na rezervni klopi.

Pravcato zaušnico je v španski La Ligi doživel tudi Atletico. Madridčani so v Barceloni izgubili z Espanyolom, Jan Oblak je v Kataloniji klonil trikrat. Rdeče-beli imajo dva kroga pred koncem prvenstva šest točk prednosti pred tretjim Realom.

Čez »veliko lužo« se je nove zmage veselil Aljaž Struna, ki je s Houstonom premagal Dallas. Pirančan je v teksaškem derbiju odigral vseh 90 minut, Houston pa na lestvici zahodne konference zaostaja zgolj za kluboma iz Los Angelesa.

Starejši od bratov Struna ciprskemu Anorthosisu ni pomagal do točke v dvoboju s Pafosom. Panionios je brez pomoči Matica Kotnika izgubil v 30. krogu grškega prvenstva, Asteras je bil boljši s 3:0.

Pomembne zmage so se veselili nogometaši Fenerbahčeja, ki so v mestnem obračunu z 1:3 premagali Kašimpašo. Miha Zajc ni dobil priložnosti za igro, Nejc Skubic pa bo s Konyasporjem nocoj gostoval v Alanyji.

Lugano Domna Črnigoja je na lestvici švicarske lige splezal že vse do tretjega mesta. Moštvo z juga države je neporaženo na zadnjih desetih tekmah, v 32. krogu je z 1:0 premagalo tudi Luzern. Primorec je igral od 64. minute.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA