11.01.2010 | A
Bazični del priprav v Kronplatz-Brunicu, marca in junija prijateljski tekmi doma

Slovenska nogometna reprezentanca se bo na junijsko svetovno prvenstvo pripravljala v pripravljalnem kampu, ki ga uporablja tudi eden od milanskih gigantov. Slovenija bo evropski del priprav oddelala v Kronplatz-Brunicu, obe prijateljski tekmi pa bo odigrala v Mariboru.

Selektor Matjaž Kek bo svoje varovance prvič zbral 28. februarja na Ptuju, kjer jih že 3. marca čaka prva pripravljalna tekma na SP 2010. Nasprotnik v Ljudskem vrtu sicer še ni potrjeno, so pa pogovori z nogometno zvezo Katarja v zaključni fazi.

Reprezentanca se bo nato naslednjič dobila med 18. in 21. majem, ko bodo na Ptuju opravljali testiranja, nato pa odpotovali na Južno Tirolsko, kjer bodo opravili bazne priprave v kraju Kronplatz-Brunico. Pripravljalni kamp na višini 960 metrov nadmorske višine bo Sloveniji nudil idealne pogoje za pripravo na največjem nogometnem dogodku, zeleno luč za izbor kampa pa je dal selektor Matjaž Kek: "Zelo sem zadovoljen s pogoji, kakršne trenutno kaže, da jih bomo imeli. Brunico je vsekakor dobra izbira."

Po koncu priprav v Kronplatz-Brunicu se slovenska reprezentanca, selektor Kek mora 1. junija oddati tudi končni seznam triindvajsetih igralcev, ponovno seli na Ptuj, saj jih 4. junija čaka še zadnja pripravljalna tekma, ko bo v Mariboru najverjetneje gostovala Nova Zelandija (tudi pogovori z Novozelandci so v zaključni fazi). Po tej tekmi se bo Slovenija 6. junija zvečer odpravila v Johannesburg in se 7. junija naselila v pripravljalnem kampu, še isto popldne pa bodo slovenski junaki opravili tudi prvi trening na igrišču Hyde Park High School.

Slovenijo čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu že 13. junija, ko se bo ob 13:30 v Polokwaneju pomerila z Alžirijo, sledita pa še tekmi z Združenimi državami Amerike (18. junij ob 16:00 v Johannesburgu) in Anglijo (23. junij ob 16:00 v Port Elizabethu).

Tekst: NZS/MK
Foto: Splet

SORODNE NOVICE

 • 02.02.2023 | A
  Posamične vstopnice za tekmo s San Marinom v prodaji
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo nov kvalifikacijski ciklus odprli 23. marca v Kazahstanu, medtem ko jih prva domača preizkušnja čaka v nedeljo, 26. marca proti selekciji San Marina. Posamične vstopnice za tekmo s San Marinom so že v prodaji, najbolj zvesti navijači pa si lahko zagotovite paketno vstopnico za vseh pet domačih tekem.
 • 30.01.2023 | A
  Zahović zadel na prvi tekmi spomladanskega dela, strelsko razpoložena še dvojica
  Pretekli konec tedna se je pričel spomladanski del ligaških tekmovanj na Poljskem ter v Argentini, kjer si kruh služita Luka Zahović in Andres Vombergar. Kot po naključju sta oba zadela že na prvi tekmi v novem koledarskem letu. Poleg njiju je v tekmovalnem pogonu še deseterica slovenskih reprezentantov.
 • 26.01.2023 | A
  Črnigoj znova v Serie A
  V elitni italijanski nogometni ligi bo po novem igral še en Slovenec. V Serie A se namreč vrača reprezentančni vezist Domen Črnigoj, ki se je pridružil Salernitani.
 • 23.01.2023 | A
  Zajc z zadetkom Fenerbahčeju pomagal do zmage v pokalu, Oblak dvakrat nepremagan
  Minuli konec tedna so bili ponovno na delu nekateri izmed slovenskih reprezentantov. Igralsko je bila tokrat aktivna dvanajsterica, medtem ko preostali še vedno čakajo na nadaljevanje državnih prvenstev.
 • 16.01.2023 | A
  Šporar priigral zmago Panathinaikosu
  Pretekli konec tedna je bila igralsko aktivna enajsterica slovenskih reprezentantov. Poleg španskega, italijanskega, francoskega in portugalskega državnega prvenstva, kjer si kruh služi šesterica naših reprezentantov, so aktivne tudi lige v Grčiji, Turčiji in na Cipru, kjer za svoje klube nastopa preostalih pet članov slovenske izbrane vrste, aktivnih v prvi polovici januarja.
 • 09.01.2023 | A
  Novo leto za reprezentante
  Po zaključenem svetovnem prvenstvu v decembru so slovenski reprezentanti ponovno pričeli s klubskimi obveznostmi. Kljub temu, da večina tekmovanj, vključno s slovenskim, še vedno miruje, pa je trinajsterica nogometašev z zadnjega reprezentančnega seznama že v polnem tekmovalnem pogonu.
 • 03.01.2023 | A
  V letu 2022 najboljša Benjamin Šeško in Lara Prašnikar
  Športni dnevnik Ekipa SN je v sodelovanju z novinarji ostalih slovenskih medijev petnajstič izbral slovenskega nogometaša leta. Naziv je pripadel Benjaminu Šešku, ki je bil tudi najboljši mladi nogometaš Slovenije, Lara Prašnikar pa je najboljša nogometašica leta.
 • 30.12.2022 | A
  Intervju: Matjaž Kek
  S selektorjem članske reprezentance o ugotovitvah iz Lige narodov, novih vlogah v ekipi, popotnici pred kvalifikacijami za Euro 2024 in možnostih, da se Slovenija uvrsti na veliko tekmovanje.
 • 20.12.2022 | A
  Ne zamudite praznične akcije: Čaka vas darilo
  Reprezentanca Slovenije bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024, v lovu na uspešen rezultat pa bo računala tudi pomoč s tribun. Kupci paketa vstopnic za pet domačih tekem boste prejeli brezplačni navijaški šal slovenske reprezentance.
 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.

DELI NA