24.08.2019 | 1. SŽNL
Bauer bo debitiral pred kamerami

Tudi 2. krog SŽNL prinaša neposredni spletni prenos, tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Bratoncih, kjer se bo na klopi Pomurk predstavil novi stari trener Sandi Bauer, v goste pa mu prihaja zasedba ŽNK Cerklje.

SŽNL, 2. krog, 25.8.
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – Koper Obala (17.00)

Lestvica strelk po 1. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 8
Manja Rogan (ŽNK Olimpija) 2
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija) 2
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 2

Po nove tri točke

„V tekmo s Cerkljami vstopamo z visokimi pričakovanji. Dobro smo pripravljene na nove preizkušnje, med tednom smo kakovostno trenirale, v nedeljo pa si želimo nove zmage,“ pred prvo domačo tekmo v pogovoru za klubsko spletno stran sporoča Sara Nemet, ki bo v letošnji sezoni, potem ko se je Zala Meršnik preselila v nemški Potsdam, prva vratarka Pomurja. Sara je v preteklosti že sodelovala s Sandijem Bauerjem, zato že pozna delo novega trenerja.

Pohvalno o novem trenerju

Naslednik in tudi predhodnik Nuše Ladinek je po besedah Nemetove poskrbel za dobro vzdušje in ekipo motiviral za nove izzive: „Trenerja Sandija že poznamo, saj je v preteklosti že deloval v našem klubu. Gre za dobro osebo, ki se zna tudi pohecati in ustvariti dobro vzdušje. Treningi so zanimivi, dobro delamo, zato glede tega ni nikakršnih težav,“ dodaja Sara Nemet, ki se veseli nadaljevanja sezone: „Vesela sem, da sem spet v golu in da nisem obupala nad igranjem nogometa. Čutim, da se vrača prava forma, za kar se moram zahvaliti tudi trenerju Denisu Vöröšu, s katerim sva poleti pridno pilila vratarske veščine. Upam, da bom uspešna med vratnicama in da se bom v bližnji prihodnosti vrnila tudi v izbrano vrsto.“

Preveč napak

Gorenjke so uvodoma priznale premoč ŽNK Radomlje, 1:3 je bilo za gostje. „V tem tednu so bile naše misli pri Pomurju. To je šport, vedno je treba gledati dalje. Na prvi tekmi proti Radomljam smo naredili veliko napak. Če jih ne bi bilo, bi bilo vse drugače,“ se trener Gorenjk Primož Štrajhar ozre na tekmo prvega kroga, zdaj pa pogleduje v Bratonce, kamor odhajajo jutri.

„Že drugo ali celo tretjo sezono zapored igramo takoj proti ekipi, ki nas čaka v polni formi po kvalifikacijah za ligo prvakinj. Upam, da čim boljše prodamo svojo kožo,“ se nadeja Štrajhar.
Pravi, da Pomurke koncepta ali načina igre po trenerski menjavi niso menjale. „Morda se bo sčasoma spremenila vizija, a to zagotovo ne proti ekipam našega ranga, ampak proti Olimpiji pa bi se lahko že videla razlika. Tam bodo morale pokazati svojo kvaliteto,“ pristavi Štrajhar.

Tekst: D.P., ŽNK Pomurje
Foto: ŽNK Pomurje/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Mika jih boj za 3. mesto
  V 29. sezoni SŽNL bo nastopala tudi sredina ŽNK Cerklje, ki predstavlja v nogometni druščini gorenjsko regijo. Na klopi zasedbe je ostal trener Primož Štrajhar.
 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Primer Zale in Izabele vzor in cilj
  „Trenirali smo dobro, trudili smo se delati normalno, se razume v okviru situacije in zmožnosti, ki vladajo,“ pove Luka Kompara, ki že od samega začetka bdi nad delom članske ekipe, ki je letos priprave opravila doma, ne pa v Bovcu, kjer so bili nazadnje.
 • 12.08.2020 | 1. SŽNL
  V Mariboru pripravljene na novo sezono
  Na začetek 29. sezone SŽNL se pripravljajo tudi v ekipi ŽNK Maribor Tabor, kjer pa so pred začetkom sezone in priprav imenovali novega trenerja. To je postal Martin Cvetič, ki je na tem mestu nadomestil Semirja Šabotiča.
 • 07.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke želijo med tri v državi
  Ekipo sta okrepili Staša Čagran (ŽNK Radomlje) in Manuela Keršič (ŽNK Olimpija Ljubljana). „Izrazili sta željo, da prideta k nam, sprejeli smo ju. Pričakovati je, da pride še vratarka Saša Oblak, saj je Maja Zajc na preizkušnji v tujini,“ pove trener David Fekonja.
 • 06.08.2020 | 1. SŽNL
  Pred štartom prvenstva še generalka s Sturmom
  Odločno so se priprav na novo sezono lotili tudi v ŽNK Radomlje, kjer bo delo glavnega trenerja še naprej opravljal Aljaž Gornik. Ekipa je v 4. tednu priprav.
 • 14.07.2020 | 1. SŽNL
  V Ljubljani začnejo prihodnji teden
  Priprave na novo sezono bodo zmajčice začele 23. julija, 25.7. pa jih že čaka uvodna preizkušnja, potem še 31.7. in 5.8. Vse z željo, da pripravljene pričakajo uvod v sezono SŽNL, ki se začne 16. avgusta.
 • 13.07.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke v pričakovanju začetka priprav
  Precej prej pa se bodo začele borbe za točke v domačem prvenstvu. Osemčlansko tekmovanje, v njem bodo igrali ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Radomlje, NK Krim RollJet, FC Koper, NK MB Tabor, ŽNK Cerklje, ND Primorje, se bo pričelo s 1. krogom 16. avgusta.
 • 11.03.2020 | 1. SŽNL
  Okrepljene po točke in izkušnje za novo sezono
  V nedeljo, 15. marca, se sezona nadaljuje tudi za ŽNK Radomlje, ki v prvem spomladanskem krogu doma gostijo ljubljansko Olimpijo.
 • 08.03.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke suvereno proti Ajdovkam
  Aktualne državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je v naprej odigrani tekmi 13. kroga z 9:0 porazila Ajdovke. S štirimi zadetki se je izkazala Neli Hofman. Preostale tri tekme uvodnega kroga pomladi bodo v nedeljo, 15. marca.
 • 07.03.2020 | 1. SŽNL
  Spomladanski del odpirajo prvakinje in Ajdovke
  S tekmo ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Ajdovščina se začenja spomladanski del državnega prvenstva članic. Ostale tri tekme 13. kroga bodo prihodnjo nedeljo, 15. marca.

DELI NA