24.08.2019 | 1. SŽNL
Bauer bo debitiral pred kamerami

Tudi 2. krog SŽNL prinaša neposredni spletni prenos, tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Bratoncih, kjer se bo na klopi Pomurk predstavil novi stari trener Sandi Bauer, v goste pa mu prihaja zasedba ŽNK Cerklje.

SŽNL, 2. krog, 25.8.
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – Koper Obala (17.00)

Lestvica strelk po 1. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 8
Manja Rogan (ŽNK Olimpija) 2
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija) 2
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 2

Po nove tri točke

„V tekmo s Cerkljami vstopamo z visokimi pričakovanji. Dobro smo pripravljene na nove preizkušnje, med tednom smo kakovostno trenirale, v nedeljo pa si želimo nove zmage,“ pred prvo domačo tekmo v pogovoru za klubsko spletno stran sporoča Sara Nemet, ki bo v letošnji sezoni, potem ko se je Zala Meršnik preselila v nemški Potsdam, prva vratarka Pomurja. Sara je v preteklosti že sodelovala s Sandijem Bauerjem, zato že pozna delo novega trenerja.

Pohvalno o novem trenerju

Naslednik in tudi predhodnik Nuše Ladinek je po besedah Nemetove poskrbel za dobro vzdušje in ekipo motiviral za nove izzive: „Trenerja Sandija že poznamo, saj je v preteklosti že deloval v našem klubu. Gre za dobro osebo, ki se zna tudi pohecati in ustvariti dobro vzdušje. Treningi so zanimivi, dobro delamo, zato glede tega ni nikakršnih težav,“ dodaja Sara Nemet, ki se veseli nadaljevanja sezone: „Vesela sem, da sem spet v golu in da nisem obupala nad igranjem nogometa. Čutim, da se vrača prava forma, za kar se moram zahvaliti tudi trenerju Denisu Vöröšu, s katerim sva poleti pridno pilila vratarske veščine. Upam, da bom uspešna med vratnicama in da se bom v bližnji prihodnosti vrnila tudi v izbrano vrsto.“

Preveč napak

Gorenjke so uvodoma priznale premoč ŽNK Radomlje, 1:3 je bilo za gostje. „V tem tednu so bile naše misli pri Pomurju. To je šport, vedno je treba gledati dalje. Na prvi tekmi proti Radomljam smo naredili veliko napak. Če jih ne bi bilo, bi bilo vse drugače,“ se trener Gorenjk Primož Štrajhar ozre na tekmo prvega kroga, zdaj pa pogleduje v Bratonce, kamor odhajajo jutri.

„Že drugo ali celo tretjo sezono zapored igramo takoj proti ekipi, ki nas čaka v polni formi po kvalifikacijah za ligo prvakinj. Upam, da čim boljše prodamo svojo kožo,“ se nadeja Štrajhar.
Pravi, da Pomurke koncepta ali načina igre po trenerski menjavi niso menjale. „Morda se bo sčasoma spremenila vizija, a to zagotovo ne proti ekipam našega ranga, ampak proti Olimpiji pa bi se lahko že videla razlika. Tam bodo morale pokazati svojo kvaliteto,“ pristavi Štrajhar.

Tekst: D.P., ŽNK Pomurje
Foto: ŽNK Pomurje/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Danes SŽNL, v četrtek dan za pokal
  S tekmami 4. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, prenos srečanja bo iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo krimovke. Nov teden prinaša tudi četrtfinale ženskega pokala NZS, obračuni so na sporedu 19.9.
 • 14.09.2019 | 1. SŽNL
  Dober štart bi rade nadgradile proti prvakinjam
  Pred ekipo ŽNK Krim RollJet je nova tekma, nova preizkušnja – v 4. krogu Ljubljančanke odhajajo v goste pokalnim in državnim prvakinjam vrsti ŽNK Nova Pomurje Beltinci. Pred kamerami, prenos se začne ob 11.00, bomo videli ponovitev majskega finala pokala, ki je bil v Celju.
 • 13.09.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke pred TV kamerami proti krimovkam
  V nedeljo se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot v Bratoncih, kjer prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo zasedbo ŽNK Krim RollJet, prenos se začne ob 11.00.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Koprčanke s sedmico, krimovkam derbi
  Tretji krog SŽNL je prinesel tri zmage gostujočim ekipam, domačo čast je v derbiju rešil Krim RollJet. Vodilne tri strelke lige so izboljšale svoj izkupiček tudi to pot.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami
  V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 27.08.2019 | 1. SŽNL
  Polovica s popolnim izkupičkom, pol brez točke
  Kar tri tekme so se to pot končale z identičnim rezultatom – 6:0. Uvodoma smo v Ajdovščini, kjer so krimovke s 6:0 slavile proti domačinkam. S tremi zadetki se je izkazala Lucija Grad, ki je odigrala 254. tekmo v SŽNL, zdaj pa je pri 137 zadetkih
 • 25.08.2019 | 1. SŽNL
  Ob 11.00 prenos iz Bratoncev, Primorke okrepljene
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, 3. krog pa bo zavoljo reprezentančnih obveznosti na sporedu 8.9. Danes so na sporedu tekme v Ajdovščini, Radomljah, Bratoncih in Ljubljani.

DELI NA